Hjortekolle med kalv (serie)
Sist helg var jeg heldig nok til å få denne kolla med kalv beitende rundt meg i nær en halv time. En stor opplevelse, som ble forsterket av at skodda kom og gikk mens sola kom gradvis høyere på himmelen.
Kanskje litt kjedelige bilder, men en stor opplevelse for fotografen! Skarphetsplanet lagt i kalven - synes tåkestemningen ble understreket av mor litt ut av fokus. Artig å høre oppfatninger...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-08-01 17:08:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-08-01 17:09:30
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-08-01 17:10:16
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2013-08-01 17:10:27
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2013-08-01 17:11:34
    Versjon #6
Utstyr
  • -
  • EF 300 2.8 is
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger235
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_642045} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Tor Inge O.

Stemningsfull serie der orginalen er utrolig fin. Skjønner at du hadde n stor opplevelse og den formidler du veldig bra. Tåka er en god venn av fotograpen og kaper et helt spesielt uttrykk.

Tor Inge
Henrik H.

Drømmestemning gjennom serien. Utrolig inspirerende å se nok et eksempel på hvordan du tar med deg det eksisterende lyset og lar oss kjenne klimaet slik det endrer seg med døgnet!
Takk for titten :-) Henrik
Odd Chr. K.

Meget stemningsfullt og vakkert. Den diende kalven samt kalven alene (med fantastisk glimt i øyet) syns jeg ble spesielt bra. Også pluss for miljøet bakenfor - og her gjør det seg absolutt med begrenset størrelse på tela for dybdens skyld. Klasseserie med høy "eventyr"-faktor.
Odd C.
Svein R J.

Utrolig stemningsfull og vakker serie synes samtlige bilder er helt topp tatt i vakkert miljø noe av det beste jeg har sett her inne

Mvh Svein
Berit A.

Skikkelig naturfoto. Noe av det beste jeg har sett også. Så vakkert og stemningsfullt. Jeg får nesten tårer i øya av dette og regner med at du hadde en flott opplevelse. Drømmebilder. :))
Tore H.

Kjempefin serie hvor tåka lager et nesten malerisk preg over bildene.
Sikkert en kjempeopplevelse.
Mvh
Tore
Harald N.

Flott serie, malerisk og vakker.
Bare ros å få for dette.

Mvh Harald
Tom E.

Bilder nr1 og 4 er vanvittig bra. Nydelige bilder!
karin s.

Ja sier meg enig med alle her,utrolig,må ha vært litt av en opplevelse å få sitte å se dette ,å få ta slike bilder, skjønner ikke du kan omtale dette som kjedeligt. Hærlige bilder,!!!!!
Rolf S.

Veldig flotte bilder av kolle og kalven, miljøet og tåken hever bildene.
Rolf S.

Hvilket kamerahus har du brukt her? Med 300 mm. Må du jo være veldig nære og det blir ofte problemer med kameraklikk som ender med at Hjorten ser rett på deg før de forsvinner.
Øyvind L.

Flott igjen her og tolmodighet belønnes,tydelig nok.
Avsluttet .

Nydelig serie av hjorten. Stemningsfullt!
Kjell Ivar Ø.

Meget bra serie Bernt. Stemningsfult.
Kjell Ivar
Dag Tore ..

Hei! Gratulere med ny praktserie av disse vakre hjortedyrene!Denne gangen ble det belønning!Alle bilden holder en fin teknisk kvalitet! Miljøet,tåken,og den lave fotovinklen, hever kvaliteten over disse unike bildene fra hjortens liv! Meget bra jobbet;)Ha en fin og fortsatt gode fotodager utover! DAG
Bjørn Åge O.

Ja Bernt dette må jeg si ble noen flotte stemningsbilder, der du har lønn får tålmodigheten vil jeg skjønne. Der alle blir flotte på min skjerm, der alle har sin sjarme med fin stemning i lyset og ikke minst eksponeringene sitter som bare det. Det her er noe av det bedre i fra deg men det sier jeg med en forsiktighet der du har så mange gode bilder men de her tar kaka synes jeg. Godt gjennomført arbeid som er så FLOTT OG SE
Bjørn Aksel B.

Herlig serie Bernt. Klasse bilder, der V3 blir min helt klare favoritt.
mvh
Bjørn A
Avsluttet .

Henger meg på rosen, kjempeflotte bilder der du skal være glad for at tåka gir en finfin stemning i bildene.
mvh arild
Trond T.

En herlig serie, der v3 blir min favoritt. Et herlig blikk på kolla, i et fint miljø. Der også skodde er med på lage en fin dus bakgrun. Må ha vert en utrolig fin opplevelse for fotografen også :-)
mvh trond
Frode L.

Hei.

Du slår til igjen med noen utrolige bilder, her er det bare å henge seg på rosen over, v3 blir også min favoritt.

Frode.
Tor Arne M.

Utrolige bilder!!! Å komme tett på disse dyrene er en utrolig bragd i seg selv. Å ta slike bilder i tillegg er langt utenfor min fatteevne...
Duy P.

Henger med på rosene over hvor alle er gode. Så jeg beholder alle.
V3 er jo sjeldent kost. De fleste har fokus på hjort og ikke kolle eller kalver. En flott mor og barn situasjon.

:) duy
Solvår B.

Enig med de enige. Nydelig serie.
: ) Solvår
Bernt Ø.

Det var hyggelige tilbakemeldinger! Rolf, bildet er tatt med verdens mest høylytte kamera, Canon sin 1Dx. Selv om jeg bruker silent mode er lyden høy, og jeg har derfor kameraet innpakket i ei tjukk jakke når jeg sitter på post.

Uavhengig av dette hører hjorten lyden godt, og de fleste tåler ikke mange eksponeringer før de er over alle hauger. Andre, som denne kolla, har høyere toleranse for lyd, og så lenge man har tålmodighet til å vente til de flytter blikket fra lydkilden for neste eksponering hender det det kan gå en stund som her. Lukt derimot, har jeg til gode å finne hjort som aksepterer - kommer de oppvind, er de borte. Så skjedde også med denne ekvipasjen til slutt. Som en av norges fremste "hjortejeger" er du den siste som trenger dosering om dette;-), men muligens nyttig for de som ikke har prøvd før.

Mvh,
Bernt
Geir K.

Fantastiske bilder du viser her Bernt. Vanskelig og velge en favoritt her,så jeg tar alle sammen og trykker dem til mitt bryst. Et lite pluss gir jeg alikevel til versjon 3.
Meget bra jobba dette Bernt.

Geir
Oddmund K.

Nydelig serie, velger meg V4 som favoritt :)
mvh Oddmund
Tor H.

Imponerende serie! Fin stemningsformidling. Må ha vært en fantastisk opplevelse å ha dem så nær så lenge!
Avsluttet .

Knall serie! Velger meg v3 som favoritt.

Espen
Oddhild L.

Nydeleg serie! Det må ha vore ein fantastisk oppleving.
Per G.

Knallserie hvor v3 og org er de beste. De gangene en får det til med 300 vs 500 er det lykkestund for meg hva dybde angår. Her har du bevist det på en solid måte. Tåke, dyrene og miljøet kommer svært godt frem, og hever dermed bildene mye vs om de var tatt med større tele.
Mvh
Per
Nils Christian S.

Oy, du store verden for en flott serie! Versjon 3 for meg også, men hvert enkelt foto er en opplevelse å få se!
Morten E.

Bare å henge seg på alle de andre. Fantastisk hva du får til. V3 om jeg må velge!

Morten.

Torgeir M.

En lekker og meget severdig serie du presenterer her, her er det kvalitet over hele linjen. Gratulerer!


Mvh

Torgeir M
Rita Barbro S.

Noe av det flotteste jeg har sett på lenge.
Skal jeg velge blir det hele serien.
Kvalitet over hele linjen.

Mvh
Rita Barbro

jarl kjetil j.

Sitter og ser gjennom bildene dine nå og må jo si at jeg er veldig imponert over kvaliteten du viser gang på gang. Ingen tvil om at du bruker mye tid på dette og vet hva du driver med. Når omgivleser, lys og stemning sitter til de grader er det solid håndverk og ikke tilfeldigheter som rår. Meget tiltalende serie hvor også jeg går for v. 3., kalven har selvfølgelig høy sjarmfaktor i v. 4 med røsslyngen som et friskt innslag.

jkj
Vegard L.

Flott serie dette ja :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu