Solnedgang over Hvaler
Bildet er tatt 30. desember i fra Tangen badeplass, ytterst på Kråkerøy / Fredrikstad, utover mot Hvaler og den nedgående sol. Sola har akkurat forsvunnet bakom horisonten over Vesterøy / Hvaler, og lyset var spennende.
Spørsmål: Skulle jeg ha klonet vekk høyspenten på venstre siden av bildet? Er vanligvis motstander av å "rette på" naturen / landskapet, men her er det kanskje på sin plass?
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • 24-70mm f/2.8G
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetISO = 200, stativ og 5 eksponeringer (AEB) med samme blender, men med 0,7EV i mellom eksp.-tider
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_997027} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .

Bra, men er noe "steintungt" i forgrunnen..;)
Et noe høyere standpunkt hadde fått med mere av den vakre sjøen badet i solnedgangenslyset, blitt litt mindre fortungt og antagelig skapt litt mere perspektiv/dybde i bildet.
Ellers et knallgodt kystbilde med farger helt etter min smak....
Walter S.

Rakk desverre ikke høyere opp i oppoverbakke. Stativet utbrettet og med midtsøyle hevet. Måtte selv stå på tærne for å fokusere...desverre.

:o)

Takker dog for hyggelig kommentar!

Mvh,
Walter
Harald N.

Fint lys, god dybde, her blir eg ikkje genert av masetene.

Mvh Harald
tom mamen b.

i god Walter-stil dette, jeg synes ikke du skal klone bort mastene (de er ikke et vesentlig blikkfang i bildeflaten så små og langt borte som de er)- om du skulle ha hatt et noe høyere kamerastandpunkt synes jeg blir en smakssak, for meg fungerer det veldig bra med "de tunge steinene" i forgrunnen, samtidig ser jeg hva som kunne vært vunnet med kameraet noe høyere opp, - men som sagt: en smakssak. Jeg synes du igjen har utmerket deg med et flott bilde Walter - bra jobba!
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakkert stemningsbilde med fin forgrunn og flott solnedgang fra Hvaler.
#1 for min del.

Inger Anne
Walter S.

Takk også til Harald, Tom og Inger Anne for oppmuntrende ord, og tanker dere måtte ha omkring bildet.

@ Tom: For meg så var det først og fremst formen på svaberget (de nesten 3-dimensjonale avrundete formene) som var viktigst her. Dernest var det strukturen og fargen på steinet - og i det hele tatt, det å få nok detaljer i den mørke forgrunnen! Tror jeg brukte hele 5 blenders forskjell mellom mørkt og lyst her for å favne dynamikken.

Mvh,
Walter
Alf B.

Vakkert Walter
Nydelig landskap med flotte farger og lys
Stemning til tusen
Pål M. S.

Flott bilde fra fjæra i Hvaler. Likte komposisjonen med steinene høyt oppe i bildet. Flotte farger var det og. Godt jobba!
Olav L.

Veldig fint bilde. Men ville nok vridd kamera litt meir til høgre for ikkje å fått med mastene på bildet.
Hans Petter S.

Synes du har et flott bilde her. Jeg synes ikke du skal klone vekk høyspenten. Den gjør ikke så mye ut av seg, og jeg foretrekker helst at man klarer seg uten å klone vekk. HDR- behandlingen, lyset og fargene er utmerket.
Walter S.

Takker også Alf, Pål, Olav og Hans Petter for kommentar!

@ Olav: Desverre så var det en enda større mast rett utenfor billedkanten på høyre siden, og den var bare en ca 30 m unna og meget dominant.
:o)

Mvh,
Walter
Jostein S.

Hei
Flott Walter
Jeg ser "gullet" i det fjerne!
Jostein
tom mamen b.

regnet med at steinene var en vesentlig del av komposisjonen, men siden du ikke hadde vektlagt den i noen tekst (før ditt svar til meg) så forsøkte jeg å se bildet fra "flere sider", men som sagt i min første kommentar:"for meg fungerer det veldig bra med "de tunge steinene" i forgrunnen"
Solvår B.

Dette er nydelig. En flott komp.
Mastene sjenerer ikke meg.
: ) Solvår
Walter S.

Takker også Jostein som der gullet og Solvår, for kommentarene!

;o)

Mvh,
Walter
Agnar H.

En fin solnedgang kan de fleste ta bilde av, men lyset, fargene, formene og dybden i forgrunnen krever mer. Det krever en god fotograf :-)
Geir K.

Flott dette.! Skarp og fin forgrunn og flott lys.
De mastene sjenerer ikke så det skulle ikke være noen grunn for og fjerne dem.

Geir
Walter S.

Takk til Agnar og Geir, som stakk innom med hver sin gode mening om bildet.

Mvh,
Walter
Avsluttet .

For noen nydelige farger i steinene her. Flott sol som varmer opp bilde og passer perfekt inn i blåfargene her. Flott komp igjen og rett eksponering. Nydelig lys i et flott bilde Walter. Tony.
Walter S.

Takker for din entusiasme, Tony. Ja, jeg synes nok selv at strukturen og fargene på steinene kom godt frem. Svaberget ER liksom hele bildet. Resten er bare "garnityr"!
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu