Fugl
Utstyr
  • Nikon d3200
  • Tamron 18-200 mm
  • Blenderf/3.2
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994996} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jostein S.

Hei
Flottings!
Nydelig vakkre farger
Jostein
Frode L.

Hei.

Detter er en lavskrike, mangler litt på skarpheten samt at det er litt støy.
Liker kompen og miljøet, fine farger.

Frode.
Bjørn Åge O.

Flott bilde av lavskriken som kan være veldig tam der de finnes i annal sikkert artig opplevelse der jeg liker det jeg ser og der mankerer noe men et sjarmerenne bilde ble det jo
Anne Ø.
+1
Lavskrika er en fin fugl.
På dette bilder virker det som du har overreksponert. Bilde oppleves lyst slik at du ikke får frem det beste i fargene på fuglen.
Når jeg leser innstillingene på kameraet ditt
så skjønner jeg at det er vanskelig å få store deler av fuglen skarp. Du har brukt blender 3.2 som gir minimal dybdeskarphet og du må oppi raskere lukkertid. Kan se ut som du har fokusert på øyet og det er bra, men resten av fuglen er uskarp her.
Håper dette kunne være til hjelp.
Jeg skriver ikke flott bilde som jeg leser noen gjør.Det er ikke til hjelp for deg.Vi har alle tatt bilder der vi ikke treffer fokus mm.

Stå på !!!

Bjørn Åge O.

Halo min kjære Anne ,tror du misforstår litt hvis du leser min vurdering om bilde så sier jeg det mankerer noe men bilde faller i smak for mitt vedkommende, et bilde behøver ikke av den grund ha fokus på skarphet for at det skall bli et flott bilde, det kommer an på øye som ser det, tror jeg alle er enig om her inne på dotten. Men det er fint du korrigerer etter din vurderinger om og få ett skarpere bilde. står for min kommentar kan du skjønne, liker det jeg ser

Ha en fin Natt må det vell bli
Anne Ø.

Når det mankerer noe er det til hjelp for oss alle å få vite det og lære for å komme videre Bjørn Åge. Jeg synes nå fugler for det meste bør være skarpe unntatt ved panorering der et lite skarpt område godtas. Noen ganger er det flott at bevegelsen er i fokus. Men her står fuglen stille.
Ja, ja vi får se hva andre sier her.
Lene B.

Tusen takk for alle kommentarene. Jeg tok bildet sent i sommer, da jeg fortsatt kunne minimalt om instillingene og ser det selv også nå i ettertid at jeg sikkert kunne brukt de på en annen måte. Takk for tipsene Anne, skal prøve litt andre instillinger neste gang jeg får sjansen :)
Dag Tore ..

Hei! Meget vakkert fotoskudd av vakker fugl! Likte lyset og det fine miljøet i bilde!Men bilde kunne være noe skarpere!Du kan jo prøve en ny bildebehandling! Ellers støtter jeg kommentaren til; Frode Langdalen! / Dag Tore Silseth
jarl kjetil j.

Hei!

Et motiv med potensialle dette. Fin bakgrunn og miljø. Personlig ville jeg gjemt foret bak stubben her for å unngå at det blir med i bildet. Videre støtter jeg kommentaren til Anne 100 % både med tanke på det tekniske og det å kalle en spade for en spade...

jkj
Anne Ø.

Takk for svar Lene. Alt har en begynnelse og det kjenner jeg godt. Der var jeg for 9 år siden. Det tar tid å kjenne sitt kamera og alle instillinger for å få et bilde av kvalitet.
Godt at det kan være slik som dette at vi kan hjelpe hverandre på en slik fotoside. Jeg har kommet dit jeg er nå pga all konstruktiv kritikk jeg har fått på bilder.Å ta fuglebilder har en stor vanskelighetsgrad for å få de skarpe+ jobbe med komp, eksponering mm.
Jeg ønsker deg lykke til videre. Bare skriv til meg hvis det er noe du vil ha hjelp til.

Anne
Morten W.
+1
Hei
Jeg støtter Anne Øverås sine kommentarer, og vil fremheve der hun skriver, sitat: "Jeg skriver ikke flott bilde som jeg leser noen gjør.Det er ikke til hjelp for deg." Sitat slutt.

Det har vært en kjepphest for meg i lang tid, og det er hårreisende at ikke andre mener det samme. Kommentarer svøpes inn hele tiden fordi man er redd for å støte noen. Eller man er redd for ikke å få mange nok kosekommentarer tilbake på egne bilder.


Så til bildet: Brødbiten som bare en nevner, skulle ikke vært der i det hele tatt. Den ser utbrent ut og. Det er fra overeksponeringen som Anne nevner.
Forøvrig blir det ikke alltid bra med brødbiter til lavskrika. De bildene du får da er med brødbiter i nebbet, og da er bildet også ødlagt. Er du kjapp, kan du få bilder av de før de slår ned på maten, men de sitter ikke lenge før de er på brødet og flyr avgårde.

På fugler og dyr kan du vende deg til å bruke blenderstyrt auto. Da bestemmer du dybdeskarpheten mens automatikken tar seg av lukkeren.

Anne; jeg syntes dette var flott skrevet fra deg. Ærlighet varer lengst, og nye fotografer lærer mer.

Lene B.

Setter veldig stor pris på tilbakemeldingene, spesielt fra dere, Anne og Morten. Skal huske på det dere har nevnt nå til neste gang. Veldig fint at dere er ærlige, det er jo absolutt den beste måten å lære på! Det skal jeg gjøre, Anne :)
Morten W.

Glemte noe. Fint plassert fugl i bilderamma.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu