Vass strået !
Vass strået original,solen pålagd samt motion blur. P.S på min skärm ser färgerna ut som om det vore någon typ av ådringar i trä,vet ej om detta gäller bara min skärm ? svara gärna om det är lika för er andra.Jag fick detta fenomen sedan jag formaterade hårddisken.Tacksam för svar. MvH Torbjörn
Utstyr
  • CP-990
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_9637} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Rolf S.

Et vakket bilde, selv om det er en såkalt ''smørbrød''. Ådringar skyldes antagelig at skjermen din er innstilt til å vise 256 farger.
Carsten A.

Pent, om ikke så originalt. Om det er en sammenkopiering, eventuelt en ''sandwich'', spiller selvsagt ingen rolle. Her som ellers er det resultatet som teller.

''Banding'' (eller ''ådringar'') vises også på skjerm som viser mye mer enn 256 farger, men kan være mindre enkelt å se i en nettbrowser, så jeg tok bildet inn i PS for å se hva som kunne gjøres.

Årsaken er overredigering, konkret, som oppgitt i underteksten, med ''motion blur''. En forsiktig tilførsel av ''noise'' vil kunne maskere dette. I PS ga en ''noise''-verdi på 3 el. 4 bra virkning.
MVH CA
Torbjörn W.

Tackar så mycket för tipset! Jag ställde även om min skärm från 16 bitars till 24 bitar,eller bildpunkter, detta hjäpte lite grann.Upplösningen jag använder annars är 80 x 60 det funkar bra i dom flesta fallen.Jag får väl vara lite mer aktsam med motion blur i fortsättningen. Tack i från Torbjörn W.
Carsten A.

All slags ''blur'' kan bli synderen, men mange forskjellige slags overredigering kan også skape denne effekten. Og dette har ikke noe å gjøre med oppløsningen (antall bildepunkter på skjermen). Er antall farger lavt (256) ser en slik meget fort, men her var det helt åpenbart også på en høykvalitetsskjerm med millioner av farger.
MVH CA
Avsluttet .

Ganska dekorativ med fint placerat strå..
mvh/gunte..
Ann F.

Jeg har 32-bits farger, oppløsning 800 x 600 på min skjerm på jobben, og ser det, men svakt. Hjemme har jeg en dårligere skjerm og der er slikt meget godt synlig. Opplevde det samme med mitt bilde nr. 8704, det så aldeles nydelig ut på jobben, men jeg fikk en ubehagelig overraskelse når jeg så det samme hjemme.
Liker forresten fortsatt dette bildet, men som sagt et annet sted, skulle ønske LITT mer luft over og i venstre kant oppe.
Mvh Ann
Rolf S.

Årsaken til ådringar kan være flere, jeg nevnte tidligere at skjermen kan være satt opp til å vise 256 farger. Derfor de nevnte visningsforstyrrelser. Problemet du har har ingenting med overredigering å gjøre.

Sjekk at du har siste versjon av skjermdriver, øk pixelantallet på skrivebordsområdet (1024 x 768 eller mer), sjekk at skjermen oppdaterer med riktig frekvens (se bruksanvisning skjermkort/skjerm).

Bildet du viser har meget fine valører som er behagelige å betrakte. Mvh Rolf
Carsten A.

Jeg sitter på en skjerm med 16 mill. farger og 1024 x 768 i skjermoppløsning. Skjermoppløsningen er temmelig irrelevant for spørsmålet om ''banding'' er synlig, og denne billed-*filen* har ''banding''. Det vises helt tydelig på min skjerm. Det er her rimelig sikkert at overredigering (her softing) er synderen. Overredigering er ellers en helt vanlig årsak til ''banding'', kan bl.a. også oppstå ved betydelige kontrast- og fargeendringer. Programmet (PS) opererer med 8 bits pr. fargekanal (dvs. maksimalt 256 ulike nyanser for de enkelte farger R,G og B, dvs. 24 bits pr. piksel). Internt skjer dette ved omregninger på tallverdier i HELTALL. Heltallsregning er i særlig grad utsatt for avrundingsfeil. Eksempelvis kan det som før var 150, 151,152, 153 og 154 fort bli avrundet til 152 for samtlige. I et område med relativt jevne toner (som her) gir slikt synlig ''banding'' på alle typer skjermer uavhengig av oppsett, og vil også komme fram på utskrifter (uavhengig av kvaliteten på utskriftsenheten).
MVH CA
Carsten A.

PS: Jeg sitter selvsagt MED en skjerm...''
MVH CA
Avsluttet .

Alternativt VID,framför eller i samma rum, som en skärm ;)
mvh/gunte..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu