Picasso Triggerfish
Tatt under snorkling med Canon Ixus 400 og undervannshus.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1006
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_89279} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Fint bilde av skummel fisk. Godt med lys, og god nærhet til fisken. Kom du i nærkontakt med den? To ganger har jeg opplevd at meddykkere er blitt bitt av desse avtrekkerfiskene, første gang var jeg forholdsvis ny i dykkeverdenen, og skjønte lite da jeg ser en forholdsvis liten fisk (40-60cm) angriper en guide, og biter han kraftig i leggen noen meter ved siden av meg, og ikke nok med det, det rant en grønn veske fra såret... I ettertid har jeg lært meg at blodet forandrer farge når du kommer noen meter ned i vennet, men der og da fikk jeg et lite støkk. :) Den andre gangen ble en fyr bitt i kinnet, det såg ikke noe godt ut det heller.
Tor Eirik P.

Flott bilde av en morsomm fisk... hadde selv en slik i akvariet, men den gikk dårlig sammen med korallene i akvariet, så jeg måtte desverre kvitte meg med den.

Den sorte og hvite fisken er en frøkenfisk. Veldig morsom fisk, men særdeles territorial. Pga sin adferd er den derfor lite egnet i et akvarie da den vil plage livet av sine, etter sin mening, altfor nærgående naboer. De to siste er litt verre og se, men tipper det er en type vrasser, uten at jeg er så sikker!

Du har også fått med deg en fin (men litt fargeløs) acropora nede til høgre i bildet... acropora er en hardkorall som er meget nyttig i korallrevet da den er hjem og skjulested for mange ''innbyggere'' i revet, og den er også den korallen som er den største vekstfaktoren i revet. (utbredt og rasktvoksende)

Korallen nede i midten og oppe til høgre er sikkert en såkallt ''fire'' korall... navnet har den fått pga den kan brenne kraftig. Det kan også være en pocillipora, litt vanskelig å se pga det er vanskelig å se om den har utstående polypper... har den det er det pocillipora, er den glatt er det en fire korall. (om du kom borti en så vet vel du det?!?! ;o)

Som du kanskje vet så var det jeg som kjøpte uv huset ditt, og jeg har allerede fått kost meg mye med det... var ute i dag og knipset over 160 bilder, ca halvparten under vann! :)

Ble visst mye snakk om alt annet en bildet ditt her, men men...

Tor Eirik
Kjetil J.

Fint bilde. Godt med lys ved overflata.
Tror jeg ville kommet meg litt ned både for bildets del og om den skulle finne på å være terretoriell. I ynglesesongen er de interessert i å forsvare og jage vekk inntrengere i en kjegle fra redet og opp til overflata. Titan trigger er klart værst.

Elleres nesten en tanke for høy fargemetning. Du mister litt tegning.
Janne L.

Undervannbilder er noe vi har alt for lite av her. Dette var nydeligt.
Janne
mattis t.

Kjempefint bilde med mange fine nyanser og farger. imponerende fisk
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu