Insekt
Noen som vet hva dette er? Gjør ikke jeg nemmelig.
Utstyr
  • Olympus C5050
  • -
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/350s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger218
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_88901} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

ligner på en marihøne, bare at den er brun! Fint bilde, litt uklart enkelte plasser.
Eliza A.

Veldig flott og nært.
Kunne vært en anselse skarpere enkelte steder.

Eliza=)
Avsluttet .

En marihøne med feil farger! :) Har ''eksperimentert'' med disse dyra, de er egentlig helt røde før de får prikkene. Kanskje den er i omkledningsfasen! :)
Hege E.

Jeg tror faktisk at dette er en marihøne. noen marihøner er faktisk litt brunaktig og noen helt svarte.
dette er enten en marihøne i omkledningsfase eller at den har den fargen.

det er et ganske bra bilde, kunne kanskje vert en smule skarpere men jeg synest at den er helt okey =)

Hege E
Anders S.

Dette er nok en marihøne. Marihøner trenger ikke å være røde med sorte prikker. Andre fargevarianter er også ganske vanlige; gul, oransj, brun, sort. Prikkene kan også variere i farge og antall. Noen marihøner er helt uten prikker.

AS :-)
jøran f.

Det finnes ca 50 arter marihøner i vår fauna. Noen skjeldnere enn andre. Dette er for meg en art jeg ikke kjenner men jeg er ganske sikker på at det er eller annen sort marihøne. Kunne vært interessant å visst hvor den er funnet.
Joakim H.

Takker for alle innspill her. Viste ikke at det fantes slike marihøner. Men regnet med at det artsmessig ikke kunne være kangt unna.
Til Jøran frivold. Den er funnet på en bjørk ved numedalsveien i Kongsberg.
Har prøvd å skarpe opp bildet litt allerede.
Takk igjen til alle sammen:-)
JH
Odd Eirik S.

Dette må da være en marihøne.

Synjes du har bommet litt på fokuspunktet som treffer litt i bakkant av marihøna. Det som er synd er at du ikke får justert dybdeskarpheten når det benyttes SuperMacro om det var den instillingen du benyttet. Ellers ville jeg valgt f8 for et slikt motiv. Med SuperMacro er det så utrolig viktig å treffe akkurat med fokuspunktet. Det lønner seg å kjøre flere bilder i serie der du forandrer fokuspunktet frem/tilbake med 3-4/10mm. Det er ikke mer som skal til. Problemet er jo at disse krypene ikke står i ro lenge nok til at man får rigget seg til med stativ osv. Så da blir det å ''skyte'' på frihånd og håpe et av dem er 100%. Om du ikke er av den superstødige på hånda da og greier deg med 3-4 bilder. Selv tar jeg gjerne 10-20 før jeg tror jeg er fornøyd og ender allikevel ofte opp med likt antall mislykkede bilder.

Synes det ble et bra bilde. Nært og bra med detaljer.

mvh
Odd Eirik
jøran f.

Fant endelig arten i svensk litteratur. Der kalles den ''Myrrha 18-guttata'' Dette er vel fritt oversatt: 18 prikket marihøne. Denne kan ses i stort antall spes på våren fordi den overvintrer i kollonier under bark. Dessverre er det ganske mangelfull litteratur for å artsbestemme arter av norske biller.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu