Lofothavet..
Sett fra innerst i Vestfjorden, ved Tjeldodden i Tjeldsund. Historisk sett så gikk Lofotfisket helt inn til hit. De fjellene vi ser til høyre i horisonten er Lofotfjellene tilhørende Stormolla og Lillemolla. Til venstre Steigen.

Solnedgangen er fra 09.02.14. Dette er en lang eksponering, og når himmelen startet med dette fantastiske fargespillet, så farget den faktisk både havet og bergene foran meg rødt.

Rødfargen kan være symbolsk på den måten at dette havet har krevd utallige menneskeliv opp gjennom historien. Bare på én februardag i 1848 omkom over 500 menn, som ikke rakk å komme tilbake til land før uværet kom over dem. En januardag i 1893 omkom 119 mann. Et par eksempler på ufattelige tragedier som rammet bygder langs hele norskekysten, for familier, enker og små barn.

Anbefaler alle å lese Johan Bojers "Den siste viking", som handler om det nådeløse slitet Lofotfisket var! De opplevde nok også slike solnedganger, men det spørs hvor mye de var i stand til å glede seg over den.

En del av norsk historie, i dag kan vi på en helt annen måte nyte naturens skjønnhet..
Bildet inngår i albumet Tjeldodden -
Utstyr
  • Nikon D600
  • Nikkor 24mm f1.4
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9
  • Lukker75seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_995051} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .

Veldig fin. Et bilde som jeg kan forsvinner inni. Men fargen gir heller en følelse av varme enn et kaldt nådeløs hav. Liker skarphet i forgrunnen.
Fred Åge H.

Takk Valerie;)!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu