Skydekke ved kysten
Bildet inngår i albumet Sommarøya -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-13 03:20:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-07-14 18:22:07
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger317
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95942} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Tom R.

Hei Rune.

Et flott bilde fra yttersida, men hvorfor har du med så mye himmel som ikke gir bilde noe. Her ville jeg ha kuttet kraftig av himmelen og laget et panoramabilde.

Tom:)
Rune L.

(Glemte og beskjære versjon 2)
Rune L.

T.R.: Årsaken til at jeg ikke kuttet himmelen er at jeg likte strukturen på hele skydekket. Mener selv at dette høyde-bredde-forholdet fungerer, nettopp fordi det er strukturer hele veien opp. Antar at dette vil være spørsmål om smak og behag. Håper det kommer flere synspunkter på dette temaet.
Edvin S.

Heisann. Likte himmelen slik, og det var sikkert derfor jeg stoppet opp. Av de 2 versjonene du har, så holder jeg en knapp på V1. Den andre ble for mørk.

Er helt enig at det er himmelen som gjør bildet, og om du beskjærer så kommer det lyse partiet for langt opp.

Mvh
Arne
Mike T.

Hei Rune,
ut i fra tittelen og dine intensjoner synes jeg at du har valgt et passende utsnitt. Det er den øvre delen av skydekken som gir bildet en fin avslutning. Uten denne ville bildet kanskje være ganske intetsigende.
Hilsen Mike
Odd Tore S.

Dempet lys og en mengde gråblå fargenyanser, jeg synes at dette ble bra og ser ingen grunn til å kutte her, i alle fall ikke med den tittelen du har valgt.
MVH
Odd Tore
Avsluttet .

God gjengivelse spesielt i den lyseste delen av himmelen.
Roger V.

Strukturen i skydekke er jo mer eller mindre halve bildet her, så det ville ikke gjort seg å kutte den. Flott landskapsbilde.
Inger-Lise S.

Rolig og fint bilde.Jeg liker godt høye himler.Om du kutter,syns jeg du bare bør kutte litt..Ikke nødvendig:)
Fine fargetoner.

mvh Inger-Lise
Kristine G.

Hei Rune :-)

Flott komposisjon her! Syns både at det utsnittet du har valgt og TRs forslag kler dette motivet :-)

Tonemessig kunne jeg tenkt meg en mellomting mellom versjon 1 og versjon 2. Syns versjon 2 blir litt for mørk, mens det er litt lite trøkk i versjon 1 :-)
Rune L.

K.G.: ''Trøkk'' er nå litt upresist begrep. Det kan høres ut som om du mener at v1 skulle vært litt mørkere.

Det jeg selv gjerne skulle fått til, er og iallfall forsøkt og få konturene i skyene bedre definert. Men uten at resultatet blir for kunstig. Skyene i v1 er vel lys nok......?

Avsluttet .

Hei Rune. Nå er det nok skyer her oppe, får fram litt sommersol snart ok? :-)
Bildet ditt har fine duse farger og passe spennede skyer. Godt mulig det kunne blitt enda mer trøkk/fres eller slikt vha photoshop, men du fanget motivet slik det var der og da, og dette er jo pent utført arbeide :-)
Hilsen Linn
Frank K.

Likte dette Rune...

Det K.G. mener med ''trøkk'' er vel at du kan øke kontrasten litt og smelle fargene litt opp, noe jeg delvis er enig i. Flott lag på lag innover i bildet. *For tiden* er jeg veldig opptatt av å få frem detaljene i forgrunnen på mine egne bilder. Kanskje det er derfor jeg også synes at forgrunnen din er litt for mørk. Hadde vært lekkert med en dobbelteksponering her om det ikke finnes mer informasjon i raw-fila di. Jeg spikker litt videre på flisa og avrunder med å si at holmen til høyre ikke kledde å bli kuttet i to.
Rune L.

F.K.: Homen til høyre er desverre ikke den siste holmen til høyre. Skal du ha med alle holmene som ligger utover til høyre, ja da får du raskt et bilde fullt av holmer. Jeg prøvde det også, men...
Avsluttet .

Likte den siste (?) versjonen best, nr.3 foreløpig hehe
Mye bedre kontraster + at du har klart å få fren forgrunnen mye bedre :-) God jobb!
*linn*
Kristine G.

Versjon 3 ble mye bedre, der fikk du fram ''trøkket''/ kontrastene jeg mente ( hehe, beklager at jeg brukte et litt upresist begrep ) Bra!
Rune L.

Takk for kommentarer.
Hans Chr. S.

Dejligt naturbillede, med et fint lys.

Hilsen Hans
Tone B.

Flott naturbilde dette ! Er litt usikker på den høye himmelen, og vil nok si meg enig med Tom om å laget et panorama. Men som sagt smaken er forskjellig! Flott bilde med fine farger, fint lys og fin komposisjon. Likte ver 1 best.
Bjørn H.

Herlig bilde Rune .. Liker den høye mektige himmelen svært godt, selvom jeg ser at det også kunne funka som et panorama ...

Usikker på hvilken av versjonene jeg skal velge, syns i grunnen alle hadde livets rett. Men jeg tror det må bli V2 eller V3 da ...

Fortsatt god sommer :)

Bjørn ;¤
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu