Redback
Bildet inngår i albumet Australia - Bildene er tatt på min 6 mnd backpacker tur langs østkysten av Australia, fra februar til juli 2003..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-12 21:24:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus Camedia C-50 zoom
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger552
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_88177} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Eliza A.

Dette var knall!!!!!!!!!!!!
Super ide og bra gjennomført=)

Eliza
John-Tore G.

Hei. Dette var et kjempetøft bilde! Grøss ekkel type!
mvh John-Tore
anders s.

störrelsesforholdet mellom edderkoppen og skoa er genialt :D
Avsluttet .

Det er sånne kryp som gir meg frysninger nedover ryggen. Har lyst til å ta den støvelen og SMAKK SMAKK SMAKK!!! Gi den en liten dask på ryggen. I all vennskapelighet...

- Ingrid -
Erik Ø.

Tusen takk for kommentarer alle sammen
Jeg må bare tillføye at redback edderkoppen er veldig giftig, så det var en helsikkens jobb å få den dit for å ta bilde.
Ingen ville komme nærmere enn et par meter fra den..

Denne fant vi i garasjen, inni døren på den ene traktoren.
For å betrygge Ingrid litt, så tok vi støvelen og SMAKK SMAKK SMAKK på både edderkoppen og eggene etterpå ;o)

Høres kanskje litt brutalt ut for noen, men dem vi bodde hos var ikke så veldig begeistret for redback edderkopper.. Man kan visst dø av bittet hvis man ikke får behandling innen 45 min. Og huset deres var over en time fra nærmeste lege.. :oP
Avsluttet .

Kult!
Atle A.

Et godt, skarpt bilde av et lite beist.

Jeg skjønner at intensjonen med støvelen er å angi størrelsen. Jeg synes imidlertid ikke at den fungerer helt i komposisjonen, men det er vanskelig å se hvordan du kunne gjort det annerledes. En ting er at man ikke begynner å dandere omgivelsene med en sånn liten giftmorderske i nærheten. En annen ting er at du antakelig har fått gjort det maksimale ut av situasjonen.

Grunnen til at jeg mener at det komosisjonsmessige ikke fungerer 100%, er at støvelen ikke bidrar nok til diagonalen. Her blir den for dominerende. Den er litt ute av fokus, men ikke veldig. Det hadde faktisk vært bedre om den hadde vært så mye ute av fokus at man vanskelig kunne se at det er en støvel.

Om eieren (av støvelen) hadde lettet litt på foten, kunne det derimot gir spenning i bildet og forsterket inntrykket av ønsket om smakksmakk.

Et godt råd (om jeg ikke har gitt det før) er å snu bildet på hodet. Da mister du motivet av syne, og kan konsentrere deg om komposisjonen. Fungerer det på hodet, så fungerer det rett vei også. Eller omvendt.

Jeg lurer dessuten på om støvelen egentlig er nødvendig. Om poenget var at edderkoppen er spesielt liten eller stor, hadde det fungert bedre. De fleste av de åttebeinte er imidelrtid i størrelsen ca 0,5-5 cm, og det ser ut til at rødryggen ligger innenfor dette. Derfor tror jeg at et utsnitt eller innzoomet utgave av bildet kunne vært enda bedre. Da kunne man også lekt litt med tanken på at utysket hadde helt endre dimensjoner.

Du kunne også. om motet hadde holdt, lagt deg helt ned på bakken.

Men det meste av dette er pirk. Dette bildet er langt mer enn godkjent, og rager høyt blant andre fauna-bilder på dette nettstedet.

Det er tydelig at du - sjøl i en stressa situasjon - har bestrebet deg på å tenke komposisjon. Det er da man etter min mening kan begynne å kalle seg fotograf. Bra!
Oda Lystrup H.

Steike! Tramp på den, tramp på den! Fort!

Bildet var kjempebra, komposisjonen og alt:)

Oda:)
Gøran H.

Dette var virkelig bra ,det viser vår makt i den lille verden.Skal jeg eller sal jeg ikke tr-----.
Martin J.

Helt overlegent...
Sigrid D.

for et tøft bilde!
ja det må jeg si.. Akkurat som om både støvelen og edderkoppen står og pønsker på noe.. hehe..
Bjørg R.

Selv om jeg ikke er veldig glad i edderkopper likte jeg bildet ditt godt. Jeg tror ikke at jeg hadde klart å bevare roen i en sådan stund :-) Godt jobbet! --Bjørg
Tina M.

Ugh. Tøft bilde, men edderkopp. *grøsse*
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu