Himmeldans
Samme utsnitt som bilde nr. 106239
Dette er tatt 3. april
Bildet inngår i albumet Aurora Borealis -
Utstyr
  • D100
  • Nikkor 10,5mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1063
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83542} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ulf R.
kult, det ser ut som en hest som skal å fyre i gang med litt galopp bortover himmelen. fascinerende disse nordlysbildene.

/ulf
Erland P.
Hej
Smukt billede må være utroligt smukt og se
erland
Wes D.
A very good title for an excellent photo (My Norwegian is not very good but I understood the meaning of your title.)
The colours are superb.
Good to see some stars showing also.
I have never seen the Aurora but hope to when I am visiting my good friends in Norway in October.
Kind regards Wes
Bjørn J.
Wez, thanks for your comments. You might have the opportunity to see the Aurora in October, but you should come as far north in Norway as you can - and pray for good weather and clear sky!
Stig B.
Fantastisk. Finner ikke noen gode kommentarer til dette; bare nyter lysspillet i en natur som er fortreffelig.

Mvh Stig
Odd Tore S.
Nordlyset som et dansende fabeldyr er topp, men denne gangen synes jeg at forgrunnen din har blitt for lys og virker forstyrrende. Forgjengeren var bedre i så måte.
MVH
Odd Tore
Richard F.
Veldig veldig bra, for min del liker jeg at forgrunnen er lys, og ikke minst himmelen som har en flott blåfarge som står til nordlyset. Syntes det får bildet til å skille seg ut (som nordlysbilde..)!
Jan R O.
Skjønner ikke hvor du finner nordlyset! Var også ute den natta, men så ikke snurten til nordlys. Synes helt klart at dine bilder skiller seg ut fra andre nordlysbilder tatt i samme område. Dette bildet har knallbra belysning, levende nordlys og flotte fjell. Forgrunnen er fin.
Jan
Bård L.
Fin komposisjon og fölelse av nordlys som danser. Kombinasjonen av månelys og nordlys er flott, det er godt å se alle dataljene i landskapet når landskapet er så flott som her. Har erfart at snöen farges grönn av nordlyset når dette er den dominerende lyskilden, men her er det vel månelyset som dominerer? Bra bilde , selvom jeg synes (som vanlig) at fargeintensiteten blir litt lite troverdig. Men å skru opp fargeintensiteten/ öke kontrasten i bildene er jo selvfölgelig lov. Bare litt synd for dem som tror det er slik det ser ut i virkligheten..., og blir skuffet når de selv opplever nordlys.
Bra jobba!
m.v.h. Bård.
Bjørn J.
Bård, ikke på noen av nordlysbildene har jeg økt fargemetningen. Bildene tas i RAW-format med kameraet innstilt på lav kontrast og lav skarphet. Ofte er bildene ganske undereksponert for å få med strukturen i nordlyset og for å kunne bruke lav ISO-innstilling for å unngå støy. Etterbehandlingen i Photoshop består således i økning av kontrast, justering av eksponering, oppletting av de mørke partier, og av og til litt selektiv maskering for å justere enkeltpartier i bildet. Pluss unsharp mask, både ''20, 50, 0-metoden'' og eventuelt vanlig oppskarping.

Men jeg justerer aldri opp fargemetningen i bildene digitalt.

Jeg mener bestemt at fargene her ikke er overdrevet i forhold til det jeg så. Du skal få se råfila hvis du stikker over en dag. Kaffe og vafler skal du også få :-)

Ellers har du helt rett i at månelyset er så kraftig her at det overdøver grønnskjæret fra nordlyset. Men du kan se gjenskinnet fra nordlyset i havet.
Bård L.
Hei igjen Björn! Da må det väre en voldsom forskjell mellom mine råfiler (Canon 1DS, konvererer i Capture 1) og dine. Selv öker jeg både kontrast og fargemetning ganske voldsomt på stort sett i alle bilder jeg tar. Og allikevel er både kontrast og metning veldig lav sammenlignet med i dine nordlysbilder. Uansett, jeg kan ikke se noen sammenheng mellom min egen opplevelse av nordlys og det du presenterer, men jeg mener absolutt ikke at det er noe galt i det!! Synes vi skal gjöre akkurat det vi har lyst til med bildene våre! Og du har kanskje en helt annen opplevelse av nordlys enn jeg, eller du vil fremheve noe annet enn jeg. Og det er bra.
Er i Finland, men gleder meg til å komme på vafler og kaffe!!
Bård L.
Hvis det skulle väre noen tvil Björn: Jeg synes nordlysbildene dine er veldig bra, både dette dette og de andre jeg har sett fra deg. Når jeg bruker meg selv som referanse er det ikke fordi jeg mener jeg gjör dette bedre, tvert i mot. Jeg sitter ikke med fasiten. Jeg er selvfölgelig nyskjerrig på hvordan du greier å få så heftige bilder av nordlys. Og riktige farger er ikke noen målsetting som jeg synes vi skal hefte oss ved, den diskusjonen er vel over for lengst. Den sluttet vel med ''hva er riktige farger?''
Jeg synes det er interessant med tolkninger og referanser, särlig nå når vi ikke har et dias/ negativ å gå ut i fra. En Canon og en Nikon ser verden forskjellig (men det gjör jo selvfölgelig også forskjellige filmer), og det gjör vi fotografer også. Den muligheten er fin å ha, hvis ikke blir dette forutsigbart og kjedelig.
m.v.h. Bård.
Torgeir S.
Enda et hærligt nordlysbilde fra deg, dette kan du!

Mvh. Torgeir
http://www.tsfoto.no
Rune L.
Synes tittelen passet bra. Veldig flott nordlys. Fin brennvidde.

Bård: Se på fargemetningen på himmelen her bilde nr. 106623. Dette er tatt omtrent samme sted og med et Canon EOSD60.

R
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu