Hamningsberg kapell
Hamningsberg er et sterkt fraflyttet fiskersamfunn som ligger midt imellom Vardø og Båtsfjord i Finnmark. Det tilhører Båtsfjord kommune, men har kun veiforbindelse med Vardø.
Midt i bygda ligger dette nydelige kapellet.
Hamningsberg er ellers kjent for en alvorlig rednigsaksjon ifra Redningsskøyta Colin Archer i mai 1894, hvor de seilte to turer ifra Vardø for å redde fiskere, fiskeoppkjøpere og fastboende som lå i Hamningsberg under en fryktelig storm - de ble alle fraktet inn til Vardø. Denne redningsaksjonen styrket tilliten til det dengang nystartede Redningsselskapet iblant både fiskere, sjømenn og det norske folk
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon AF-S 18-105mm 1.3.5-5,6G ED EX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Carsten W.

Motivet er skikkelig "norsk", det kan vel sies...;)
Jeg hadd ønsket lit mer rom rundt kapellen, men det er småk og behag.
Truls Bastian H.

Takk Carsten
Jostein S.

Hei
Se på den taksteinen!
Skulle tro den var lagt i går!
Imponerende
Jostein
Sissel Kleivdal H.

En interessant historie som følger motivet.Det er noe traust og norskt over dette kapellet.Arkitekturen og den varmrøde fargen passer godt inn i omgivelsene.
Benken ved veggen er nok et sete der mange følelser og tanker har blitt delt.

Mvh
Sissel
Eirik B.

Opplever bildet som tenisk godt med en "riktig" eksponering. Lysmessig ser det ut til å være lett dis på himmelen, noe som ofte gjør det enklere å få til en god eksponering. Man ser imidlertid også at lyset kommer fra venstre- slik at møneveggen treffes mer direkte enn resten av bygget. Dette i kombinasjon med at kameraposisjonen er en annen en lysretningen, skaper etter min mening god dybde i motivet og gjør bildet mer interessant.

Komposisjonsmessig er det fristende å vurdere om mer av omgivelsene med fordel kunne vært tatt med (men dette avhenger selvfølgelig av om hvordan omgivelsene faktisk er). Jeg opplever motivet som litt i overkant midtstilt, men du har gjerne vurdert dette selv også og kommet til at denne løsningen er den beste?!

Mvh
Eirik
Truls Bastian H.

Takk Jotein, Sissel og Eirik

Taksteinen vet jeg lite om, men det er retusjert bort noe plank knyttet til byggearbeider. Det kan være takstein, for maling ser det ikke ut som det har vært gjort på noen år.

Jeg er ikke sikker på hvor mye jeg har å gå på på sidene, men kan titte på det en av de første dagene.
Er litt enig i midtstillingen kunne vært unngått, Men jeg klippet bildet for å bruke det på Google+, da noen hadde merket av "kirken" (det er et kapell) og bilde manglet. Ved Google+ er det lett for å bli feil kuttet om du ikke har motivet midtstilt. men jeg er fristet til å flytte motivet it av midtstilling.

Vedrørende lyset; merk også at bildet er tatt nordøst i Finnmark i ultimo mai, med midnattsol og ikke langt ifra Vardø som er vest-europas østligste punkt. Det var fint vær og lite skyer da vi var der oppe denne gangen. Jeg er noe opp til Vardø, siden mor ligger begravet på familiegravstedet der oppe.
Trygve B.

Meget godt fotografert etter min mening. Den røde bygningen gjør seg så bra mot bakgrunnen. Dette falt i min smak. mvh Trygve
Truls Bastian H.

Takk Trygve
Kirsten H.

Fin kameravinkel, et godt arkitekturbilde. Men jeg synes det fortjener å skarpes opp litt mer.
mvh Kirsten
Jostein S.

Hei
Det kan vel ikke være mange røde kapell eller kirkebygg rundt i landet
Kanskje særegent dette her!
Jostein
Truls Bastian H.

Jeg har mener å ha sett rødt før, men normalt ser du hvitt (tre eller sement), stein, eller tjære.
Truls Bastian H.

Takk Kirsten og Jostein
Jostein S.

Hei
Det kan nok være!
Men det hører vel med til skjeldenhetene.....
Jostein
Truls Bastian H.

Takk Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu