Fjorårets seinvinter på Østfoldskysten.
I løpet av natta har Kong Frost vært på besøk. Det var et merkelig lys denne morgenen; den blygrå himmelen er et tjukt skydekke - den klare himmelen skimtes i horisonten. Sola titter fram gjennom ei tilsvarende spalte bak meg.

Et stykke av Klosterallèen, mot nord.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • FujiFilm S3Pro
  • Sigma EX DC 4-5.6/10-20 mm HSM
  • Brennvidde20 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_996086} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Harald N.

Fint vinterbilete med vakkert lys. Mest interessant på venstre side.

Mvh Harald
john-arne w.
+1
Likte dette kjempegodt, synes du har truffet godt med komposisjonen her. Flott plasering av den nærmeste busken. Flott med litt luft ute til hørye slik at du får med noe av greinene som gjør seg oppe til høyre. Som igjen gjør at du får blikket til og gli inn i selve bildet og følge trerekken innover il avrundingen nede til høyre. Synes også du har fått fram fargene og glansen i træne, man ser at det er frost. Skal man pirke litt, så kanskje litt mere retangulært bildeflate ville gjort seg? Også tror jeg at en forstørrelse på lærret også blir bra.


hilsen john....
Walter S.

Mange (i hvert fall 2 hittil...) meninger om formatet her, ser jeg. Mit inntrykk er at formatet her er akkurat passe for at motivet skal få levelige kår.

Forresten, et nydelig bilde du har valgt ut til 'dagens', Olav Bjarte! Flott rimfrost i trærne, mot den blå himmel - alltid en god oppskrift. Når lyset er så bra som her, så må det bli bra. Det lille anstrøk av Oker og Brent Umbra på trestammene balanserer fint den blå himmel. Vakkert!

Mvh,
Walter
tom mamen b.

Walter sier det helt perfekt, og jeg stiller meg bak hans uttalelse.
Jostein S.

Hei
Det er jo bare nydelig
Dette må være vinterparadiset!
Jostein
Rita Barbro S.

Jeg stiller meg bak Walters treffende kommentar.
Nydelig !!

Mvh
Rita Barbro
Inger Anne Maritsdotter V.

Et vakkert og malerisk skue.
Nydelig vinterstemning på sitt beste.
Olav Bjarte K.

Mange takk til alle sammen!

Vh.
Avsluttet .

Ja for et flott vinterbildet må jeg si. Di hvite trærne gir flott dybde innover i bildet med litt varme gule detaljer i trærne. Likte dette godt jeg. Tony.
Sissel Kleivdal H.

Flott utsnitt og komposisjon gjør dette bildet svært severdig. Skarpt og fint, med god vinterlig stemning.

Mvh
Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu