Stupebrygge
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon AF-S 18-135mm 1:3.5-5,6G ED ED Nikkor DX
  • Brennvidde58mm
  • Blender-
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetBlender F 5,3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_992827} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Carsten W.

Gråtoner gjør seg bra i dette stille motiv. Utsnittet er jeg ikke helt sikkert på, men jeg har ingen inspill heller.
Truls Bastian H.

Takk Carsten!

Når det gjelder utsnittet har jeg selv også slitt, og er åpen for gode ideer. For meg er det tre adskilte ingredienser i bildet jeg vil beholde:
stupetårnet, elva med vannvirvlene, og motsvaret til elva i det rolige gresspartiet.
Problemet er et stort gammelt mursparklet hus som ligger rett over øvre billedkant (mitdtpartiet og imot venstre). Å ta det med ville forandre bildet totalt i komposisjon - det ville fortsatt bli et bra bilde i mine øyne, men som sagt et helt annet bilde. Det vil da bli tomenneskeskapte gjennstander i bildet som begge sloss om oppmerksomhet og elvas virvelspill blir frastjålet noe av sin innflytelse i spillet.
Derfor har jeg istedet valgt dette merkelige lave kuttet i overkanten, som igjen har påvirket resten av kuttet. Elvas virvelspill i kulpen må i mine øyne ikke totalt fjernes - her hadde jeg flere bilder med ulike bevegelser siden bildet er tatt under en slags "vårflom" som vi hadde i mellomjula.
Å ta med huset (annen komposisjon) med eller uten farger er et alternativ.
Et annet alternativ er å kutte tettere, spesielt på sidene
Et tredje alternativ er å gå over til panorama, og få inn en rolig elvekant inn i nedre venstre hjørne.
4. Kutte mindre oppe. For så å retusjere bort huset (trolig lettere å legge rolig buskas der enn å planere gress i en stor åskam. Dette vil bli en omfattende jobb.

Jeg legger ut et annet bilde senere i dag av hele motivet i farger.
Truls Bastian H.

Jeg skrev stupetårn, mente selvsagt stupebrygge
Jostein S.

Hei Truls
Som du sikkert vet så er jeg ganske fargeglad
Elsker farger, og de ulike fargevalører
Enig i at noen ganger passer sort/hvitt også inn
Her går jeg for V2, ikke bare på grunn av fargene, men den linken en får til huset og omgivelsene
Interessant med denne formen for stupebrygge
Regner med det er en form for låsefunksjon den har den anretningen i bakkant
Jostein
Truls Bastian H.

Takk Jostein

Den gule bygningen i Åbogen kan jeg fotografere mere når det blir vår. Det er en 50-talls kommunal driftabygning. Det er en enkel garasje i første egtasje (trolig bygd for parkering av en veiarbeiderbil, eller en lokal brannbil). I andre egtasje er det en hybelleilighet med skrått tak - typisk bolig å tilby en enslig kommunalt annsatt mann.

Stupebryggen er delvis vippbar. Den består av 4 impregnerte påler som er pålet ned i bakken/elven. To lange i elva med en pålebit som tverrplanke imellom den, og to korte påler på gresset, og en tverrplanke over bryggas endeparti for å holde den på plass. Så kommer selve stupebrygga som er to påler, bekledd med plank på oversiden. Så jeg tror brygga kan vippes opp ifra elvesiden om den trenger service, med for eksempel en traktor til å å dra den den delen som stikker utover elva opp i lufta, og de to pålene på gresset fungerer som et hengsel. Merk at bakken skråner oppover bak brygga - så det bør være mulig å dra den opp, ved å ha traktoren parkert høyere enn brygga.
Jeg har som du hører kikket litt på den, men ikke studert den i detalj. Tror den er bygget av folk ifra Eidskog Kommune.
Jostein S.

Hei igjen
Interessante opplysninger Truls
Trodde det var et bilde fra Estland
Har aldri sett lignende på disse trakter
Spennende på mange måter kanskje er den det eneste i sitt slag
Kan det være et kommunalt prosjekt!
Mye å finne bare en har øynene med seg
Jostein
Sissel Kleivdal H.

#3 er bilde som taler til meg.Synes fargene skal være med for å skape stemningen i dette motivet.Jeg liker også utsnittet.
For meg er dette et fortellende bilde.Jeg ser en stupebrygge forlatt av badende gjester,med glade stemmer og høylytte rop,overlatt til seg selv i toner av høst og kulden som kommer...,til neste sommer.

Mvh
Sissel
Truls Bastian H.

Takk Sissel. Denne stupebryggen brukes meget lite. Er kun en ørliten liten kulp i en kommune som ellers er full av fine skogsvann. Den er trolig mest bygd for kulturbudsjettet, siden den ligger midt i en av de 5 bygdesenterne i Eidskog Kommune.De har også bygd en en fin lekeplass rett over elva for stupebrettet, og jeg har aldri sett unger i det stativet. Men det er fint å se kommunen har penger til slikt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu