Den dagen det var hvit i Gamlebyen...
... fikk jeg tatt noen få bilder. At himmelen også var ensfarget hvit og trist, hjalp jo ikke akkurat på fargene (eller saturation, som det heter på nynorsk...).
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma Art 18-35mm f/1.8 DC HSM
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetStativ - ISO = 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_996385} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Harald G.

God morgen. Dette bildet formidler godt en trist og grå vinterdag dag i Plankebyen. Det er vel et faktum at de fleste dager er slik - i vertfall i år. Jeg ville kanskje ha vurdert å kutte bort elektronikken gjemt i den gule kassa. Kompen ellers er jo bra.
God helg.
Solvår B.

Himmelen sjenerer ikke meg. Flott formidling av en grå vinterdag.
: ) Solvår
Jostein S.

Hei
Flott formidling av den dagen det var snø
Og heller ikke en solstripe!
Jostein
Ingunn T.

Synes du skal være glad for at himmelen var fargeløs og uten skyer. Bygningene er fargerike og ærverdige og slipper å konkurere om oppmersomheten. Ville jeg sett hele treet? Tja.....kanskje, men samtidig er det fint å få bygningene så nære. Veldig godt motiv. Liker til og med de brune hjulsporene:-)

Mvh Ingunn
Jan G.

Enig med Ingunn, fargene på bygningene får en optisk metning som følge av det hvite i himmelen og på marken. Kunstig saturering her ville blitt for mye, er jeg redd.
Mvh Jan
Trygve B.

Praktfullt eksponert og komponert. Dette er det ikke grunn til å pirke i. Mvh Trygve
Walter S.

Hjertelig takk for deltagelse med kommentarer og takk for deres tanker omkring ildet!
:o)

@ Harald: Nesten hvert hus i Gamlebyen har en slik "elektro-boks" utenfor husveggen. Dette er prisen å betale for at elektriske ledninger / luftstrekk og dertil -stolper er total bannlyst i hele Gamlebyen. Dette for å ta vare på en slags visuell "renhet" i dette miljøet. Men, vi skal ikke være fanatisk og ikke unne beboerne hverken elektrisitet (den gule boksen), telefon eller biler i gatene for den saks skyld. derfor tar jeg boksen med og vil ikke klone vekk. Fordi, i neste øyeblikk kan man spørre seg: Hva annet kan jeg klone bort for å lage et perfekt bilde av et perfekt miljø...
Skjønner du hvor hen jeg vil, Harald? Det er ikke stahet hos meg, det det er uviljen til å "pynte på noe" til å lege et kunstig uttrykk. Og å kutte / croppe bildet der vil jeg ikke, fordi den murstens-porten gjør mye for mangfoldet (struktur og fargeharmonien) i bildet.

@ Ingunn: Ja, dette treet har jeg ennå ikke fått med meg hele, tror jeg. Fordi dette er et av de eldste OG høyeste i hele Gamlebyen, og gata jeg står i er trang og har en del unødvendige objekter i periferien, som jeg ikke vil ha med. Men, hvis du vi ha et inntrykk av hvor stor og krokete røttene på dette treet er, så kan du se noe mere i dette bilde, som er av samme gate, bare tatt andre vegen.: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6200...erid=74375 - og i versjon #2 der, så KAN du muligens se det meste av treet, men ikke alt!
;o)

@ Jan: Det var akkurat de samme tankene og inntrykk som jeg hadde angående fargenes dominans p.g.a. all "hvitheten" rundt.
:o)

Mvh,
Walter
Lars-Anders M.

Du har mange fine motiver der i gamlebyen
Harald G.

OK. Da får du la boksen stå. Den skjemmer jo ikke så mye.
God helg.
Harald
Carsten W.

Et "Walter-bilde", uten tvil;)
Men dette skiller seg ut. Linjer kommer meget bra frem i vinterværet
Øyvind L.

Dette likte jeg motivmessig og fargemessig og at HDR virkningen var tilpasset og undertrykt.
Kjenner snart motivene som min egen bukselomme ...
:)
Kirsten H.

Jeg leser med interesse din kommentar angående fjerning av mindre dekorative elementer. Jeg synes du har tatt et riktig valg. Dette bildet er en fin variant som viser vinteren i byen din.
mvh Kirsten
Dag Tore ..

Hei! Nok et vakker bybilde,fint med noe snø i motivet! Også fint lys med topp skarphet,som alltid fra deg! God fotohelg. / DAG
Avsluttet .

Ja det er noe med vinter og snø og ikke vinter med grått vær og regn i bøtter og spann vær dag. Her har du fått til et nydelig bilde som viser en flott og kald vinterdag. Bildet friskes opp med den nydelige vintersolen som lyser forsiktig opp den fine gulfargede husveggen og lager liv i trærne her. Liker bilsporene som lager dybde innover i bilde her. Flotte farger her Walter og en perfekt liten forsiktig HDR. Hilsen Tony.
Walter S.

Takker også Lars-Anders, Carsten, Øyvind, Kirsten, Dag Tore og Tony, for hyggelige ord i kommentaren.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu