Aggresjonsadferd
fører til familieforøkelse (forhåpentligvis). Jo kurtisen er til tider både brutal og iøynefallende. Men i disse tette koloniene skal en passe godt på både reirplass og ikke minst dama.
Bildet inngår i albumet Ternebilder -
Utstyr
  • Nikon D100
  • nikkor 300mm AF-I f/2,8 + converter
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • AnnetBildet bør betraltes i fullscreen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger475
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_88560} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Tom A.

Vakkert, bra motiv. Kunne ønska meg litt mindre grønnt i forgrunnen..

Masse pene farger, naturen på sitt beste!!
Carsten A.

Bildet er bra det, men at ganske naturlige vårsysler skal oppfattes som spesielt aggressivt setter jeg et spørsmålstegn ved.

MVH CA
André M.

God motivfangst av hardhendt erotisk aktivitet in natura. Situasjonen gjør hele bildet (rett plass til rett tid). At jeg kunne ønsket færre elementer rundt det røffe paret, vil jeg derfor tone noe ned i denne sammehengen. Som sagt: Godt fanget!.

Mvh. André
Steinulf L.

Riktig sted til riktig tid. Ikke noe å utsette på utsnittet heller.
Nils B.

Takk for hyggelige tilbakemeldinger.
CA: Takk for innspill.

Når det gjelder den aggresive adferden finnes den i forskjellige grader rundt oss i disse vårkåte tider. Om en setter seg ned time etter time å studerer Ternen (i dette tilfellet) så oppdager en raskt at her finnes de forsiktige som gjør det de kan for å fange oppmerksomheten fra maken med fantasiske flyoppvisninger, overlevering av bytte på en vakker måte, og ikke minst de som innehar den aggresive tilnærmingen. Her er det ikke snakk om lange minutter med kurtise. De går rett på, inn i flokken med det resultat at de som regel ikke lykkes i å splitte allerede etablerte parforhold. Men noen lykkes. Dette er sevfølgelig helt i takt med naturen og dens måte å fornye seg på. Ofte er det ungfugl som tar seg tilrette på denne måten. Når en da ilegger skrik i forskellige toneleier og slosskamper i luft og på land, ja da blir det til tider en opplevelse en ikke glemmer med det første. Når dagene går mot reirbygging og egglegging, øker agresiviteten hos ternene. Helt naturlig dette også. Forsvarsmekanismen er til de grader til stede hos denne fuglen. (naturlig dette også). Dette er ikke skrevet for å blære noen om noe, men heller som en tilleggsopplysning av egne oppservasjoner de seneste uken.
Thor B.

Så vennene dine er tilbake...Dette er meget bra levert, bra settings av farge og meget bra kontroll på høylyset. Går ut i fra at dette er på denn lille holme spm vi kjenner til, hvor det nå er ganske så trangt om plassen.

Mvh Brodern.
Stig B.

Disse ternebildene dine går bare rett inn, uten filtrering!!!!!

Flott utsnitt, likte godt naturen rundt. Timing flott, skarphet og eksponering selvsagt bra. Ser ikke øyet, men det gjør absolutt ittno her.

Liker også epistelen(e) som følger med. Det er en av de tingene som gjør at jeg trives her på dotten; lærer både om teknikk og om de det tas bilde av.

Mvh Stig
Mariann S.

Herlig bilde !!
Mange vakre farger og full av action.

Mvh -Mariann-
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte farger i dette bildet og et godt fanga øyeblikk ,
eit særprega flott nebb på den arten ,
fin dus bakgrunn i et velkomponert bilde.
-IAV-
Ferran C.

Fint kose-fugler bilde!
Eg savne litt skarp og tenke på uten blomster rett back dem. I like the hole blur background.
Nicely catched.
Ha en fint kveld.
Ferran
Reidun G.

Fint miljø og fine farger,
skulle gjerne sett øynene til ternene.
Reidun
Geir Arne M.


Dette likte jeg Nils. Flott teknisk , god komposisjon , jeg ville gjerne beskåret noe mer på venstre side.

mvh
geir
monica p.

Hallo Nils
Bra fanget øyeblikk, du har jammen utviklet deg mye når det gjelder bilder av denne typen, tidligere var det mer ''rene'' bilder av arten, men nå har du jammen meg begynt å få med deg de forskjellige situasjonene som oppstår rundt dem også, og det liker jeg.
Synes også det er morsomt med de små opplysningene som følger med bildene dine, de er lærerike for folk som meg som ikke har så mye greie på fugler og deres adferd, så all mulig ros til deg for det.
Når det gjelder dette bildet ville jeg muligens beskåret det litt i underkant for å fjerne litt av alt det som ikke tilfører bildet noe spesielt, og i det samme ville jeg nok kuttet bort litt på venstre siden også, bare en tanke, kanskje den ikke har noe for seg heller, siden det da forsvinner en god del miljø rundt ''paret''.
Uansett, et veldig bra bilde som jeg likte veldig godt.
Mvh Monica:o)
May-Lise L.

For å si det enkelt: Grådigt fint bilde!
Jostein M.

Synes du har fanget en fin situasjon. Ville beskåret bilde en god del i nedre kant for å fått mer fokus på de to flørtende. Hadde vært fint om du hadde fått med øynene. Fine detaljer i det hvite som muligens har gått ut over detaljene i det sorte.
Mvh
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu