Trøtt hettemåke
Ser litt trøtt ut denne her. Er ikke helt sikker på om jeg ble fornøyd med dette bilde så derfor legger jeg det ut.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-30 19:46:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS D30
  • Sigma EX 100-300 f:4 HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/3200s
  • FilmtypeRAW 100 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger428
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_94328} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kim Fredriksen A.
Hvorfor ser den trøtt ut..? Noe jeg ikke fikk med meg?

Syntes det var ett helt greit bilde.. Ikke veldig spesielt, men bra komposisjon.. Liker at måken er på vei inn i bildet, og blikket er rettet samme vei.. Tøff hale!
Grethe B.
Litt spesiell vinkel på vingene som jeg kan tolke til at den ser litt trøtt ut, nedseget blikk...(Tatt en fisk for mye i helga...)
Ellers litt for grått bilde for meg...litt levels ville livet opp måken litt kanskje..?
Plasseringen i bildet helt ok!

mvh
gt
Lars Erik N.
Det er blikket jeg tenker på når jeg skriver trøtt måke. Ellers kunne jeg også tenkt meg litt mer blått, men bilde er tatt sent på kvelden og allerede justert mye i C1PRO. Øker jeg mer på levels/farger så får jeg for mye støy. Men takk for tipsene.


Lars
Inger-Lise S.
Trøtt eller avslappet..? Jeg syns den ''seiler'' avgårde i lufta.Fint at den lager en diagonal i bildet.Fint hvordan stjerten vises her.Den kunne nok vært hvitere,men bildet er bra..Skulle ønske det hadde vært noen skyer oppe til venstre,men slikt kan man jo ikke styre...

mvh Inger-Lise
Kay R.
Hei Lars Erik...

Ikke ille det hær nei. Må jobbe for å få fokusen bra når den kommer imot. Himmel og fugel går kansje litt mye i et, men det blir vel som du sier: Ikke mer å gå på for å unngå støy.
Likte det godt uansett...

MVH Kay:-)
Stig B.
RImelig bra skarphet, fin komposisjon. Fokus på fugl som kommer rett imot er ikke det enkleste, der har jeg kjempeproblemer. Synes imidlertid det blir litt lite kontrast i bildet, måken blir litt grå og blir litt for lik bakgrunnen i dette tilfellet.

Mvh Stig
Carsten A.
Ganske rask fugl rett imot er ikke helt enkelt, og forsåvidt er opptaket løst bra. Jeg har forsøkt det samme selv, her vil jeg tro at det holder ganske bra med atskillig lengre eksp.tid, da kan du blende av minst 1 trinn ytterligere. Du trenger ikke 1/3200 sek. om fuglen ikke kommer i stup mot deg, og det gjør den vel neppe her, så f.eks. 1/1600 skulle holde i lange baner. Bedre dybdeskarphet gir bedre mulighet for å treffe mht. skarphet, OK her, men kunne vært bedre.

Men skal bildet bli bra, er det nødvendig å ha lyset mer på sin side, for å si det slik. Hettemåkens mørke sjokoladebrune hode gror desverre alt for mye igjen her, lav sol i medlys er omtrent en av de få lys-situasjoner som forhindrer slikt med hettemåke i vår/sommerdrakt.

Men presentasjonen av bildet mangler endel. Ta bildet inn i PS og se på histogrammet der (etter at du har klippet bort den rammen du har lagt inn). Da ser du at samtlige toner i bildet er klumpet sammen i mellomtoneområdet (i midten av histogrammet), det fins mao. hverken svart eller hvitt i bildet. Dermed virker det grått og flatt. Slikt er det enkelt å rette opp med levels - og alle gjør seg selv en tjeneste om de tar en grundig titt på histogrammet før de gjør seg ferdig med bildet. Eller rettere sagt, dette bør gjøres som ett av de aller første skritt for tilpassing av toner etc. slik man vil ha dem.

Her er nok også oppskarpingen gått litt for langt. Det er bl.a. en lys kontur over hetten og under kroppen.

MVH CA
Lars Erik N.
Takk for gode tips CA. Pleier å justere bildene i PS, men denne gangen måtte jeg endre litt på Hvitbalansen og derfor brukte jeg C1 programmet. Jeg er nok ikke så flink på histogram, men skal ta meg en tur i PS med dette bilde og se om jeg skjønner hva du mener.

Mvh
Lars
Inger-Lise S.
Hei igjen! Nå jobber ikke jeg mye i PS,men vil fortelle deg at Hostogrammet er noe av det absolutt letteste der.Så det fikser du.
Forrsten svært hyggelig å lese en slik kommentar du har fått av CA. Den vil være nyttig for mange.

Mvh Inger-Lise
Wes D.
An excellent in flight shot
Kind regards Wes
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu