Rimfrost13
Utstyr
  • Canon T90
  • Canon 100 mm macro
  • Blender-
  • Filmtypefarge negativ
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger191
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_9081} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ann F.

Dette likte jeg best av dine to rimfrostbilder, på nr. 14 var bakgrunnen mer påtrengende. Det eneste jeg ikke likte her, er den skrå hvite streken som går ut fra bakerste blad og ut i kanten samt det lyse feltet helt i v. billedkant omtrent midt på. Fint bakgrunnslys på bladene.
Mvh Ann
Birna R.

En 100 mm ''makro'' er i korteste laget for slike bilder. Du får ikke en rolig nok bakgrunn annet enn på full åpning, som du ikke har brukt her (sees på de kantete høylysene i bakgrunnen). Fargene virker blasse og det hvite er for lyst. Dårlig skanning?

Komposisjonen er grei nok og et plusspoeng for høydeformat, men noe minus for urolig bakgrunn. AF har allerede nevnt ett problemområde, kikker du rundt vil du finne flere.
Jørgen J.

Takk for kommentarene Ann og Bjørn, der er mye å lære, jeg vil forsøke med full åpning neste gang ved slike opptak. Skanningen blir ofte for dårlig når man ikke disponerer filmskanner. Når det gjelder blasse farger, så er det nok mitt største problem. Bildene behandles på en pc og legges inn på nettet fra en annen pc, jeg sliter enormt mye med kalibrering av skjermer, printere, og resultatet på nettet. Det som ser bra ut det ene sted blir ofte en skuffelse på neste pc eller på nettet.
Carsten A.

Av de to bildene dine med likeartet motiv er vel dette best, selv om det har endel tekneske svakheter, som det alt er pekt på. Forøvrig er det en ganske vanskelig oppgave i seg selv å få solbelyst (?) rim til å se naturlig ut mot en såvidt lys bakgrunn. Uten filmscanner blir det ikke enklere, det er sikkert nok, og særlig gjelder det om du ikke har full kontroll over hvordan negativet er blitt kopiert.

Motivet har jeg sans for, vil håpe du vurderer å skaffe deg en filmscanner slik at du kan yte dine opptak full rettferdighet!
MVH CA
Tom B.

Neida, jeg er ikke (håper ikke at jeg er) en sur gammel gubbe, men må jo kommentere dette.

For en stund tilbake kommenterte jeg surt at ''nå kommer vel snart blader med rimfrost''. Jeg er overrasket at det har tatt så lang tid før denne klisjeen dukket opp - det har jo vært kaldt og fuktig lenge...

Jørgen, ditt problem er verken lengden på makroen eller kvaliteten på scanneren - det er valg av historie du velger å fortelle. Tenk historie, tenk visualisering av en ide. Dette er fotoklubb-motiv (= negative klisjeer) som ikke bringer deg videre (med mindre du vil bli Norgesmester i skarphet eller teknologi).

Blås i dette bildet - tenk nytt -prøv noe helt vilt & galt.

Godt ment - hilsen,

TomB
Miriam A. L.

Et par som har frosset sammen, flott!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu