Uten tittel
Forsøk på en liten motvekt til alle de alvorlige menn det er bilde av i denne kategorien ;-) (men fy så vanskelig selvportrett er...)
Utstyr
  • Kontax AX
  • Carl Zeiss Planar 85/1,4
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeKodak Portra 160 NC
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger361
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_8730} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Mari-Mette G.

Contax med K...., jeg kan ikke en gang skylde på at C og K ligger nært hverandre på tastaturet. Vel, vel, det er ikke noe å gjøre med nå ;-)
Jeanette L.

Helt greit selvportrett, kult utsnitt.
Hvor mye bildet sier om deg, vet jeg ikke.
Synd at kjedet ditt er skjevt...
Du kunne kanskje prøvd deg på litt mer spennende lys?
Jeanette:-)
Mari-Mette G.

Hva tror du det sier om meg?
;-) MM
Jeanette L.

Ok, jeg tror det sier at du er en ganske stolt dame, forfengelig, kunstnerisk og blid.
Stemmer det?
Jeanette:-)
Mari-Mette G.

Tja, hva skal man si? Egentlig burde vel de som kjenner meg si noe om det, men jeg kan nok ikke nekte for de 2 første punktene, og jeg liker å tro at de 2 siste stemmer.
;-) MM
Dag N.

Hei Mari-Mette, hyggelig å se deg! Bildet, vel, fint som presentasjon ''her er jeg'', men litt lite spennende som fotografi synes jeg faktisk. Du får prøve igjen...
Mari-Mette G.

Hei igjen, Dag. Jeg er helt enig, og ambisjonen var vel ikke mer enn akkurat det du sier. Kanskje jeg prøver på noe mer spennende fotografisk en annen gang, - men jeg er jo litt fornøyd med at jeg tror jeg har klart å formidle noe av meg selv jfr. min og JL sin lille ''diskusjon''.
;-) MM
Carsten A.

Som påpekt av andre, litt kjedelig lyssetting, og bl.a. av den grunn ikke så interessant som bilde. Rent komposisjonsmessig fremstår det også som noe ubalansert, store lyse flater i nedre del, mens hodeformen forsvinner mot en mørk og detaljløs bakgrunn, begge deler effekter som i det vesentlige skyldes flatt medlys. Uttrykket er vel i og for seg greit og kanskje naturlig, men virker lett anstrengt/oppstilt på meg.
MVH CA
Mari-Mette G.

CA: Takk for tilbakemelding. Anstrengt.... vel, det kan jo hende jeg er en anstrengt person? Fra spøk til alvor. Jeg kan ikke huske å ha sett noe selvportrett som er noe annet enn oppstilt, har du noe eksempel som illustrerer dette?
;-) MM
Carsten A.

MMG: Først og fremst: Jeg har uttalt meg om bildet, ikke den avbildete person. Derimot har jeg bl.a. uttalt meg om personens uttrykk, slik jeg oppfatter det etter det bilde som vises.

Til spørsmålet om jeg har noe eksempel på et (fotografisk) selvportrett som ikke er oppstilt, er svaret dels nei, dels har jeg ikke uttalt meg om det. Som avbildet bærer ansiktsuttrykket etter min mening i noen grad preg av opptakssituasjonen. Om det språklig var mest hensiktsmessig å beskrive det som ''Uttrykket [...] virker lett anstrengt/oppstilt'' kan selvsagt diskuteres. Likefullt er det vel en erfaring mange har gjort at opptaksituasjonen influerer på en persons ansiktsuttrykk. Det ser for meg ut som det er tilfelle her, hvilket alle og enhver får være enige eller uenige i.
MVH CA

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu