Minken og fisken
Åte til havørna er det andre også som liker.



Mink, også kalt villmink, er en rovdyrart i mårfamilien. Har Nord-Amerika som sitt naturlige utbredelsesområde. Tett, glinsende pels, mørkere i vinterdrakt. Underleppen er hvitfarget, enkelte individer har også en hvit flekk på overleppen. Kroppen er slank og langstrakt. Det er bare antydning til svømmehud mellom tærne. Kroppslengde 30–54 cm, hale 14–21 cm, vekt 0,5–1,5 kg, hanner er størst. Drektighetstid 34–76 døgn; kullet består av 3–7 unger, som fødes i mai. Levealderen er opptil 6 år eller mer. I fangenskap opptil 12 år. Forekommer ved kyster, langs innsjøer og vassdrag. Meget rask og dyktig svømmer. Lever vesentlig av fisk, muslinger, krabber, kreps, frosk, fugl og egg samt smågnagere.

Forekom opprinnelig bare i Nord-Amerika. Innført som farmdyr til Europa på slutten av 1800-tallet, til Norge i slutten av 1920-årene. Rømte farmdyr etablerte snart voksende bestander, hvorfra dyr meget raskt invaderte nye områder. Forekommer i dag, foruten i Nord-Amerika, i Fennoskandia, de fleste europeiske land, herunder Island og De britiske øyer, Øst-Europa til Nordvest-Asia. I Norge finnes mink over hele landet, fra kystområder til langt opp i høyfjellet. Den betraktes som et skadedyr og en trussel mot vår fauna. Se også europeisk mink og pelsdyroppdrett.
ok
Bildet inngår i albumet Bilder fra Rovfugleskjulet mitt - Her kommer jeg til å legge bilder som er tatt i fra Rovfugleskjulet mitt
Utstyr
  • canon 5dmkIII
  • canon 70-200mm f/2,8
  • Brennvidde280mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Annetsvingarm skjul
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_995760} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Dag Tore ..

Hei! Blinkskudd! Meget godt resultat i det minken snuser på laksen! Topp kvalitet over dette fine resultatet! Takker også for lærerik tekst om " minken " / Dag T Silseth
Svein R J.

Takk for det Dag :)
Jostein S.

Hei
Her er det mat å få!
Veldig fin den der minken
Så flott i pelsen!
Det kommer vel av sjømaten den spiser....
Jostein
Frode L.

Hei.

Henger meg på Dag sin kommentar, godt fanget.

Frode.
Tone A.

Flott med all infoen under bildet kor motivet du har fanga frå skjulet ditt, er noko som me sjølv har prøvd på hytta. Men minken er alltid så rask til å ta fisken me har lagt fram, at eg ikkje får stilt inn fotoapparatet før den er vekk igjen.
Flott bruk av DOF der minken er skarp på hovudet. Den snuser på fisken, og minken har fin glød i pelsen. Fisken med sin gapande munn og kjølege tonar gir kontrast her. Gildt med slike uventa motiv når du har fotoapparatet klart. God likevek mellom mink og fisk. Lurer på om minken drog med seg fisken?
:) Tone
Avsluttet .

Nydelig mink, veldig blank i pelsen var den og. Ikke så rart den er flott med et sånt flott måltid som den får her. Tenker den blir mett etter og ha spist opp den svære laksen her. Får håpe den gjemmer litt av den laksen til dagen derpå. Du har fått litt av et blinkskudd her. Nydelig bilde. Tony.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu