om sol skulle skje
Eigentleg var eg berre ute for å sjekke om blåbæra hadde overlevd dei par dagane med vinter - og til mi store glede hadde dei det. Så med litt varme i dagane som kjem . . . . Det vert nok vår og sommar i år likevel. Alle vermerker som eg kjenner seier det - det er forresten bverre eitt merke eg veit som aldri har slått feil: ''Når skaren ber til sankthans, da vert det sein vår''
Kameraet var med, men ikkje stativ, så da denne nesten mikroskopiske karen stod i mosen og solbada vart det ei hard prøve for stødigheita mi.
Bildet inngår i albumet på leit etter vår -
Utstyr
  • Nikon Coolpix 4500
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger268
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_89493} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Einar Y.

Hei
Fint macrofoto,stødig gjort uten stativ! Jeg ville vel kanskje stått 1 cm til høyre,for å få med hele insektet og mindre av bærene i venstre hjørne?I tillegg litt oppskarping i PS?
Men,som sagt: pent gjort uten stativ!
E.
Inger-Lise S.

'Om sol skulle skje'' :-) Knallgodt sagt!

Fint macrobilde dette.Pinlig,men jeg vet ikke hva slags kar du har foreviget her..?
Flott var han i alle fall.
Bakgrunnen kunne jeg ønsket mer rolig,men man får ikke alltid som man vil.
Bildet ditt er godt!
Hilsen Inger-Lise:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Det var vel ein artig liten krabat ; aldri sett ein slik på nært hold før ( trur eg ) ser det er litt uskarpt ; men eg sverger sjøl til det håndholdte når eg ligg på hovudet nedi graset ;
god nok skarphet til å sjå denne ''karen'' ; litt uryddig bakgrunn ; sakner det litt meir diffust der , men allikavel eit godt bilde ;-)
God helg :)
-IAV-
Odd Karsten H.

Tittelen ''Om sol skulle skje'' har eg nok stjelt. Det er Ase Marie Nesse som bruker det fantastiske uttrykket i diktsamlinga Vinterhuset.
Nei, eg aner heller ikkje kven han er denne karen som står der mellom det som ikkje er bær, men ein mose.

Odd
Odd Karsten H.

. . og forresten Einar har rett i at eg har juksa ved å skarpe det opp litte granne. Ikkje i PS, men i GIMP.

Odd
Frode A.

Tøff gresshoppe du har her :)

Når man jobber med så små ting er det ikke alltid like enkelt å få bakgrunnen/forgrunnen så ryddig som man måtte ønske. Her syns jeg du har gjort en bra jobb med tanke på at et digikompakt gir en veldig stor dybdeskarphet, om man vil eller ei ;)

Tilbringer selv mesteparten av min fotoaktivitet krypende rundt på alle 4 for tiden :) Kjempegøy!!

Satser på at det blir blåbær i år også.

Mvh: Frode
Atle A.

Skarpt og fint, fine farger.
Anniken S.

Tenke seg til å være så frekke å drysse snø på bærene dine.... Klart og godt tross mangelen på stativ.
Liker fargene og utsnittet på bilde. Ellers er det meste sagt allerede...
Bergliot E.

Heisann,
Trur ikke at du har problemer med stødigheta her nei. Bildet var da både skarpt og flott. Fine naturlige farger og et flott utsnitt. Du har så morsom og innholdsrik tekst til bildene dine. BRA!!

Bergliot:)
Odd Karsten H.

Arrgg! No er denne komprimerte kopien som eg la inn her einaste biletet eg har att etter gårdagens fotoseanse. Eg trudde eg sletta bilete frå kortet på kameraet, men sletta i staden laurdagen frå PC-en - kortet hadde eg sjølvsagt formatert når eg oppdagde flausa. No trur eg det er på tide med backup, og så er det er siste gangen eg slettar bilete frå kameraet gjennom PC-en. - - Det var under to hundre bilete som gjekk dukken så eg overlever nok, . . . og har lært noko om backup og dobbeltsjekking av dobbeltsjekking av . . . ved sletting.
Tusen takk for kommentarane alle saman - no skal eg slikke sår og furte litt.

Odd

Grethe B.

Hei Odd Karsten!

Først: stakkars deg!!!Føler med deg i den slettegreia...huffameg...
Har du Flashkort? Gubben (som er datamann) sier det mulig og resturere bilder som er sletta fra slike kort...skal finnes programvare på nettet som kan hjelpe deg...Men mer kan jeg dessverre ikke hjelpe. Let litt..kanskje du finner, eller kanske noen andre her kan hjelpe??
Og i fratiden...LAST NED FRA KAMERA ETTER HVER TUR UT, det er min policy:-)

Ellers...(tør nesten ikke kommentere bildet nå da..)
søt krabat og godt gjort siden den er liiiten og du ikke hadde stativ!

trøsteklem
gt
Odd Karsten H.

Kortet var fylt opp på nytt før eg oppdagde fadesen - og operativsystemet mitt her er så sikkert at slaurefeil ikkje er så lette å gjenopprette når eg først har valgt å slette i staden for å legge i søppelbøtta.
I furtehumøret mitt tok eg nokre (først tok eg backup) nye bilete, men den vesle grashoppefyren såg eg ikkje meir til. Derimot kunne eg glede meg over fleire villblomar som ikkje var der i går - og det var ei god trøyst!

Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu