Stille stund
Utstyr
  • Canon
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994235} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Olav Bjarte K.

Jeg synes dette er et knakende flott motiv med mye godt innhold!

Utsnittet er bra, og du prøver deg i svakt disig motlys. Det er mulig du har redigert deg mot dette resultatet, men jeg synes bildet kommer litt dystert ut, - det fortjener mer smell og koloritt.

Du har målt lysverdien med spot-innstilling på kameraet. Har du målt i den retningen bildet viser er det verdien på himmelen over bygningen som er kalkulert, kameraet blir lurt og bildet vil bli undereksponert. Det er bedre å bruke gjennomsnitt- eller annen evaluerende måling på slike motiver. Bildet er eksponert med kamerahjulet på "Program AE", for denne bildesjangeren har du tid til å velge beste blender (Den blenderen som gir skarpest og jevnest eksponering), som for dette objektivet er mellom f 5.6 og 8, kanskje f 11. Sett hjulet på "A", velg, og la det stå der så lenge du er i felten.

Du har redigert i et godt program som er utviklet av kameraprodusenten. Venn deg derfor til å bruke RAW-formatet først som sist (Ihvertfall for de mer seriøse og utfordrende motivene), det har du alt å vinne på. Da kan du strekke parametrene/verdiene mye lenger enn i JPEG-formatet. Vær nøye med "levels" før du går videre.

Til slutt mer velment pirk: Det er 4 uskarpe strå som stikker opp i bildet. Ofte lurt å sjekke sektoren med blikket også utenfor søkeren. Bildet er presentert i sensorstørrelsen, og for dette motivet er en alternativ beskjæring 16:9, fra like over den lyse steinen i nedre bildekant (Bildet blir enda roligere) og 9 deler oppover. Det formatet er tilpasset de skjermene vi etterhvert bruker mest av. Lagre den ubeskjærte RAW-fila på en sikker måte. Bruk stativ, oppvippet speil og snorutløser så ofte du gidder å bære det med deg! (Bruk nøkkelord når du laster inn slik at bildet er lett å finne tilbake til for den som søker etter spesielle bilder).

Veldig bra, et flott bilde!

Vh.

Gudrun E.

Tusen takk for tilbakemelding!!! Tåkedis på naturligvis......;) Har også et lysere bilde.
Hm, jeg har mye å lære ser jeg, og disse stråene ville jeg aldri ha oppdaget hvis du ikke hadde nevnt de.:)
Oppvippet speil skal bli, og snorutløser må kjøpes, ellers så har jeg jo stativ da. Bruker spot-innst.og lurer på hvor jeg skulle ha målt? Tang, båt, naust eller brygge???
Jeg er meget fornøyd med tilbakemeldingen fra deg. Ble inspirert til å fotografere litt igjen.

Mvh

Gudrun
Olav Bjarte K.
+1
Bruk spot på gråplate (Se i ordboka under "nyttig" i menyen), eller på et sted hvor du kjenner verdien, evt på flere steder for sjøl å regne ut gjennomsnittet.

Dette er gøy, og blir bedre etterhvert som du behersker innstillingene!

Vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu