Toldbodgaten enda en gang...
Motivet her har jeg fotografert utallige ganger og også lagt ut her noen ganger, som f. eks.: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7210...utvalgid=9 og http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7164...utvalgid=9 og http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7208...utvalgid=9 - og jeg kommer stadig tilbake til det. Slik som her, på slutten av en test-runde med 24-70mm f/2.8 på min D700 for å se hvordan dette objektivet løser opp brosteinens lys-reflekser og strukturen i muren her.
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • 24-70mm f/2.8G
  • Brennvidde58mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetISO = 200. Stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_997206} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Per Ove H.

Likte veldig godt komposisjonen med sine tydelige ledelinjer innover. Samtidig synes jeg det er spennende hvordan det varme diffuse lyset blir reflektert i den våte brosteinen slik at man får en link mellom forgrunn og bakgrunn.

Mvh
POH
Harald N.

Du er god på desse bybileta, fint presentert med vakkert lys og god komp.

Mvh Harald
Kirsten H.

Jeg håper du samler disse bybildene! De kan bli til en interessant bok og en fin dokumentasjon fra byen.
mvh Kirsten
Jostein S.

Hei
Idyllisk å gå den gamle gaten
Fin stemning Walter
Jostein
Walter S.

Takk til Per Ove, Harald, Kirsten og Jostein for kommentar, så tidlig på dagen!
:o)

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Ærverdige gater du ferdes i Walter, nydelig brosteingater som er godt bevart her. Nydelig lys som skinner på brosteinene. Flott med solen som lyser opp bak trærne og lage fine silhuetter her. Perfekte farger på husene med gode kontraster. Detaljene kommer fint frem her i den røde mursteins bygget og den grønne mosen lager masse liv i huset. Perfekt eksponert og flott komp her. Tony.
Walter S.

Takker deg for entusiastisk kommentar, Tony. Ja, du vet jo selv hvor mye man kan få ut av HDR-teknikken, som jeg her har brukt meget "konservativt" for ikke å dra den for langt.

Mvh,
Walter
Hans Petter S.

Enkelte motiv vender man tilbake til - mange ganger. Igjen har du et flott bilde. Liker din HDR-behandling, flott lys og god komp. Har skrevet lignende kommentarer til deg tidligere - men jeg synes du er knall god på disse bybildene!
John B.

Jeg likte nok bildet "mangefarget brostein" en god del bedre enn dette!
Når det er sagt er dette slett ikke noe dårlig bilde...
Som Harald sier, du er en kløpper på slike bilder!
JohnB.
Walter S.

Takk for besøk ennå en gang, Hans Petter og John - og for hyggelige og oppmuntrende kommentar!

@ Hans Petter: Hyggelig at du synes min HDR-tolkning er innenfor din måte å se verden på.
:o)

@ Jon: "Mangefarget brostein" er nok noe av det beste jeg har fått ut av dette motiv, ja, helt enig. Men så var det jo også et helt annet kamera (Nikon Df) med en super-sensor jeg hadde da, pluss at solen var i en helt annen posisjon, som ga mere glød og kontrast (som sensoren klarte å fange) over gatestubben.

Mvh,
Walter
:o)
karin s.

Utrolig hva du klarer å få frem av detaljer, lys og skyggepartier, tar du de fleste i HDR,har aldri prøvd.men liker de store kontrastene i bildene dine.
Walter S.

Takk for kommentaren, Karin. Ja, omtrent 90% av bildene mine er HDR. Jeg liker dynamikken, fargene og detaljene jeg får frem på den måten.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu