• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-28 23:12:32
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97675} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Avsluttet .
Et vann(vittig) bra bilde. Skikkelig fint lys, noe som kanskje går litt ut over øynene til hunden som blir litt mørke. Halen (dersom det er halen) som stikker opp bak og går ut av bildet forstyrrer litt.
Allikevel et herlig bilde.
Stig B.
Veldig flott, motlyset i dråpene gjør dette veldig bra. Kanskje en anelse mørkt i ansiktet på hunden, men utstråler livslyst og bevegelse.

Mvh Stig
Rune L.
Hunden er mørk. Virker for mørk her. Men situasjonen er bra fanget. Kun halen er kuttet, men uten at det gjør noe.

R
Marit E.
Hei Arne

Rett sted til rett tid! Som vanlig.....
Herlig driv over dyret her, ja.

Fint med motlysdråpene som spretter rundt. Jeg er ikke så begeistret over siklende bissevover, men her ser det rett og slett sjarmerende ut. Synes ikke halen forstyrrer her, tvert imot synes jeg det ble mer liv over krabaten.

Godt bilde!

vh
Marit
Bjørn H.
Hei Arne ...

Et meget flott bilde du viser her ...

Lys, vanndråper, og bikkjas iver og utrykk gjør dette bildet.

Hvis jeg sjal våge meg på litt pirk, må det være at jeg syns det blir litt trangt både oppe og nede i formatet, samt at den lille kvisten i bånn irriterer. Tror jeg også hadde dempet det lille høylyset øverst i venstre hjørne ...

Håper du ikke blir megasnurt for at jeg pirker, for bildet er jo en høydare... :))))

Fortsatt fin sommerkveld -

Bjørn ;¤
Bjørn H.
Beklager skrivefeil :) Jeg mener skal, ikke sjal....hmmm.... drukket kun kaffe også ...a gitt

Bjørn ;¤
André M.
Herlig situasjonsbilde!.

Så, - pirket: Ser ut som noe digitalt støy her og der, men det er ikke VELDIG skjemmende ettersom det først og fremst er i bakgrunnen. Trang beskjæring og kvist er nevnt av Bjørn.

Men, bevares: Bildet gjør meg glad :-)
Arne S.
Neinei, Bjørn! Flott kommentar. Slik skal det være. Detaljene er viktig å få fram. Lyset øverst til venstre er jeg enig i. Ellers ventet jeg reaksjoner på det tette utsnittet og pinnen. Som du kanskje har lagt merke til liker jeg å utfordre ”reglene”. I dette tilfelle det som behager øyet og virker naturlig. Jeg oppnår en annen tilnærming ved å kutte labb og hale. Da holder jeg betrakterens blikk fast i hunden. Den kommer nærmere. Pinnen er det lille ”irritajonsmomentet” som skaper friksjon i blikket, og derved git motivet temperatur. Jeg sier ikke at det er riktig, men det utfordrer det ”glatte og perfekte”, som kanskje ikke alltid er ”perfekte”

Takk også for andre fine kommentarer. Ansiktet ligger i grenseland, men virker ikke for mørk på min nykalibrerte skjerm. Digital støy er nok riktig.

:)
André M.
Bra besvart, Arne!. Jeg tar meg selv i å kommentere ''i stykker'' gode bilder av og til. Hvor mine råd rett og slett ville gjort bildet kjedeligere.
Avsluttet .
Tycker inte det gör något att beskäringen är så tätt på hunden. Fint med bilder som är fyllda med liv. Blir lite för ofta ett stort bilde med lite lite som sker för mig personligen- tror jag.
Smooth like a rock! Superbilde!
N
Terje M.
Hei Arne. Hun er ivrig her, ja for det er vel en ''hund????. godt fanget situasjon, Meeen likte ikke at du kutter halen, meer '' pirk'' er ikke helt sikker på den lyse flekken oppe til venstre!!! det er nok med et øye ''belyst !!!!! M.H. Terje Mj.
Eli B.
Med mørk bakgrunn og hvit ramme, synes jeg dette bildet gjør seg utmerket, et flott action bilde. Du har klart å få frem hundens bevegelse på en særs god måte, lyset hjelper nok også til med dette. Desverre synes jeg ansiktet blir for mørkt, spesielt hvis bakgrunnen er hvit, men som sagt, er bakgrunnen svart kommer ansiktet mer frem. Utrolig flott!
mvh Eli
Bjørn H.
Jeg ser den Arne, og jeg skjønner godt hva du mener ...

Du er helt klart veldig flink til å utfordre og provosere fram nye muligheter og tanker ved dine bilder. Motiver som ofte klart beveger seg utenfor ''reglene'' som du selv sier det ..

Veldig spennende og lærerikt.

Ser også at du oppnår en annen tilnærming med et tettere utsnitt. Du sier at ved å kappe halen og labb holdes blikket fast i hunden...

Dette tror jeg blir veldig individuelt, og sånn skal det være
også. Jeg personlig blir litt urolig, blikket dras opp og ned. Får bare lyst til å skjøte på 1 cm oppe og nede for å finne ro jeg. ... hehe ...Og alikevel, slik bildet er komponert, sitter du fortsatt igjen med et tett nok utsnitt ...hæææ ??? tenker jeg da .....(så enkel er jeg .. hehehe ---

Bjørn :¤
Ragnar W.
Fint action bilde. Bakgrunnen er fint bluret ut og (høst?)fargene der hever bildet.

Men på min skjerm blir det også i mørkeste laget på hunden. Synes også poten er for nære kanten nede. At halen forsvinner ut av bilde plager meg ikke, kanskje mest fordi midstillingen ''forankrer'' hunden på en positiv måte?

Ltt mer luft nede og mer tegning på hunde-skrotten hadde hevet bildet betraktelig!

/Ragnar
Ketil K.
På foto.no må bildene være tette.

Det er en del av formatet 1024X768 max. De store brede formater passer dårlig på Internett - men går bra i metervis i galleriene.......


Dette bildet er derfor passende her - med vanndråper og kompresjon, liv, bevegelse, motlys, detaljering i mørke partier, hundehumør og fart. Kjempebra!!
Arne S.
Takk for fine kommentarer!

Motlysbilde av mørk hund er ikke enkelt med hensyn til ønske om detaljer i kropp og ansikt. Jeg har lettet opp så mye som er forsvarlig før støyen tar over. Dette er et bilde som er ekstremt følsomt overfor skjermkalibrering. Det er gode tegninger i kropp og ansikt på min skjerm hjemme. Jeg sitter nå på en annen, ''mørkere'' skjerm. Jeg forstår innvendingene mot at hunden føles for mørk. Bildet taper seg mye. Huffhuff! Voffvoff!

Terje; Lyset er nevnt. Det er en slags hund. En afghansk mynde, som har mange fellestrekk med kattedyr.

Bjørn; Det er helt klart individuelt. Vi er alle forskjellige og takk for det. Det skaper spenning og dynamikk oss (mennesker) imellom. Jeg forstår godt ditt ønske om å ha med hele hunden. Det blir et annet, men ikke dårligere bilde. Tenk deg at du er på kino. Moderne filmer har ofte påfallende tette utsnitt (i forhold til ''gamle dager''). På lerrete tror jeg denne hunden hadde blitt presentert så pass tett, og enda tettere, for å understreke følelsen av fart og nærhet. I hvert fall hvis jeg var regissør. Fotografer har mye å hente fra filmfotografer, ikke minste med hensyn til utsnitt, vinkling og nærhet til motivet. Det er lett å bli opphengt i tradisjoner og normer som utviklet seg for tiår tilbake. Da det visuelle uttrykket skulle være ''rent og pent''. Uansett, mangfold er bra. Meningsutveksling like så.

Ragnar; Dersom du bruker begrepet bluret som uttrykk for liten dybdeskarphet er vi enige. For bakgrunnen kommer av liten dybdeskarphet i opptaksøyeblikket og er ikke bluret i PS. Uten at det betyr allverden. Tegningene er der i ''mitt bilde''. Foten ble kappet (tangert) som motvekt til halen. Mulig det kunne vært en millimeter under. Noen ganger er en millimeter mer enn nok.

:)

Bjørn H.
Hmmm.......... likte denne kino framstillingen din, og greier faktisk å se for meg hvilken effekt det hadde vært å se bikkja på stort lerett, der den kommer byksende mot meg i kinostolen...

Ikke kom med flere assosiasjoner og innputs nå Arne, ellers må jeg snu å gå den andre veien, og rett og slett be deg om et strammere utsnitt -

:)

Ha en fin sommerdag -

Bjørn ;¤
Arne S.
Takk det samme, Bjørn!

:)
John-Tore G.
Hei. Liker din tolkning av bildet. og synes det funker bra som det er. Forsøkte meg på en liknende teori på mitt siste bilde, og det kunne vært spennende å høre din mening.
mvh John-Tore
Rune Edvin H.
Enig med Ketil. Hundens venstre øye forsvinner forresten nesten helt på min skjerm.. Mulig det er skjerm men hvis ikke burde det vært løftet litt i tonene.
Rune
John G.
At skermene er forskjellig kalibrert er noe vi - dessverre - bare må leve med.
Bildet er magaflott, og pirket som tidligere er nevnt, synes jeg er HELT uvesentlig.
Kan ikke vært helt enkelt å ta, for her antar jeg hunden løper i mot...
John :-)
monica p.
Hallo Arne
Flott Mynde, ser godt tegninger i pelsen på min skjerm.
Synes du har truffet blink denne gangen, så jeg hiver meg på alle rosende ord her.
Mvh Monica:o)
Terje M.
Hei Arne . bra jeg så at det var en hund da !!! Afghanistan var så inn en stund !!! så jeg har et forslag til navn på hunden din!!! PIA bin...... Men den har vel et navn fra før??? M.H. Terje Mj.
Arne S.
Ja, vi må vel leve med sjermkalibreringsproblemet til evig tid. Dersom du Per ser dette bildet, hadde det vært fint med en kommentar om hvordan du ser hunden. Jeg ser høyre øyet med en liten prikk.

Pia Bin Laden ;) kanskje det, Terje.

Takk for alle nye kommentarer!





Terje M.
Hei igjen Arne. Ikke Bin laden Bin strømme!!! Bin laden er jo en terrorist!!!!!!! M.H.Terje Mj.
Arne S.
Kunne sagt mye om temaet, Terje, men avstår her. I stedet legger jeg ut en versjon for de med mørke skjermer.

:)
Line Kristin W.
Mye bedre, i #2 har ullfellen både fått tegninger i pelsen og glimt i begge øynene :-)

Men du har også mørknet bakgrunnen, ikke sant?Vannspruten kommer tydligere frem og gir bildet enda mer liv!

Ellers er det bare å slutte seg til rosen over, - bildet oser av fart, fres og ellevill glede!

... og dessuten siklende, våt bikkje jeg er glad jeg slipper få på besøk i de indre gemakker ;-)

- Line :-)
Toini B.
Denne smilende hunden fikk meg i godt humør. Levende og friskt bilde:)
Arne S.
Line; Ganske riktig er bakgrunnen litt mørkere og hunden litt lysere på versjon 2. Versjon 2 er likevel ikke optimal på min skjerm. Spesielt på nattestid uhuu. Den bærer preg av digital etterbehandling, noe jeg ikke er komfortabel med. Men det er fint dersom den fungerer på mørke og dystre skjermer. Det var jo også meningen. Eh, det er vel ingen grunn til at du skal slippe til siklende, våte dyr i dine indre gemakker, er det vel? :)

Toini; Så fint at du ble i godt humør! Da har jammensantenmeg bildet gjort nytten sin da.

Jepp :)

Atle A.
Jeg så ikke hvor fantastisk dette bildet egentlig er før jeg snudde det på hue. Kontrasten mellom pelsen og lysspillet i vanndråpene, lyset i baken pluss den uskarpe bakgrunnen gjør bildet tredimensjonalt. Bikkja er virkelig på vei ut av skjermen. Pirk: Mangler en millimeter mellom framlabben og bånnlinja.
per s.
Hei Arne

Bilde nr. 2 er klart best med hensyn til gjengivelse av hundens pels og jeg ser også det høyre øye på min skjerm.

Ellers må jeg si at bildet er megabra.




Nils L.
Kult.

Litt uvøren kapping av hovedmotivet for min smak.

Mvh Nils :-)
Sverre Farstad H.
Hei. Arne! Imponert over dette bildet. Motlysbilder er aldri helt enkelt, og med mye bevegelse i motivet blir det ennå vanskeligere. Bruk av blitz kunne selvsagt vært en mulighet til å få mer lys på hunden, men da er også faren til stede for å miste den spesielle motlyseffekten du har fått.
Beskjæringen er litt for stram etter min smak, men ser du argumenterer godt for den løsningen du har valgt.
Mvh Sverre
Inger-Lise S.
Et meget bra bilde,etter min mening.Fantastisk lys,og flott å se hund og vannsprut i dette lyset.Et sjeldent hundebilde.Velger v#1.

mvh Inger-Lise
Jan-Eilert P.
Et veldig bra hundebilde. Mange husdyrbilder er litt myrsnipe-bilder, men dette var et unntak.
Steinulf L.
Mørk hund i bevegelse i motlys er en formidabel oppgave. Den har du løst bra.
Levende hundebilde.
Arne S.
Takktakk! Hyggelig at gamle ''travere'' forsatt kikkes på.

:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu