Engel med haiker
En hvalåte har fått på et lite krepsdyr som haiker.
Bildet inngår i albumet Små dingser under vann - Undervannsbilder
Utstyr
  • Canon EOS 5D MK2
  • Canon 100 mm/2,8 macro L
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/32
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetMellomring, 2 undervannsblitzer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_992105} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
En nydelig gjengivelse av de to vakre sjødyrene i fine farger og med fint lys og rolig bakgrunn!
Fint å se! :)

Jeg ville valgt å ta bort litt av det svarte i høyre side (ca 1/9), og lagt til litt svart (ca 1/9) i venstre side, slik at det gule lysende feltet i hvalåta kommer midt i det nedre høyre gyldne snitt. For meg blir bildet mer harmoniskt å se på da og det kan være personlig smak.
Hva synes du om forslaget?
Slik bildet er nå, er det lyse krepsdyret ca i det gyldne snitt, men jeg synes det blir bedre at det største av sjødyrene tangerer begge linjene som lager nedre høyre gyldne snitt og at det gyldne snitt kommer ca midt på det gule feltet.
I hvilken retning svømmer hvalåta?
Mvh Liv

Avsluttet .
Det er veldig fint at du har valgt å ha så mye rom rundt hvalåta, og spesielt mye rom over og til venstre for den. Svømmeretningen er kanskje på skrått oppover i retning venstre hjørne?
Mvh Liv
Rune Edvin H.
Takk for tilbakemelding. Hvalåta svømmer her skrått oppover i bildet, men hvilken vinkel jeg var i vannet i dette tilfellet kan jeg ikke svare sikkert på da jeg fløt med strømmen i fritt vann. Jeg er mao. ikke sikker på om hvalåta svømmer oppover eller til siden. De svømmer sjelden nedover.
Avsluttet .
Hei Rune Edvin!
Takk for tilbakemelding med svar!
Med tanke på retningen som hvalåta svømmer i, så er det svært bra med mye rom til venstre og over den slik som du har gjort det.
I tilfelle du vil prøve foreslått endring, men ikke har mer å gå på på venstre side, synes jeg at inntrykket av bildet blir veldig bra med å endre med kun et lite kutt på høyre side.
Mvh Liv
Rune Edvin H.
I versjon 2 er hvalåta flytta 1/9 av bildebredden mot høyre. Jeg er ikke helt sikker på hvilken jeg liker beste selv, kanskje fordi det er ganske vanskeli å få kombinasjonen av hvalåte og manetloppe til å feste seg på bildebrikka :)
Avsluttet .
Hei Rune Edvin!

Takk for at du laget ny versjon av hvalåta med manetloppa!
Det ga et annet inntrykk å se bildet skjært i v2, enn slik jeg så det da jeg la noe over skjermen. Spesielt i stort format ser jeg at originalen er best, og at det blir riktig at manetloppa har den plasseringen som er i originalen. Det er et nydelig og spesielt motiv, som er godt fanget og som bør i glass og ramme i stort format! :)

Jeg angrer for forslaget om kutt på det bildet, pga merarbeidet som det ble for deg.
Jeg har lært av det, og jeg ser bl.a. bedre at plasseringen av sjødyrene var best i originalen av flere grunner. I originalen er de plassert mer balansert i forhold til diagonalen opp mot venstre, og avstanden fra spissen av hvalåta til kanten til høyre er velbalansert i originalen (og ikke i v2).

Hvalåta er som et levende landskap som manetloppa sitter på. Jeg forsto det som at dette er sjeldent å se, og da er det også av den grunn riktig at manetloppa er i fokus ved å være plassert ved det gyldne snitt som i originalen.

Mvh Liv
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu