Enlightened
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger40
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_996308} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Jeg ser at du er oppe i 6400 i ISO her, det blir det mye korn ut av på slike mørke kvelder. Bildet kunne vært nydelig hadde du brukt stativ her og snorutløser eller selvutløser og kjørt ISO helt ned i 100-200. Her er bilde ødelagt av alt for høy ISO. Bruk alltid stativ på nattbilder Stine, vet ikke om du har brukt det her da, men da må du ikke bruke så høy ISO. Må få lov og si at du tar bra bilder, gode komposisjoner, flott utsnitt men lær deg trikset med ISO bruk, da er du på god vei til og bli en flink fotograf. Håper ikke jeg var for streng nå da? Hilsen Tony.
Stine M.

Hei Tony... TUSEN TAKK for at du gir meg konstruktiv kritikk. Jeg har ingen problem med å være så ærlig at jeg sliter litt med det helt elementære rundt tekniske innstillinger på kamera. Jeg har lært meg mer om lukker og blender tid... og vet jo teorien rundt ISO ( at jo mer lys jo lavere ISO) men det hender som du ser, at jeg glemmer å stille det inn når jeg er ute på tokt. Men jeg tenker som så at det er lettere å lære seg det, enn å lære seg "å se". Så jeg syns absolutt ikke du er for streng, tvert imot... kjør på og gi meg tilbakemeldinger for da har jeg mulighet til å lære og bli enda bedre :)
Når det gjelder stativ, så er det kjøpt inn og jeg ser at det må til for at du skal få ro/renhet i bildene... Tusen takk igjen for at du tar deg tid til å gi meg tilbakemeldinger!
Avsluttet .

Nei det er bare hyggelig :-) du må bare prøve deg frem, det er slik du lærer her. Jeg vet ikke hvordan du bruker kamera? er det full automatikk eller blender eller lukker prioritert? jeg ville begynt med delvis auto, dvs blender prioritert for da lærer du kamera og kjenne bedre. Men ikke kjør ISO på automatikk, den velger du i manuell heller. Du kan se i kamera om bildet blir under eller overeksponert når du velger ISO. Etter en stund går du over til lukker prioritert program. Til slutt bruker du full manuel fotografering, da har du full kontroll på kamera :-) Normalt på lyse dager bruker du rundt 100-200 i ISO, jeg går nesten aldri over 400 på en lys fin dag og maks 800. Med en ISO på 200 kommer du langt utendørs og husk alltid stativ og fjernutløser eller selvutløser som du kan stille inn på 2 sekunder på nattbilder. Da bruker du 100 i ISO, når det gjelder eksponering på natt må du prøve deg frem. Men det er best og bruke manuell betjening på natt med mangen exponeringer. Lykke til Stine.
Stine M.

Tusen takk Tony... jeg noterer og skal prøve meg frem. Jeg har hvertfall startet med å finne frem knappen jeg kan trykke på for å fjerne auto ISO. Så skal jeg prøve meg litt frem med de ulike verdiene. Om jeg har forstått det sånn noenlunde rett, så er det et visst samspill mellom lukker, blender og ISO. alle tre styrer vel til syvende og sist hvordan kamera henter opp lyset...eller?
Avsluttet .

Ja det er helt korrekt Stine, prøving og feiling er noe vi alle må igjennom ser du :-) men du er på god vei ser jeg. Tony.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu