Bladlus i kø.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma 150 mm 1:2,8 APO Macro DG HSM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203771} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Anders H.
Jeg falt skikkelig for fargene i det bildet her. Utrolig nydelige. Et klart fokuspunkt er litt vanskelig å få til her, men det er bra med skarphet for å illustrere tittelen. Absolutt et godt gjennomført makro bilde.

Anders
Peter M.
Må si meg enig med Anders, jeg falt også for fargene her. Knall!
Blir litt stressa av alle de bladlusene, men er fascinerende. Severdig dette.

vh. Peter.M
Tone A.
Eit spesielt makrobilde der tittelen passa utruleg bra. Her er det verkeleg bladlus i kø og alle går i same retninga! Spesielle vinklar på føtene, som ein ser skarpt underst på stilken mot den lekre rosatona bakgrunnen. Og nettopp dei duse og lyse fargane øverst i bakgrunnen med stilken som delar opp, gjer at rosatonane nederst gir ein flott effekt i bildet. Lyset øverst på stilken får fram dei spesielle følehorna, håra på stilken og kroppane kjem fint fram med formar og fargar. Og eg som trudde at bladlusa var grøne?
Med så mange småe bladlus har du fått fram mange detaljar. Eg flippa bildet vertikalt og synes det også blei flott.
Einaste eg lurar på er om eit kutt fra venstre t.om 2 uskarpe lus ville gitt eit rolegare bilde. Flott fanga motiv!
:) Tone
Eyvind R.
Et bra bilde. Nydelige farger og fargeoverganger. Fine former og et velvalgt utsnitt.

Bra!

Mvh Eyvind
Odd Tore S.
Nå er det ikke lenge før bladlus i solnedgang!
Dette synes jeg at er en veldig god betraktning av bladlus, godt sett og fanget. Bra komp, fin behandling av selve motivet.
Teknisk kunne jeg ønsket meg litt større tilsynelatende skarphet og litt mer kontrast mellom bladlus og stengel, men slik at rødfargen ikke ble sterkere av den grunn. Kanskje burde du vært enda mer nøye med å holde stenglen parallell med bildeplanet.
Jeg ville egentlig ikke tenke på kutt her pga av komp, heller på bedret teknikk.
Men totalen er så absolutt positiv og severdig.
Odd Tore
Avsluttet .
Liker bakgrunnen og bevegelsen gjennom plantestengelen veldig godt. Ellers er dette et godt eksempel på ''umulige'' makromotiver - umulige i den forstand at man ikke kan få alt man ønsker i fokus. Fint lys gjennom de små hårene på stengelen.

Inge
Rolf J.
Takker alle for kritikk.
Som flere har påpekt er ikke alt i fokus, her er valgt: f:10, 1/60 sek, iso 200, alt for å oppnå max dybdeskarphet med tilgjengelig lys.
Kan ikke huske hva som var i bakgrunnen, og det er jo litt synd når en ser på hvordan den er blitt mottatt.
Tone: Takk for svært detaljert kritikk, har prøvt forskjellige utsnitt, også det du foreslår, men valgte dette.
Odd Tore: Kunne nok ha fått litt bedre dybdeskarphet ved å sette opp ISO verdien og bruke mindre blender, men bare litt, men så er det dette med korning etc. ved høye ISO verdier da. Blomsterstengelen krummer i flere plan, så en må forsøke å finne et felles minste multiplum når en skal finne fokusplanet, ikke alltid mulig å finne det ideelle, men helt klart, teknikken kan alltid forbedres, og gode tilbakemeldinger hjelper.
Inge: Har forsøkt å gjøre det best mulige utav et ''umulig'' makro motiv, og er egentlig etter måten fornøyd med resultatet.

MVH
Rolf
Roy Sigurd K.
Bra bilde! Godt lys og gode farger. Masse fin marihønemat :)
Øyvind A.
Jeg liker dette. Fint motiv som står godt til bakgrunnen. Mer dybdeskarphet hadde selvfølgelig vært en fordel, men det er ikke så lett bestandig.
Ø.
Fred S.
Dette må være linselus, slik de hoper seg opp til ære for fotografen. Skal ikke klage på skarpheten i et ''mikroskopisk'' motiv som dette, gleder med heller over den fine bakgrunnen.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu