Dagen er oppbrukt - natten er ung...
... og fargene på himmelen blir ikke sterkere enn dette, før den blå timen stjeler alt som heter gult, rødt og oransje, og legger et lokk av kjølig blå mystikk over fiskebåthavna i Utgårdkilen på Hvaler. Reketrålere, de fleste av dem.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • AnnetStativ. ISO 100, Stativ og 3 eksponeringer med 1EV i mellom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_993245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Olav Bjarte K.

Friskt i det blå som har fått et passe stort overtak på det gule. De dansende refleksene danner rytme, nesten som om jeg hører at det klukker under kaia du står på.

Kjempeflott!

Vh.
Pål M. S.

Flott bilde med noe å fortelle. Veldig bra komponert, med båtene til høyre som også gir bildet god dybde. Flotte farger. Bærre lækkert!
Avsluttet .

Fantastisk fargespill her.
magnar p.

fantastisk flott bilde !


mvh magnar
Walter S.

Man takker fotografene Olav Bjarte, Pål, Keshav og Magnar, for oppmuntrende kommentarer her inne!
:o)

Mvh,
Walter
Christer O.

Flott bilde :) Liker at du bruker så høy blender som F/7,1 Veldig mange bruker liten blenderåpning på "sol" og landskapsbilder.. Jeg vet ikke om du har gjort det bevist ?
Walter S.

Hei Christer - og takk for kommentaren. Når det gjelder blendervalg, så velger jeg alltid størst mulig blenderåpning - som gir meg NOK DYBDESKARPHET til å dekke hele bildet (fra forgrunnen ut til bakgrunnen).
Det er ikke noe poeng i å velge (automatisk) blender 8 - 9 - 11 eller 16 - bare fordi det er et landskapsbilde. Alle objektiver er forskjellig her, men de fleste vil allerede på blender 11 og større (16-22-osv) miste en del skarphet p.g.a. diffraksjon, som vil gå ut over detaljene.

Hvert objektiv har sin "sweet-spot" som man må bli kjent med, og holde seg innenfor. F. eks. så har jeg et objektiv som er skarpest allerede på f/2.8 og frem til f/5,6 - og etter det (større blendertall) går det nedover med skarpheten / detaljer, og da må jeg ta hensyn til det, spesielt HVOR i bildet jeg setter fokus, når jeg komponerer.

Mvh,
Walter
Christer O.

Helt enig med deg :) Jeg fant en veldig godt beskrevet artikkel om diffraksjon --->

http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/diffraction-ph...graphy.htm

Det overrasker meg stadig hvor mange som ikke er obs på dette :) Jeg vet ikke hvor mange hjemme sider jeg har besøkt der "PRO" fotografer anbefaler folk på bruke f/22 på landskapsbilder for å oppnå dybdeskarphet.. Har du noe forklaring på hvorfor denne "missforståelsen" har oppstått blant mange fotografer ?
Walter S.

Har vel ingen forklaring annet enn at jeg misstenker at denne holdningen er en overlever i fra analog-tiden. Jeg ser slike misoppfattelser rett som det er, også her i forumet, hvor garvede fotografer ofte skal "belære" nye medlemmer som søker råd om valg av optikk.

Mvh,
Walter

Christer O.

Men en ting er sikkert Walter! Det bra vi er enig om dette :) Ha en riktig god helg :)
Øyvind L.

Interessant å lære noe ,selv om man er gammel...
om objektivene ,mener jeg :)
Mange her inne som kan for lite av alt mulig, selv ikke foto har de peiling på...
Synes du henter inn motiv farger og ..skarphet i veldig fine vendinger og det ser ut til at du fortsetter med...
:)
Walter S.

Artig at du "stakk innom" igjen, Øyvind, og kom med din kommentar, som du skal ha takk for!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu