Blott til lyst!
- Etter 10 fotodigitale år er jeg endelig kommet hjem, og skvetter litt bensin på bålet...Aaaah, deilig!
Regnværspusling.
Bildet inngår i albumet " Stilleben " -
Utstyr
  • Nikon D700
  • AF-S Nikkor 1.8/50 mm SE
  • Brennvidde50 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_998504} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Walter S.
+1
Kjempedårlig gjort!!
;o)

Man kan jo få mindreverdighetskompleks av mindre enn dette. Nå har du alle de lys-sterke kremobjektivene i Ai-S som du trenger (og ikke trenger...), pluss denne formidable Df som leverer noe av det beste i filer, som jeg noen gang har sett, og som faktisk slår D800 på høy ISO. Fra ISO 6400 og oppover (12.800 og (trenger man noe mer?) 25.600) ++ stiller Df'en i samme klassen som D4, bare slått (såvidt) av den nye D4s.
Kilde: http://photographylife.com/nikon-high-iso-comparison-usin...d4-and-d4s

Joda, dette ser riktig så flott ut, Olav Bjarte og du får tydeligvis tiden til å gå på regntunge dager, med å sette opp en liten pastisj for oss som sitter og peser og sikler....
;o)

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg regner med at det er 28mm f/2 Ai-S du har foran til venstre med fronten ned. Så ha skjuler seg bak der? Er det 20mm f/2.8 du har i den sorte koggen, eller er det noe annet "snaks"?

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

He-he... Må innrømme at jeg fortsatt har de andre kameramerkene jeg har vært innom, og trimmer de med jevne mellomrom. Foruten smidige filer passer Dfs grensesnitt meg utmerket, jeg har det sjelden travelt bak stativet. Jeg bestilte den før den var kommet til landet, og er fortsatt i innkjøringsfasen (Redigering av filene).

I koggen ligger det en Ai-S 1.8/50 mm Mk III, - liten og lett. Ai-S 2.8/20 mm og Ai-S 2.8/28 mm var altfor sjenerte til å være med, denne gangen.

Joda, plastikken er med - objektivdekslene ;)

Takk for kommentaren!

Vh.

Olav Bjarte K.

Ops, glemte! Den til venstre er en velbrukt Nikkor-H.C Auto 2/50 mm fra 1972 eller -73, forært av min bror for å feire Df-kjøpet. Den tar slike bilder: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=722266&...erid=81221 - Ikke så verst ytelse av gammel-glass!

Vh.
Tone A.
+1
Gratulera så mykje med dette stilige retrokameraet med iallefall 3 lyssterke objektiv.
Eg måtte inn å lesa på:http://www.fotovideo.no/foto/Speilrefleks/Nikon/Nikon-Df-...000174026.
Her kunne ein mest blir lurt så retro som kameraet er med mekaniske hjul.
Iallefall flott bruk av lyset her og mest skarpe detaljar på dei 3 objektiva i forgrunnen, kor 50mm f71.2, 135 mm f/ 2,8 og 35mm f/ 1.4 gjer at du verkeleg har lyssterke objektiv til bruk til om du har aldri så høg ISO på fotoapparatet.
Flott med litt eldre objektiv i bakgrunnen og reklamen for Nikon gir fin kontrast som står til støvfilla, fyrstikker og tobakkeska.
Fin miks av gammal og nytt med litt tett ustnitt i toppen.
Sjølv har eg berre eit kremobjektiv, dvs 50mm f/ 1.2 og eg går og ventar på at Canon skal koma med ein oppfylgjar til 6D-en.
Lukke til med både landskaps-og portrettfotografering med dei lyssterke objekiva.
Den sletne objektivkassen bakerst viser godt bruk.
Gratulera igjen. Eg reknar med at pipa er fast følge under fototurane.
Helsing Tone


helge sverre k.

Nå fikk jeg jadden ta lyst på ei god pipestappe!
Olav Bjarte K.

Takk til Tone for hennar sedvanlige godord!

Dei lyssterke vert nok ikkje så mykje nytta til portrett, derimot har eg nokre blomeengar i nærleiken, og eit par-tre turre grusvegar kanta med dei same. Eg har sakna dei store blendarane der.

Piperøyk er styggedom, men denne pipa er lita og kan smettast i lomma når ingen ser det;) Framleis er lommene mine utan hol...

Vh.
Eli S.

Her var litt av hvert for enhver smak og bruk.
Kjenner igjen noe av det da det befinner seg i huset. ;)
:) Eli
Stein H.
+2
Snadder):
tom mamen b.

Nikon (DVs Nikon F med photomic lysmåler) stiftet jeg et nært bekjentskap med i 1971, ved siden av en Leica M3 og 4, ladet filmkassetter selv fra boks med 50m film - mest Tri-X. Men Nikon'en og jeg ble aldri venner - utløseren var plassert slik at jeg fikk problemer med min høyre pekefinger. Men så kom Canon med sin F-1 (med innebygget spotmåler) og en utløser som passet ypperlig til mine fingre. Derfor har det blitt Canon for meg i alle år deretter :-). Har lest en del om Nikon Df og skjønner at det er et utmerket kamera - derfor morsomt å se denne stil-leben med kamera, objektiv, snorutløser, pipe, pipetobakk og stapper - veldig bra ;-)

mvh

TMB
Avsluttet .

Ja det var en gang i gamle dager. Husker godt dette utstyret ja. Husker godt min gamle Nikon F3 og så hadde jeg en del av disse gode linsene til. Lurer på om Nikon bygger om og moderniserer den gamle F3 til digital jeg? det var et fantastisk kamera. Men dette var et artig og flott dokumenter bilde av et særverdig utstyr fra litt før i tiden. Tony.
Olav Bjarte K.

Takk til dere sist innom!

@Tom: Canon var og er bra saker. Vedr. din 70-talls mimring kan jeg føye til at jeg kjøpte meg da en ny AE-1 for deretter å hoppe til F-1. Har fortsatt en i hylla, fullt oppegående. Jeg bygget på etterhvert, og hadde til slutt alle fire søkerne. Etter den fulgte en nF1-AE/FN (Har en slik fortsatt, samt en ganske hissig dig. Canon FF - Canon vil alltid følge meg). Det var tider, ingen tvil om det. Som deg opplevde jeg og verdsatte disse varige mekaniske vidunderene som kom på 70 og 80-tallet. Da gikk det gjerne 5-10 år før produsentene kom med nye erstatnings toppmodeller. Ikke som nå. Jeg følte en stor gjenkjennende befrielse da Df ble lansert - den ser ut som et speilrefleks-kamera skal gjøre. Mener jeg. At det i tillegg lager ypperlige bildefiler og kan påmonteres så mye flott og solid "utdatert" optikk gjør fotogleden desto større!

Vh.
Tone A.

Olav Bjarte. Godt med meir info her og litt fotohistorie.Ikkje verst å få eit objektiv frå 1972 i gave, for å feia ditt nye Nikon retrokamera.
http://www.fotovideo.no/foto/Speilrefleks/Nikon/Nikon-Df-...0000174027
Denne la eg med sist men den ville ikkje koma opp.
Også for at Tony skulle forstå at dette er eit nytt, digitalt og fullformat retrokamera.
Men slik som eg forstår er desse 3 mest lyssterke i forgrunnen også nye?
PS! Pipa nevnte eg ikkje, men den passa jo godt inn med nostalgien.
:) Tone
Tone A.

Olav Bjarte: Det kjem ikkje opp noko bilete med linken, denne gongen heller.
Uansett gratulera med ditt digitale retrokamera og objektiv.
Mange element i bildet, men det er godt komponert og ikkje minst eksponert.
:) Tone
Olav Bjarte K.

Linken kjem opp hjå meg, så alt er berre bra!

No er eg på usikra grunn, men eg meiner at Ai-S-ane 2.8/20, 2.8/24, 2.8/28, 1.4/35, 1.2/50, 1.4/85 saman med eit par-tre manuelle micro-objektiv vart laga inntil for nokre få år sidan. Eg er sikker på at 1.2/50 framleis kan kjøpast (Interfoto) heilt ny.

På biletet over er det berre 1.2/50 og 2.8/135 som er nye (for meg), dei er brukthandla her på .dotten. Dei andre som er nemnde har eg eigd nokre år som sundagspynt på D700 :)

Me får håpa at andre med meir nikkorkunne enn det eg har kjem innom for å løysa opp ...

Venleg helsing.
Avsluttet .

Nydelig nostalgisamling dette..tettpakket og fint arrangert..litt anneledes bilde, men behagelig for et Nikonøye..;)
Dette gav meg en ide om å åpne glasskapet mitt, ta fram og prøve det samme...har jo alle F-pro Nikon kamerarahusene med en del utstyr liggende, men har ikke det samme utvalget av de gamle kremobjektivene som du har...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu