Blandingslys 2:2 - Trekløveret ...
...akt, klovn og landskap tirrer vår nysgjerrighet i blandingslyset innenfor utstillingsvinduene til dette Galleriet på Kongens Torg i Gamlebyen i Fredrikstad. Andre bilde i test på hvordan Nikon D5100 takler blandingslyset.
Øverste del av huset får sitt kjølige lys i fra den kalde kveldshimmelen, mens nedre del - rundt gatelykten - er "farget" av denne grusomme fargetemperaturen som er å finne i det offentlige lys-rom.
Litt vrien kategori å legge det inni...finner egentlig ingen som passer akkurat?
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde72mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/2s
  • Nei
  • AnnetStativ, ISO 100 og auto-hvitbalanse.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_991863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Sissel Kleivdal H.

Du er en "mester" i å formidle lys!
Dine bilder er "preget" av nettopp lyset.Skjønnheten av lyset er det som "strekker" seg mot meg" og "fanger" meg i dine motiv.

Mvh
Sissel
Olav Bjarte K.

Et godt resultat, bildet gir et behagelig inntrykk til tross for at oransjepesten ligger på lur.

(Aldri lett i ettertid å rette alle skjevheter som bor i dette miljøet, - tror du har funnet de tre vinduene som stritter imot) ;)

Vh.
Eirik B.

Stram komposisjon, men bildet blir likevel "uhøytidelig" på grunn av den sjarmerende uvatrede arkitekturen, og derfor har det også en god porsjon sjarm.

Jeg synes det gule lyset gir en varm og koselig atmosfære i dette tilfellet. Men jeg skal gjerne være med og innrømme at blandingslys er utfordrende. For meg har løsningen noen ganger vært å lage to TIFF versjoner av råfilen med ulik hvitbalanse, legge disse over hverandre i photoshop og maskere slik jeg ønsker det.

Mvh
Eirik
Roar K.

Hadde ikke lampa vær fullt så høy ville jeg foreslått å fjerne 2.etg. Men nå må det bare være som det er.
Fint med det ene vinduet til venstre som bryter litt med resten.

Roar
Trygve B.

Du har en egen kompetanse på lys. Dette var intet unntak. Meget bra var det. Mvh Trygve
Harald N.

Flott dette Walter, fint lys, godt utsnitt.

Mvh Harald
Jan G.

Jeg synes blandingslys gir et bilde karakter og ekstra volum. Jeg er ikke sikker på om det varme lyset i offentlig rom er noe problem. Jeg synes at den "blå" gatebelysningen er vanskeligere.
Et interessant galleri.
Mvh Jan
Walter S.

Hjertelig takk til Sissel, Olav Bjarte, Eirik, Roar, Trygve, Harald N og Jan, for vennlige kommentarer til hva jeg oppfatter som et heller kjedelig (men nødvendig) bilde!

Når det gjelder belysning i det offentlige rom, så tror jeg valget av typen belysning stort sett er basert på (/skrantende) økonomi i kommunen, og en sviktende kunnskap om hva dette egentlig kan bety for oppfattelsen av harmoni i urbane strøk. For legfolk så er lys - nettopp, lys, og ikke noe mer. Hvitbalanse er ikke noe en kommuneingeniør befatter seg med til det daglige, med mindre vedkommende er en ivrig fotograf selv...

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu