Fordums skjønnhet foran dagens arkitektur
Litt sånn vemodig å se på, slik jeg fant denne gamle, men noble "damen", en Plattgatter fra 30-tallet en gang, fortøyd ved Vesterelva. Tipper at det kan være en "Furuholmen" fra 1937 eller rundt 1940 kanskje? Noe som var den gangs status-symbol, og bare forbeholdt de "kondisjonerte" i samfunnet. Fin spring på hennes skrog! Det føles som hun er litt malplassert her, foran de moderne bygg langs med Vesterelva - og kanskje drømmer om sine glansdager, da mahognyen var beiset dyprød og lakken var blank...
Jeg må grave dypere og dypere i arkivet for å ha noe å legge ut. Har ikke fotografert på snart 4 uker, grunnet ufyselig vær og mangel på lys!
:o/
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Sigma 150mm f/2.8 APO Macro DG HSM D
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetStativ. ISO = 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_995274} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Geir K.

Kjenner meg igjen i det du sier her Walter. Jeg graver også dypt i arkivet her om dagen. Været er vel greit nok men lyset er trist. Så det blir lite fotografering her også.
Litt av et motiv du greide og grave frem her da. Store kontraster her mellom gammelt og nytt. Er ikke tvil i min sjel hviken stil her som er det peneste og se på.
Masse detaljer å hvile øynene på i ditt bilde. Lyset er flott og fargene likeså. Meget skarpt og detaljert. Elsker utsnittet du har i otriginalen.
Dette var lekkert.!

Geir
karin s.

Arkivet er bra,og bildet er nostalgisk, skarpt og fine farger,men dere må ta utfordringen med været og gutter, ikke fnys av gråværet,det er fint lys det.;) men klart lysten og motivasjonen må være der. Finns ikke dårlig vær,bare dårlige klær;))))
Geir K.

Du har så rett i det Karin. Er ikke redd for dårlig vær for har nå gode klær så det skal gå bra. Men det grå triste som er nå om dagen gjør noe med deg liksom. Men du har så rett. Vi må komme oss ut. :-)

Geir
Jostein S.

Hei
Knall flotte detaljer Walter
Liker presentasjonen
Jostein
Avsluttet .

Flott bilde du fant i arkivet ditt Walter. Flotte kontraster og behagelige farger og et perfekt lys mot disse byggene. Her ser man detaljer så det holder, flotte kontraster i fargerike mursteiner. Den blå fargen på vinduene skaper liv i bildet. Kronen på verket er jo den gamle båten eller kan vel kalle det et flytende møbel nå? Ikke mange igjen av disse båtene nå. Men ser ut som båten trenger en kjærlig hånd over seg? Nei været er ikke mye og skryte av for tiden, bare regn og grått skydekke. Trodde det var bedre på Østlandet en her i Stavanger?
Walter S.

Hermed takker jeg Geir, Karin, Jostein og Tony for vennlige ord i kommentaren.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu