Lysning i skogen
er omtrent eneste sted som snøen når ned til bakken. Ellers er skogen så tett (fredet område som ikke må røres / gjøres endringer / tas ut virke) at det lille vi har av snø, ikke når ned til skogbunnen. Dette er et stykke urskog, omtrent 500m fra der jeg bor, og som virkelig er spennende å gå i. Skogsbunnen her er myraktig og om våren så ligger det meste her under vann.
Lagt på litt mørk vignettering i hjørner og kanten, og forsterket det gyldne overlyset noe, for å øke eventyr-stemningen (som virkelig VAR der) litt.
Bildet inngår i albumet Skogens eventyr: - Opplevelser av lys og stemning i skogen
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX GH2
  • Panasonic G Vario 14-45mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH OIS
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetMonopod som støtte - Det er ikke plass til noe vanlig stativ her, fordi bakken er fullt av småkratt. Dessuten er det myrområdet her, så man må finne et punkt som er solid (stein eller veltet trestamme) som underlag.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_995393} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
karin s.

Nydeligt lys,
Carsten W.

Eventyrlig. Man begynner umiddelbart å lete etter troller;)
Avsluttet .

Her mangler det bare et troll Walter. Kjempeflott bilde.
Bjørnar O.

Et vanskelig motiv å formidle,men dette ble meget bra,Walter.Fine detaljer,gode naturlige farger og et flott lys som som du får frem på en fin måte.
Mye virvar i skogen,men komposisjonsmessig slik det skal være:)

Mvh Bjørnar
Trygve B.

Lyset falt også i min smak. Herlig uberørt natur. Det er eventyrlig og vandre i slike skoger. Godt formidlet. Mvh Trygve
Walter S.

Hjertelig takk til Karin, Carsten, Tony, Bjørnar og Trygve, for oppmuntrende og vennlige ord i kommentar!

@ Bjørnar: Ja, et velkjent problem dette, når det gjelder slike "urskogsbilder" som har så mange detaljer å by på. Jeg pleier da å forta en kraftig linjedemping (smoothing) for å ta luven fra det sterkeste kant- og kontrast-linjer, for så og skarpe litt, helt på slutt, bare for å få frem igjen noen av detaljene - ellers blir det FOR mye virr-varr, og øyet blir overbelastet.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu