Bildet inngår i albumet Natur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-07 23:20:28
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1340
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95305} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
John G.
Langt mer spennende enn ditt forrige vannliljeblad!
Her er det dramatikk og overraskelser, som den grønne ''stilken'' som lurer seg inn og ned, oppe til venstre. Nesten irriterende tilstedeværelse i stilken, men allikevel et noe som bryter den ellers litt mørke og dystre melankolien i bildet...
John :-)
Nils B.
Joda, det er bra dette uten at jeg tar helt av enda, men skal komme tilbake om det så gjør. Når det gjelder komposisjonen så fengsler den sammen med fargene som ikke er overdrevet. Enig med John ang stilken som er dristig for ikke å si frekt der oppe hvor det ikke hører hjemme, men likevell så tilfører det bildet noe. MAO: Bra bilde, litt korn som jeg mener du kunne tatt bort, bra komposisjon som fengsler, bra fargebruk, men du kunne etter min mening dyttet litt mer i mellomtonen (men bare litt). Så til slutt et spørsmål, er dette et utsnitt?
mvh Nils
Arne S.
Takk for fine og utfyllende kommentarer!

Nils; originalen er minimalt beskåret. Bildet er heller ikke presset i nevneverdig grad på andre måter. Jeg ser at bildet er litt blassere på nettet enn i min ps-versjon. Ser også poenget med kornene. En ørliten kornstruktur tilfører bilder ofte en stofflighet jeg liker. Men det er helt klart en smakssak.
Rune T.
Hei Arne!

Er veldig usikker på det bildet. Jeg ser den grønne stilken, men det den gjør for meg er på en måte å manifestere den flatedimensjonen. Bildet forøvrig har en nesten 3-dimensjonal effekt a la den man får ved å se på ''rette'' måten på slike prikkbilder. Vannliljebladet svever på en måte midt i. På samme tid blir antydningen til bunnen forankringspunktet for z-aksen.
Slik sett er det ukonvensjonelt og blir dermed mer interessant.

''Just my two cents...''

Mvh
Rune

Arne S.
Uhyre interessant vinkling, Rune. Du er inne på vesentlige moment. Foreløpig velger jeg å ikke kommentere dette forholdet av hensyn til nye betraktere.
Arne S.
Versjon 2 lagt ut etter forslag fra Nils.
Ragnar W.
PackMan!

Det var iallefall min første assosiasjon etter å ha sett thumb'en.

Her synes jeg det er mye mer av det Strømme'ske igjen, og det er bra.

Fin komp og en liten spennede detalj i tillegg til hovedmotivet, her ved den grønne stilken.

Så på det før i dag og var ikke helt komfortabel med korna, og ser at andre sier det samme.

Så jeg går for V2.

/Ragnar :-)
Bjørn H.
Hei Arne ....

Hmmmm ... vet ikke helt hva jeg syns om dette ... både ja, tja, og nei, hvis det går an å si det - :)

Syns vel bildet ikke fenger nok på en måte. Ikke spørr meg hvorfor ... Kanskje jeg veit det i morra :)

Hvis dette hadde vært mitt bilde, ville antageligvis ikke det grønne strået fått være med, men du har valgt det, og det får meg til å tenke .. !!! Det tilfører, samtidig som det provoserer, og det er positivt..serru -

Jeg personlig syns ikke kornstrukturen hever opplevelsen -
Ellers går jeg for V2, den gjør at liljen for mer oppmerksomhet...

Sikkert ikke mye å hente ut av dette, men det er hva hjernen presterer akurrat nååå...........

Bjørn ;¤



Dag T.
Jeg synes det var kult, særlig med alle de uskarpe stråene, men det heller veldig mot høyre. Jeg tror det ville balansert bedre om du hadde speilvendt det.

Versjon 2 er best på denne skjermen.
Arne S.
Varierte kommentarer, det er bra. Det tyder på at bildet utfordrer hjernehalvdelene. Ser levende for meg hvordan det spraker mellom pluss og minus i Bjørns hode :) Venter fortsatt med beskrivelse av egen opplevelse.

Takk for nye, fine innspill!

Mikael L.
Fin bild med både ljusa och dova toner som gör bilden dynamisk. Gillar hur bladet ser ut att lysa. Inte mycket att kritisera för mig...

Mvh,
/Mikael
Avsluttet .
Svært bra! Bildet har noe gåtefullt ved seg som inviterer til nærmere og gjentatte betraktninger.

En litt uhåndgripelig dybdevirkning - svært effektfullt.

Det grønne må selvsagt med; ellers blir det for enkelt og banalt.

(V1 best på den skjermen jeg bruker akkurat nå, men det trenger ikke bety så mye.)

Caroline M. S.
Bildet ser tredimensjonalt ut for meg også - stilig det! Men ellers er dette et bilde som jeg verken liker eller misliker. Det forrige vannliljebildet ditt var pent - dette er verken pent eller stygt (ikke nifst, skremmende eller trolsk heller synes jeg). Et bilde som jeg ikke får mye ut av/føler mye for, men desto mer spennende å lese hva andre synes om det. :-)

Også jeg synes v2 ser best ut.

Høh, høh - det er en veldig tydelig A oppe i venstre hjørne (mellom det ene skyggestrået og den grønne stilken). Tipper det er derfor du har lagt ut bildet. ;-D He, he - nei, da - jeg bare tuller.
Arne S.
Dæggern Caroline, skarpt blikk! :) Forresten bemerkelseverdige variasjoner i oppfattelsen av dette bildet. Fascinerende i seg selv.

Takker!


Monika H.
stilig... nesten litt mystisk og trolsk... liker #2 best. Vet ikke helt hvorfor, men sånn er det.
Liker den ene grønne stilken som bryter litt mellom alle de sorte. Fargene her er jo helt supre. Sesielt fargen på bladet ;)

MH
Hans- Georg S.
Et av de mer spennende naturbildene som har det lille ekstra i seg...
Olav S.
Dette likte jeg godt!
Atle A.
Lag på lag på lag... Usedvanlig fin 3D-effekt her. Deilig gjennomskinnlighet.

Stråene forsvinner i retning opp/høyre, mens Månefisken med det glødende øyet rømmer fra A-en (Arne?) og rett forbi oss ned i dypet. Ikke engang den malplasserte grønne stengelen kan ødelegge det.
Atle A.
Jeg ser at flere er engasjert i stengelen. Croppa den vekk i ps, og mener at bildet fikk et adskillig bedre push, eller fart. Bladet blir virkelig et dyr som styrer fra den lyse overflaten ned i det mørke, tomme dypet, forsterket av de diagonale strekene/stråene.
Atle A.
Snu det på hodet, og det blir enda mer surrealistisk. Plutselig befinner vi oss mot en slags himmel. Detta var gøy!
Toini B.
Ikkeno' kritikk fra meg.
Synes dette var deilig og funker bra som vist her. Liker hvordan bladet tilsynelatende svever i luften.
Versjon to best.
Mer av denne sorten naturbilder, ja takk:)
Avsluttet .
likte nr1 best,,....
herlig bilde....
men den grønne greia som er der ville jeg tat bort den syns jeg ødeleger litt.
supert bilde må jeg si......!

sties;=)
Arne S.
Takk for nye innspill!

Jeg liker måten du leker med din fantasi på, Atle. Inspirerende! Motivet kan fungere både med og uten strå. Det blir to ganske så forskjellige bilder. Denne gangen ble strået med. En annen dag, i et annet humør, hadde kanskje strået vært borte. Tror jeg lar bildet leve uten nærmere analyser fra fotografen, selv om han ser mye rart i dette motivet.

:)
Marit E.
Hei Arne!

Å, dæ bli nå så som så med kommentara og bilda fra denne kanten. Et frøktelig ublidt møte mellom PC og Tor med hammaren. Så da planta e fingran mine på tastaturer over heile bygda.

Likte dette vannlilje-bildet litt bedre enn det forrige, tror jeg. Mer dynamikk i dette.
Jeg synes den grønne stilken gjør MYE av bildet, det får en 3-D effekt. Gode farger!

Versjon 2 best.

Fortsatt god fotosommer til en kjempeinspirerende fotograf!

vh
Marit
Arne S.
Takk for hyggelig kommentar, Marit! Håper du kommer raskt tilbake. En riktig god fotosommer til deg!

:)

Marianne M.
Hei hei Arne
Alle de beste kommentarene (de på øverste hylle) er tatt ;-}..
....men likevel. Svevende lekkert dette Arne. ser også 3-D effekten...Signed,sealed,delivered (apropos A`en...)
Jeg liker versjon #2 best,det fremhever linjene. Skjermen min sa takk for seg her en dag,og jeg sliter med en (nesten)ubrukelig en til jeg får ny,men tror da at jeg ser bildet sånn nogenlunde skikkelig.
Skal se etter en super-fotograf om jeg svever innom Molde i sommer ;-}

Fortsatt god sommer.


Marianne ;-}
Arne S.
Takk for kommentar, Marianne. Se gjerne etter en fotograf i Molde, om ikke en superfotograf. For min del er jeg jazzfotograf denne uken..

:)
Merethe W.
Trodde først dette var en klisjé da jeg så thumbnailen - men der tok jeg feil:) Liker de sorte, uskarpe stråene og det enslige grønne. Bra jobba! Mvh Merethe
Arne S.
Takk til deg, Merethe. Det ligger en utfordring i å formidle det vakre i naturen på en måte som ikke blir klisjefylt. Skal ikke begi meg inn på definisjoner av eget bilde, men jeg setter pris på at du oppfatter det slik du gjør.

:)
Terje M.
Hei Arne. har sittet å sett på bildet ditt men finner ikke helt ut av det!!! for meg virker det ''rotet'' kansje et forsøk på ''kunst'' I veit du kan bedre!!!! M.H. TERJE MJ.
Arne S.
Hei Terje! Takk for fint innspill. Det er betrakterens suverene rett å mene om et bilde. Hvorvidt det er kunst, eller forsøk på kunst, er helt uinteressant for meg. Kunst er et belastet og diffust begrep. Hovedsaken er om bilder kommuniserer eller ikke. Men f o t o g r a f i er det. Jaggusantenmei.

:)
Thorfinn B.
vakkert og greit. Overraskelsesmomentet er der i det grønne strået. Halvabstrakt og god naturskildring.
Sverre Farstad H.
Hei, Arne! Er det naturlige farger i dette bildet? Synes det er et flott motiv, du har ved utsnittet fått spenninger i bildet, noe som er viktig. Tror et annet utsnitt ville forringet bilde en del. Du bør ha med det som er der.
Mvh Sverre
Carsten A.
Dette var virkelig meget bra - går for V1 når det gjelder den skjermen jeg sitter på akkurat nå (ikke min egen). Delikate farger og toner.

Desverre ser det ut som endel på bildekritikken er litt for mye opptatt av støy/korn. Helt enig i at en viss struktur ofte gir en god, kall det gjerne utfyllende, virkning der det er snakk om store og relativt ensartete flater - slik som her.

MVH CA
Arne S.
Takker for nye kommentarer!

Det er sjelden å se så mange divergerende tilbakemeldinger under ett og samme bilde. Litt uventet, men like fullt interessant.

Fargene i bildet er naturlige i den betydning at jeg ikke har tilført eller trukket i fra i PS. Det ''føles'' likevel som fargene er sterkere enn de er i ''virkeligheten'' som følge av vanlig bruk av levels.

Jeg har nettopp gått over til å bruke adobe RGB i stedet for sRGB. Det virker som dette gir en (betydelig) dreining i fargene. sRGB er tilpasset skjermbruk og er ofte forhåndsinnstilt i digitalkamera. Dersom noen har utfyllende kommentarer til RGB/sRGB er det helt greit.

arne
Carsten A.
AdobeRGB er et videre fargerom enn sRGB. Det er vel først og fremst på grønnsiden at AdobeRGB byr på mulighet for en god del flere nyanser enn sRGB - slik jeg oppfatter teorien.

Her ved dette bildet skulle de to fargerommene ikke gi spesielt store avvik i forhold til hverandre, antar jeg. Forøvrig byr jo vannliljeblader i ulike stadier av utvikling og avvikling, ulike arter, ulik vannkvalitet, ulikt lys og bruk/ikkebruk av polafilter på et meget rikt utvalg av tildels dramatisk mettete farger i rødt, brunt, grønt, rosa, magenta.

Heller ikke der grønt er vesentlig i bildet er forskjellen nødvendigvis spesielt påfallende. Mitt bilde nr. 78622 (mye grønt der) ga opphav til en diskusjon om fargerom. V1 er i AdobeRGB, V2 er i sRGB. Se selv hva forskjellen, om noen, eventuelt går ut på.

MVH CA
Nils L.
Korn?

Er ikke dette et vannliljeblad?
Det er jo ikke akkurat en åker heller.

Synes bildet var litt ok :-)

Nils :-)
Terje M.
Hei igjen Arne. bildet skaper ''inntresse det'' !!! litt spennende. ''med rotet'' men jeg ser mer i bildet enn første gangen jeg så det!!!! Og det er vel hensikten???. M.H. Terje Mj.
Inger-Lise S.
Et spennende bilde.Fint motiv,lekre farger og herlig halvabstrakt natur.Liker best v#1.

mvh Inger-Lise
Arne S.
Carsten; Takk for avklarende innspill vedrørende farger.

Nils; Ja, det er et vannliljeblad, og ingen kornåker. Skarpt blikk som vanlig :)

Terje; Fint at du tar deg tid til å studere bildet og ''ser mer'' ved gjentatte betraktninger. Jeg er mye roligere nå :)

Inger-Lise; Takk for fin kommentar fra deg!



Alf B.
Fin farvekontrast. Og de defokuserte skyggene i forkant gir litt vertigo. Vanskelig aa plassere bladet. Morsomt og bra bilde
Øistein T.
Fett. Kontrasten er heftig. Meget godt sett og fanget. Stilrent uten forstyrrende elementer gir dette bildet massevis av impact. Imponerende...

Øistein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu