Møre og Romsdal - Eide / @christerolsen_
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EF-S10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/8
  • LukkerHDRs
  • Nei
  • AnnetHDR bilde - 3 eksponeringer


    ISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994099} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Avsluttet .

Et vakkert og velkomponert bilde i fine farger og lys, og med en fin skarphet, fine linjer som lager dybde, og fine detaljer som rimet på vegetasjonen og sporene i snøen i forgrunnen og innover mot bygningen som også har fine detaljer, skyene og fjelltoppene som er farget av sollyset og de fine linjene som skyene lager innover mot bygningen, trærne og de opplyste fjelltoppene.
Fint å se! :)
Mvh Liv
Jan Inge K.

Det er bare å slutte seg til Liv`s kommentar, kan ikke sies bedre..:-)
Tor Inge O.

Ikke så lett å tilføye noe utover det Liv skriver. Fantastisk flott bilde.
Olav Bjarte K.

Et tiltalende og gjennomtenkt bilde i en solid komposisjon! Gode detaljer og med kun to farger som brytes av den mørkerøde veggen. Detaljer til å hvile blikket ved, og et fantastisk lys. Jeg oppfatter deg som seriøs i denne sjangeren, og tør derfor komme med et lite pirk: Kanskje kutte til venstre for det gule lyspunktet i høyre bildekant?

Nydelig!

Vh.
elin a.

Det første som kommer i tankene mine når jeg ser dette er, WOW........
Aldeles lekkert er det.
elin
Jostein S.

Hei
Kjente trakter!
Fantastisk flott motiv
En vidunderlig stemning!
Veldig godt komponert
Og så må jeg berømme det fine lyset
Jostein
jørn allan p.

Fantastisk vakkert Christer - All vinterstemning og masse nostalgi samlet i et praktfullt bilde med en super komposisjon !
Trond T.

Hei dette var flott, her er det bare å henge seg på de over. det meste er sagt.
mvh trond
Avsluttet .

Jeg likte godt stillheten og lyset i dette bildet.
Trygg og god stemning rundt varige verdier.
Et fint fotografi.
Avsluttet .

Fantastisk komposisjon med lys og farger.
Kirsten H.

HDR-teknikken kommer helt til sin rett her. Vakkert og velkomponert bilde.
mvh Kirsten
Christer O.

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Kirsten :) Ønsker deg en fin dag videre.
Christer O.

Takk for hyggelig kommentar Keshav. Ønsker deg en fin dag videre :)
Christer O.

Takk for fin kommentar Kjetil :) Jeg er glad for at du likte bildet :) Ha en fin dag videre :)
Christer O.

Tusen takk Trond. Ønsker deg en fin dag videre :)
Christer O.

Takk for hyggelig kommentar Jørn. Ønsker deg en fin dav videre :)
Christer O.

Tusen takk for hyggelig kommentar Jostein :)
Ønsker deg en fin dag videre :)
Christer O.

Hei Elin :) Takk for hyggelig kommentar.. Ønsker deg en fin dag videre :)
Christer O.

Hei Olav :) Tilbakemeldinger tar jeg i mot med glede. Men! må være ærlig å si at jeg ikke skjønner helt hva du mener med <Kanskje kutte til venstre for det gule lyspunktet i høyre bildekant?> Kanskje du kan utdype :) ? Takk for hyggelig kommentar og en fin dag videre :)
Christer O.

Hei Tor Inge :) Takk for hyggelig kommentar. Ønsker deg en strålende dag videre :)
Christer O.

Hei Jan Inge :) Takk for hyggelig kommentar.. Ønsker deg en fin dag :)
Christer O.

Liv! Takk for lang og fin tilbakemelding. Ønsker deg en strålende dag :)
Dag Tore ..

Hei! Fantastisk vinterbilde! Rene kunstverket,der lyset,himmelen,husene og landskapet hever kvaliteten! Husker godt dette stedet! var mye her i 70 - 80 årene! Mange av familien min, kommer også fra Eide! Takker for et utmerket bilde! / Dag T Silseth
Geir K.

Meget flott bilde. Flott komp og lys. :-)

Geir
Geir B.

Fint satt sammen og teknisk vel gjennomført. Men det smaker litt for mye av HDR. Som jeg kommenterte på det andre bildet, noe av poenget med HDR er å bruke det på en slik måte at det ikke er opplagt at HDR er brukt. Allerede "thumbnailen" lyser av HDR, og da er effekten litt vel overdrevet. Best utnyttelse av HDR får man ved å legge de forskjellige eksponeringene i forskjellige lag i Photoshop, og så viske ut de mørkeste og lyseste partiene. HDR-software som produserer høy lokal kontrast har lett for å produsere et overdrevet og glorete resultat.

MVH

Geir
magnar p.

vakkert motiv og et flott bilde ellers enig med Geir Braathen. litt mye hdr effekt men smaken er jo ulik..

mvh magnar
Liv F. D.

Wow?. bærre lekkert Christer!!!
Savner den flotte naturen du omgir deg med! Fantastisk fott lys, nydelig oppbygning og godt teknisk. Får en skikkelig 3D feeling her. Godt jobbet!

mvh
Liv ")
Christer O.
+1
Hei Geir Braathen! Jeg er fullstendig klar og hensikten med HDR. Jeg setter veldig pris på konkrete tilbakemeldinger som gir meg råd og tips om hvordan jeg kan bli en bedre fotograf eller redigere bildene mine på en bedre måte. Jeg kan ikke si at tilbakemeldingen du gir meg gjør meg til noe bedre fotograf eller at jeg kommer til å redigere bildene mine på noe som helst måte. Jeg vil gjerne vite hvor det lyser HDR på dette bildet? Og så vil jeg gjerne vite hva som er kjennetegnet på et dårlig redigert HDR bilde?

Som sagt! Gode konkrete tilbakemeldinger setter jeg pris på, men ikke sånne tullemeldinger som du har lagt igjen her.
Christer O.

Hei Liv! Tusen takk for hyggelig melding
Christer O.

Hei Magnar! Takk for hyggelig melding. Jeg vil gjerne vite hvorfor det er for mye HDR effekt på dette bildet? Ikke at det er det. Det hjelper meg ingenting å redigere bildene mine.
Christer O.

Hei Geir Knutsen. Tusen takk for hyggelig melding.
Christer O.

Hei Dag Tore! Tusen takk for hyggelig melding. Jeg vet egentlig ikke om jeg er så glad i EIDE lengre. Hver gang jeg har planer om å kjøre til feks Atlanterhavsveien så ender det med at jeg stopper opp på Eide :P :) Det er så utrolig mange fantastisk motiver på Eide. Mange ganger har jeg vært på Eide mange timer. Man blir liksom aldri ferdig med Eide :)
Geir B.
+2
Hei Christer. Jeg forklarte litt i min siste kommentar til det andre bildet ditt hva jeg mener med overdrevet HDR. Jeg kan gjenta det her: Unaturlig mørk himmel, unaturlig lys forgrunn og overdrevet lokal kontrast. Man kan sikkert unngå dette med HDR-software brukt på en forsiktig måte. Poenget mitt er at det er lett å dra litt for mye i "spakene" slik at den effekten man vil få frem kan bli vel overdrevet. I dette tilfellet er det særlig himmelen som har fått et typisk HDR-utseende, særlig pga. høy lokal kontrast i skyene. Meget mulig at det så sånn ut i virkeligheten, det er vanskelig å vite uten å ha sett de enkelte bildene som er brukt i prosessen. Men det ser som sagt litt overdrevet ut. Dette er min personlige oppfatning, og folk har forskjellig smak. Jeg skjønner ikke helt hva det var i mitt innlegg som kvalifiserer til karakeristikken "tullemelding". Jeg har bare prøvd meg med litt konstruktiv kritikk her. Jeg vil anbefale at man unngår bruk av ord og uttrykk som kan oppfattes som personangrep, jfr. retningslinjene her på foto.no.
Christer O.
+1
OK Geir Braathen! Du får virkelig beklage om du føler at jeg har gått til personangrep på deg. Det var på ingen måte meningen. Å kategorisere din melding som tullemelding var ikke pent gjort av meg. Så jeg ber deg om unnskyldning for det. Din hensikt var jo tross alt å fortelle hva du mente om bildet. Jeg fokuserer hele tiden på å ikke dra for hardt i spakene når jeg redigerer i HDR. Og for å skryte av meg selv så synes jeg faktisk at min redigeringsteknikk går i riktig retning. Om vi går 9 mnd tilbake i tid

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=696130&...rid=111647

Så ser både du og jeg at jeg hadde mindre kontroll på redigeringen. Hvis vi går over til dette bildet så synes faktisk ikke jeg har overdrevet HDR redigeringen. Jeg har prøvd å formidle bildet slik jeg opplevde det.

Men! Det finnes alltid forbedringer man kan gjøre. Man blir aldri utlært i foto og redigering. Om 1 år sitter jeg kanskje å rister på hodet og tenker nei og nei. Hva er det jeg drev på med. Eller kanskje jeg tenker. Dette er jeg fortsatt fornøyd med. Tiden vil vise?

Jeg respekterer at du synes det smaker litt for mye av HDR og at "thumbnailen" lyser av HDR, at effekten litt vel overdrevet. Men er ikke enig med deg.

Jeg vil avslutte med å stille deg et spørsmål. Må alt se "naturlig" ut?

God helg :)
Geir B.
+2
Hei Christer. Takk for tilbakemelding og for unnskyldning. Helt greit at vi ikke er helt enige om hvor mye HDR-effekt som er akseptabelt. Dette koker jo ned til smak og behag. Jeg ser at du har moderert deg en del fra det tidligere bildet til dette bildet her.
Til spørsmålet om alt må se naturlig ut: Det synes jeg avhenger av hva slag type motiv det er snakk om. Når det dreier seg om landskap og arkitektur, da synes vi skal bestrebe oss på å gjengi virkeligheten. I mange tilfeller er det helt ok å bruke HDR, for det kan hjelpe til med å gjengi virkeligheten slik vi oppfattet den der og da. Men det finnes jo også mer abstrakt foto der det er opplagt at man ikke forsøker å gjengi virkeligheten.

Mvh

Geir.
GEIR MAGNE S.
+1
Dette var flott, uten at jeg gidder lese alle kommentarene ang hdr eller ikke.. Så så tror jeg bildet dadde blitt ennå bedre med litt softing..det fremstår litt "hardt" men for all del, bildet er pent.
Christer O.
+1
Takk for tipset Geir Magne :) Det skal jeg prøve. Ønsker deg en fin søndagskveld.
Avsluttet .

Nydelig stemningsfullt...men litt enig ang skarpheten kunne dratt litt ned på den kanskje men ellers helt supert!!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu