Blåmeis i tujatre
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger76
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_617891} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Svein R J.

Flott bilde av lille blå rett før an tipper av denne greina :-)

Mvh Svein
Geir K.

Flott av lille blå dette.
Den har nok god utsikt ned til matfatet derifra.
Har du prøvd og lysne bilde en tanke. Synes det er litt for mørkt.

Geir
Duy P.

Posituren skårer mest poeng hos meg :)
Ønsker litt lysere modell vettu.

:) duy
Bjørn Åge O.

Nydelig bilde dette her,her synes jeg alt står i stil til hverandre,med en flott positur fint utsnitt,med nyderlige duse farger,sitteplassen eneren skorer og hever motivet,muligens ørlite mer skarphet på øyet og toppen på hodet,ellers KNALL
Lillian Utstrand G.

Tusen takk for kommentarene! Ja det er ikke rare lyset i bakgården min for tiden. Skrudde opp ISO'n, men da ble det så grovkornet. Syntes det ble bedre sånn. :-)
Mvh Lillian
Frode L.

Hei.

En ørliten fokusbom som sitter på vingen, flott positur, kunne lysenet bildet noe.
Fine farger mot en fin bakgrunn.

Frode.
Morten W.

Det er nesten helt utrokig, men jeg har visst ikke fått med meg dine bilder på dotten før det kom en julehilsen fra deg under Julelavskrika mi.
Har sett litt fort nå på de, og her er mye flott.
Jeg er av det slaget som skriver det jeg mener, og ikke svøper det inn. Det er det litt lite av her inne synes nå jeg.

Dette bildet her er flott, og jeg er glad du ikke lot stjerten peke rett inn i krysset. Det er en fin ballanse i bildet.
Bildet er sylskarpt på de fjærstrålene som er nærmest deg. Øyet og hodet forøvrig, har en begynnende uskarphet som jeg antar skyldes liteen DOF på 200mm og blender 2.8 som er brukt her. Kort (3meter) avstand til motivet forsterker dette, og er vel heller hovedgrunnen her. Men flott er bildet.
Lillian Utstrand G.

Hei Morten,
tusen takk for tilbakemeldingen fra deg. ja jeg har fått med meg at du skriver akkurat det du mener om bildene her på dotten, og det må det være lov til. Legger vi ut bilder her må vi tåle både ris og ros. Jeg har fått inntrykk av at du er skikkelig inne på det tekniske aspektet, og jeg som ikke er så flink til å ta gode bilder, synes jeg lærer mye av dine tilbakemeldinger, også av de du gir andre. Fortsett med det du!:-)

Når det gjelder dette bildet, som du skriver, deter rundt 2 meter, eller litt mindre bort til motivet her. Det jeg synes å merke er at når jeg fokuserer på motivet og den rød prikken blinker, så blir ikke det skarpt. Men litt til venstre for der jeg sikter blir det skarpt, men jeg har ikke tatt meg tid til å finne ut hvorfor det blir slik. Kanskje har du et råd å gi meg?
Mvh Lillian
Morten W.

Hei igjen.

Det er så tidkrevende å kikke på exif for kamera. Lista er langt som et vondt år. Så bare et sted at det sto Upper Focus Distance 3,06 m.
Et annet sted Lower Distance 2,75 m.
Men var det bare to meter, så underbygger det det jeg skriver om DOF enda mer. Den delen av kroppen som buler ut mot deg ble fokuspunkt, og hodet, som er litt lengre unna, får en begynnende uskarphet.
Dette kan du teste ut ved å legge en linjal på gulvet foran deg. Sette kamera på stativ to meter unna litt lavt (for å simulere samme høydeforhold mellom objektiv og fugl. Sett blender til 2,8 og fokuser manuellt på f.eks. streken til 30cm. så kan du fortsette med å knipe inn blender, og se hvordan DOF (dybdeskarpheten) utvider seg.
Så kan du flytte stativet til 5 meter, så ser du hvordan DOF utvider seg med avstanden på samme blender som på 3m.

Når det gjelder den røde prikken, så vet jeg ikke hva du mener. Er det den røde firkanten som viser deg hvor fokuspunktet kommer til å ligge om du trykker helt ned (Nikon). Eller mener du et symbol som dukker opp under/siden for bildet du ser i søkeren?

Uansett burde du velge Single shot på motiver som fugl på kvist. Da kan du fokusere på øyet, panorere til ønsket utsnitt, og så trykke helt ned. Da har kamera beholdt fokus på øyet. Dette må skje fort.
Eller du kan flytte fokuspunkt rundt med tommelen til der du vil det skal bli skarpt.
Her må du se i bruksanvisning hvordan du stiller inn.
Jeg har selv aldri latt kamera bestemme fokuspunkt/er for meg.

Du er uansett kjempegod på bilder :)

Lillian Utstrand G.

Hei Morten! Tusen takk for svaret ditt! Det var jammen nyttig. Du skjønner jeg leste litt i boka til Terje Kolaas for et par -tre uker siden. Det stemmer med det du beskriver her. Den røde prikken jeg nevner er den miderste av fokuspunktene :-) og vissr farsken er det avstand. Ja dette skal jeg teste ut så snart jeg kommer hjem fra Røros. Nå ble jeg glad for dette var så frustrerende! Takk nok engang og jeg håper jeg kan spørre deg igjen senere også! Ha fortsatt en flott aften! Mvh Lillian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu