Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • AnnetDette er det første bildet jeg har behandlet i Photoshop. Har endret brightness/contrast og hue/saturation. Skulle gjerne sett bildet noe skarpere i forkant, men lykkes ikke med USM.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97016} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Christian S.

USM kan i veldig liten grad rette opp mangel på dybeskarphet uten at det blir kunstig dessverre. Det blir alltid for mye et sted og for lite et annet. Du må nok bruke enda mindre blender :o)

Du har litt av samme problemet som meg når det gjelder regnbuer som så og si blir usynlige. Om noen har noen tips angående dette så hadde det vært fint.

Mvh
CS

Eli B.

Bildet er jo i utgangspunktet bra, men det er synd at regnbuen ikke kommer bedre frem. Hadde det vært en ide og kun markere med markeringsverktøyet himmelen med regnbuen, og så lekt seg litt med ''hue/saturation'' og ''brightness contrast''? Tror jeg ville prøvet det. Da hadde du beholdt forgrunnen slik den er, men kanskje klart å få regnbuen tydeligere frem.
mvh Eli
willy m.

fint bilde dette men synd med regnbuen som ikke kommer helt frem..enig med Eli her at det er fullt mulig å redigere dette i photoshop slik hun beskriver..et fint bilde uansett
mvh willy
Tone B.

Takk for tilbakemeldinger på bildet mitt. Jeg har prøvd Eli's forslag men det ble ikke særlig vellykket - følte fargene ble veldig kunstige og det ble ikke noe bra resultat, men jeg prøver kanskje enda litt til og muligens dukker det opp en ver 2 med en mere synlig regnbue?

Regnbuen vises veldig svakt, men den var svak i virkeligheten også. Jeg har ikke fotografert regnbuer før og har ingen erfaring med hvordan de blir gjengitt på bildet, men føler denne er gjengitt ganske bra i forhold til hvordan den var. Men selvfølgelig - hadde jeg kunnet Photshop bedre enn jeg gjør ville jeg kanskje klart å fikse det også :-)

Setter pris på tilbakemeldingene - det er dette vi lærer av :-)

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte godt fargene her og naturligvis regnbogen , varme gode farger i eit fint kveldsollys.
IAV
Rune S.

Enig med Inger Anne her, synes ikke det gjør noe at regnbuen er litt svak i fargene. Jeg likte dette bildet, Tone :-)

mvh Rune S.
Rune L.

Gode farger og bra format. Fint bilde av grått vær. Skulle gjerne sett litt mer farge i regnbuen og skydekket. Men det er vel ikke mulig. Fint er dette likevel, liker kontrasten.

R
Torbjørn S.

Fint komp, men i likhet med mange andre her skulle gjerne sett enda mer farger i regnbuen. Likevel, greit som det er.

TS
Mike T.

Hei Tone,
har valgt å kommentere dette bilde fordi her har du fått færrest kommentarer fra før.
Motivet er lite spennende - og regnbuen din er heller ikke noe å stoppe opp for.
Derfor har du som fotograf vært flinke og fått noe ut av ''ingenting''. Bildet er behagelig å se på. Det gjør ikke noe her at det er uskarpt i forgrunnen.
Jeg tror at du har behandlet bildet på en riktig måte i PS, fordi alt virker naturlig. Godt håndverk.
Hilsen Mike
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu