Endeavour
Fra terassen en Lørdag formiddag.
Bildet inngår i albumet Sjø og Hav -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-22 19:09:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-06-23 15:11:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-06-28 12:34:16
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon Nikkor AF 70-300 ED 1:4-5:6
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93210} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger-Lise S.

Flott skute,flott bilde.Litt av et skue fra terassen:)

mvh Inger-Lise
Avsluttet .

Hei!

Her har du i hvert fall ikke behov for 'følgefokus' som på dette bildet: bilde nr. 119873

mvh sveinarnfinn
Atle A.

Skuta er fin, men bildet er ikke noe særlig annet enn en dokumentasjon på at den var der p det tidspunktet. Slapp komposisjon, huset i bakgrunnen forstyrrer, trangt utsnitt.
Jan-Wilford A.

Som det står i beskrivelsen, tatt fra terrassen der og da. Ikke kan jeg rive husa i bakgrunnen og ikke kan jeg be skuta stille seg i ønsket posisjon, hei, hei.

Dette er ikke ment som noe kunstnerisk mesterverk, men snarere en avbildet kuriositet, det er en meget spesiell skute som jeg ønsker å dele med andre. Ikke lett å få den såpass alene, da den stort sett var omkranset av småbåter, ligger for øyeblikket for kai oppe i Porsgrunn.

Selv er jeg fornøyd med å ha den foreviget, da jeg akkurat har skuet filmen ”Master and Commander” hvor den hadde hovedrollen og fikk tatt 22 bilder av denne.
Vibeke P.

Det var en nydelig skute, skjekt å ha foreviget noe slik. Må si meg enig i bakgrunnen, men synes det var kjekt du ville dele den med oss. kjekt å se.
DEt er ikke alltid en kan velge bakgrunn, lys og vær når noe slikt kommer forbi. Da må en ta det slik det er.

Vibeke : )
Atle A.

Du vil ha ærlige og seriøse tilbakemeldinger, og det har du fått. Jeg la ikke lista på ''kunstnerisk'' i min kommentar, men på ''fotografi''.

Bakgrunnen kunne du gjort noe med ved å bruke tele for å få mindre dybdeskarphet. Du kunne også flyttet deg ned fra terrassen til strandkanten for å få motivet fra en annen vinkel. En del av en fotografs arbeid er faktisk å flytte litt på seg for å rydde opp i bildeflaten. Du kunne også gitt båten litt mer luft foran og til venstre, de vakre linjene og konturene hadde likevel kommet til sin rett.

Men, bevares, for en båtelsker som undertegnede er et hvilketsomhelst bilde som dette av verdi. Men som fotografi betraktet har det et betydleig forbedringspotensial.

Prøv igjen. :-)

Atle
Jan-Wilford A.

Når det hele ferden var forbi i løpet av 15 minutter før det hele var ute av sikte, var det nok ikke tid til å finne beste posisjon å ta bilde fra. Dette var et snapshot og både foran og bak båten var det dessverre fullt av småbåter som ville ødelagt stemningen.
Er dessuten svært dårlig til bens så all forflytting må skje via egen bil. Hadde akkurat stått opp og satt med frokosten da begivenheten inntraff.

Og ja jeg ønsker røffe og ærlige tilbakemeldinger, men det betyr ikke at jeg ikke vil forklare litt om hvilke forhold bildet er tatt under.

Jeg kritiserer ikke en annens kritikk av mine bilder, for det er jo det man er ute etter og all kritikk blir godt mottatt enten den er positiv eller negativ. Akkurat dette bildet mer var ment mer som en kuriositet. :-)
Avsluttet .

Kjedelig bilde med dårlige farger... Synes mange av bildene dine er kjedelige i forhold til hvor lang erfaring du har..
Jan-Wilford A.

Nå, hva man oppfatter som kjedelig eller ikke er jo noe som gjerne endrer seg med den enkelte. Selv tar jeg for det meste klassiske bilder under kategoriene natur og landskap.

Når fargene en grå og skyet morgen er nettopp det ... grå, ville det jo ikke være rigtig å framstille det med stor kontrast og øket metning på fargene. Det ville i så fall gi et feil bilde av situasjonen slik den fremsto der og da.

Ellers ser jeg mange , for meg misslykkede forsøk, på å være kreativ her på dotten. Alt dette blir jo bare synsing, men på den annen side så er det jo det billedkriktikk er.

Men uansett takk for alle innspill + eller -. ;-)
Caroline M. S.

Fin båt, men typisk ''husfarfoto'' er jeg redd.

He, he - hvor mye fikk du ut av det? ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu