Hegreland
Litt for lang avstand. Fint miljø.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-16 09:07:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 300mm f 4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger152
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_594070} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Kjersti N.

Syntes ikke lang avstand gjorde så mye her, lekkert miljø og speiling. hva slags hegre er dette? de vi har i området her har rød flekk på hodet.
Arne Henning G.

Enig med Kjersti. Ofte er de naturlige omgivelsene med på å løfte opp et bilde. Her er hegra i sine naturlige omgivelser, og komposisjon er bra. Virker også som skarpheten er god.
Tommy S.

Flott bilde av hegren i miljø, fint med bilder med litt avstnd også.

MVH
Tommy
Elisabeth K.

Jeg likte versjon 2 best. Litt mer action over det bildet. I tillegg liker jeg bakteppet og dybdeskarpheten bedre i dette bildet.
Lars Ivarson F.

to fine av hegra..godt fokus, fine fargar og godt lys..flotters
Roar K.

Se den poserer stolt for fotografen. V2 fint plukket akkurat i marsj-steget så jeg holder en knapp på den. Panoramaformatet passer også godt her.
Lys, skarphet og fargerike detaljer sitter som de skal.

Roar
jarl kjetil j.

To friske og fine miljøbilder av gråhegra. At det er litt avstand gjør jo bare at mer av miljøet kommer frem. Fin speiling i orginalen, men syns også formatet og det at den er i bevegelse i V2 gjør dette til vinneren for min del.

jkj
Nils Henning A.

Avstand eller ikke,uansett bra bilder.Fine farger og speilinger.

Nils Henning
Truls L.

Dette var et flott bilde av gråhegren. Flotte farger og fin speiling :)

Truls
Sissel Elisabeth H.

To fine bilder av hegren. Speilingen, fargene og lyset er flotte i sammen med fuglen i god fokus.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Svein R J.

To flotte bilder av Hegren avstanden gjorde ikke noe her,til Kjersti den med rød flekk på hode er en Trane ikke en Hegre

Mvh Svein
Camilla K.

Glimrende bilde. God skarphet og fint miljø

mvh Camilla
Lars Morten B.

Flott bilde av gråhegeren. Fin forgrunn og bakgrunn, og skarphet/fokus er som det skal. Velsnitta begge, men min favoritt er V1.

God helg!

Mvh,

Lars M
Jostein G.

Takker for veldig hyggelige ord her angående bildene! :-)

Bildene er tatt idag tidlig etter venting i kamotelt. Dette er en mudderbanke...eller et grunt område som ligger mye bart når det er lavvann. Når høyvannet kommer så dukker gjerne hegra opp her. Jeg sjekket tidevannstabellene og fant ut at det blir nå igjen høyvann i morgentimene. Da var det mulig å forsøke seg idag. Har brukt 300mm fast orginal Nikkor 1 :4 som jeg låner av Dag Tore Silseth. Bruker ikke extender. Hvis jeg hadde brukt min orginale 80-400mm i dette lyset og med avstand kanskje 30 m, så hadde ikke disse bildene blitt noe brukende. Litt omstendelig info dette, men jeg nevner det...litt som tips til andre som gjerne har samme linsa ( 80-400mm ) og ellers for intreserte.
Nå skal det sies at den linsa 80-400mm, kanskje hadde fungert bedre hvis jeg hadde sendt inn kamerahuset og linsa til kalibrering hos f.eks. Fotovideo i Oslo. Det har jeg ikke fått meg til å gjøre. Den 80-400mm linsa kan levere varene på avstander under ca.20m og når det er godt lys. Å prøve seg på over 20m og i halvgodt lys, er håpløst ved full brennvidde.


Mvh Jostein

Svein Ove L.

2 gode bilder av hegren der v1 med speilig er det jeg går får.
Bjørn J.

Flott miljøbilde av den fiskende hegra dette. God komp, god skarphet og fin speiling. Likte orginalen best, men v2 er også bra der hegra sniker seg framover.
Mvh Bjørn
Avsluttet .
+1
Fine miljøbilder av hegre. Etter min mening er hegra så sexy, at det er umulig å bli lei av å fotografere den. Og normalt er den så sky at det ikke er bare, bare å ta en rask tur ut å ta smashy bilder av. - Utenom kongeørn,ravn og ugler er den kanskje den kjekkeste å ta bilder av på fuglefronten. - Likte best versjon 2.

SES
Avsluttet .
+1
Fine miljøbilder av hegre. Etter min mening er hegra så sexy, at det er umulig å bli lei av å fotografere den. Og normalt er den så sky at det ikke er bare, bare å ta en rask tur ut å ta smashy bilder av. - Utenom kongeørn,ravn og ugler er den kanskje den kjekkeste å ta bilder av på fuglefronten. - Likte best versjon 2.

SES
Jostein G.

Takker så mye til dere tre siste. Hegra er stor og veldig artig å følge ifra skjul, enig i det SES. Den er grasiøs og utrolig treffsikker med nebbet. Var for hvert minste synsinntrykk. Ca. 3 timers venting i skjulet her. Hegren ble ikke så lenge på " settet ", men artig og god feststemning i skjulet når den endelig landet! :-) Crem dela crembilder av hegren er jo bare kjempekjekt, og jeg er enda " høy " på bildene jeg tidligere la ut hvor hegren er inne mellom takrør. he he :-)



Mvh Jostein
Kirsten H.

Jeg har det samme objektivet og er enig i at det greier mange jobber i dårlig lys. Men kameraet er med på jobben, og dette kameraet tåler godt en iSO på 1600 utendørs. Jeg er ikke noen naturfotograf, men synes det er artig å ta bilder av fuglene i nærmiljøet mitt.
Så var det dine bilder: Jeg liker godt v2, synes det er fint å se så mye av mijøet rundt fuglen.
mvh Kirsten
Frode L.

Hei.

Mye velfortjent ros her, og jeg henger meg på.

To knallfine miljøbilder der jeg går for v2, alt ang. tekinikk så er alt nevnt.

Du har blitt en habil og god fotograf Jostein, leverer mya bra for tiden.

Frode.
Jostein G.

Varme og hyggelige ord! Tusen takk :-)

2000 ISO her Kirsten. Bildebrikken på Nikon D7000 er kjempebra, jeg vet det! Den gamle 300mm jobber bra ja! :-)



Mvh Jostein
Geir M.

Detaljerik presentasjon av Hegeren i sitt rette miljø :)

Mvh Geir
Avsluttet .

Hei

Flotte miljøbilder av hegra. Skarpt og fint komponert. Originalen er fin med speilingen, men liker nedre formatet i v2, så går for den.

Øyvind
Morten L.

Wow!! Jeg drømmer om å få et slikt bilde av Gråhegra! Syns absolutt ikke at avstanden er for stor heller (med mindre du har beskjært bildet?). Jeg syns det gjør seg med bilder der fuglen ikke tar opp hele ramma, så vi får se miljøet den beveger seg i!:)

Sylskarpt og godt fanget. Bildet forsterker mitt inntrykk av at denne fuglen er veldig var! Fint med refleksjonen i vannet; godt komponert! Veldig kjekt med tipsene dine mtp. hvilke forhold som skal til på morrakvisten for å treffe på denne fantastiske fuglen, så takk for det!;)

Jeg liker originalen best!
Bjarte W.

Her er det meste sagt. To supre bilder av Hegren. Liker godt speilingen i v1. Imponerende med 2000 ISO også.

- Bjarte
Stig H.

Er til dels enig med den litt for for lange avstanden, noe som gjør at man ikke oppnår den siste skarpheten som ville gjort det kirurgisk, men allikevel.....ISO 2000 WOW. Måtte bare også superlativprotokollen for alle ovenfor. GRATULERER!!
Stig!
Stig H.

Æh...litt dårlig norsk ovenfor "måtte bare også" (føye meg til i) skulle det være.. litt fort i svingene av og til...eller iverdysleksi om man vil.. :-)!
Helge N.

Veldig severdig av hegra, en art jeg ikke har hatt nærkontakt med hverken med eller uten kamera.For meg er v2 bedre. Sivbeltet balanserer bildet, og gir god kontrast mot fuglen.
Børre Ø.

Godt og skarpt,litt flatt lys kansje,men bevares hegra er jo alltid skeptisk og vanskelig å komme innpå. Gratulerer.
Mvh Børe
Jostein G.

Mange takk for hegrekommentarene her ! Veldig hyggelig og duverden hvor mange kommentarer! :-)




Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu