Aftenglød i desember
2. Juledag 2013 og jeg har nettopp kommet tilbake fra Moss, hvor jeg kjøpt meg en nesten helt ny (brukt) Nikon AF-S 24-70mm f/2.8 - og bare skyndte meg til Gamlebyen for å finne noen motiver til å prøve ut objektivet, før desembermørket kom. Jeg rakk såvidt solen som var i ferd med å forsvinne for dagen, da jeg kom over disse to som ruslet i gaten.
Prøvde først og fremst ut "ekstremitetene" - både 70mm og 24mm brennvidde for å få "feelingen" på utsnitt som jeg kan forvente meg av objektivet.
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994677} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Torstein H.

Vakkert lys som gir et stemningsfult bilde.
Olav Bjarte K.

(Jeg prøvde meg en gang på å feste alle disse flotte portene på brikka, mest for fornøyelsen og temaets skyld, men ga fort opp da det stod parkerte biler "alle veier".
Kanskje noe jeg tar tak i seinere...)

Fra byens ytterskall, som er den vakreste, med sine lange og ubrutte fasader. Her i svakt gyllent lys, og med to av alle disse flotte portene.

Vh.
Harald N.

Ingen ting i vegen med utstyret her, ikkje fotografen heller.

Mvh Harald
Carsten W.

Et bra objektiv. Man ser nesten ingen vriing i V2.
Jostein S.

Hei
Storslått vakkert!
Flott lys, "lysmester"
Jostein
Avsluttet .

Stemningsfullt og vakkert med nydelig lys, speilinger og farger!
Alle de herlige speilingene som du har fått frem i bildet, er kunstverk i kunstverket :)
Jeg er enig i de andres ros :)
Mvh Liv
Bjørnar O.

Meget bra dette,Walter.Liker spesielt godt v2 med brennvidden 24mm.Nydelig både i lys,farger og komp.Som alltid meget skarpt og detaljert gjengitt fra Gamlebyen:)

Mvh Bjørnar
Oddmund K.

Vakkert..liker begge men spesielt godt V2 med det fantastiske lyset som reflekteres i brosten og bygninger :)
mvh Oddmund
Trygve B.

Praktfullt,Walter. Nydelig lys og komp. Liker så godt engasjementet ditt. Koser meg. Prøvde selv et nytt objektiv i går, 23 mm. Det er så gøy. Mvh Trygve
Geir K.

Meget vakre bilder begge to. Fargene sitter som de skal. Lyset er helt herlig. Ser ut til at objektivet fungerer som det skal,ja fotografen også vel også ha litt av æren. :-)
Lker spesielt godt versjo 2.
Heldig du som har vakre Fredrikstad som lekegrind. :-)

Geir
Mona P.

Vakkert lys på gammel bygning og brostein. God komposisjon. Liker godt v2. Kunne ønsket at det var parkering forbudt akkurat da. ;)

Mvh
Mona
Walter S.

Takker alle som har bidratt med vennlige og konstruktive kommentarer: Torstein, Olav Bjarte, Harald, Carsten, Jostein, Liv, Bjørnar, Oddmund, Trygve, Geir og Mona! Hyggelig at dere stakk innom her og at bilde(ne)t falt i smak.

@ Bjørnar: Ja, jeg er faktisk enig med deg, og rangerte vel også V2 til å være et "bedre bilde" (hva nå det er...), men valgte et annet som original denne gang, fordi jeg fra før har mange bilder fra Gamlebyen som ligner på V2. Dessuten har jeg fått høre at mine bilder mangler mennesker, så da falt valget slik du ser her.
:o)
@ Trygve: Gratulerer med 23mm'ern. Er de en Fuji X med f/1.4? - Uansett så er det alltid moro med nytt leketøy for gamle guttær!
;o)
@ Geir: Ja, jeg er privilegert, slik jeg bor, 50m fra kanten av sjøen. Jeg har både Gamlebyen og hele Hvaler like i nærheten. Det jeg IKKE har, derimot, er stabilt vintervær med snø!!

@ Mona: Jeg liker nok heller ikke å få med biler på bilder i fra Gamlebyen, fordi bygningsmassen der tilhører en historisk fortid. MEN, det er to sider til dette med biler i de gamle gatene. Skal man ha en levende bydel (som Gamlebyen jo er) med folk som bor og trives der hele året, så må de ha mulighet til å bruke bil, som vi andre. Alternativ hadde vært en ren museums-by, dødt og forlatt.

Mvh,
Walter
Inger Anne Maritsdotter V.

Lyset gjer heile bildet, sammen med den severdige bygningen.
Eg likte godt lyset og refleksjonene i vinduene i #1, personene var bra plassert i bildekomp.
#2 mviser en fin kveldsstemning med fin glans i brosteinene.
Teknisk upåklagelig!

Inger Anne
Walter S.

Takk for besøket og for kommentaren, Inger Anne.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu