Måneoppgang over Tromsdalstind
Det er mørkt allerede kl 2, og en svær nymåne dukker fram bak Tromsdalstinden.
Dramatiske farger og former. Kanskje er det altfor overdrevet. Som dere skjønner, er bildet en del behandlet i Photoshop. Jeg tviler nesten på om det hadde vært mulig å ta et slikt bilde i en enkel eksponering. Likevel føler jeg at det er ganske nær min opplevelse av denne måneoppgangen.
Bildet inngår i albumet Lys i mørket - Det er mørketid i to måneder i Tromsø der jeg bor. Dette er noen bilder av lyspunkter i mørket.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-10 18:43:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 100-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger595
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Johan G.

Et flott bilde. Eneste som ikke sitter er skarpheten, og det er kanskje objektivets feil. Vesentlig med skinnet i skjøen.

johanG.
Ottar J.

Takk for kommentar. Jeg er enig i at skarpheten kunne vært bedre. Det gjelder for så vidt hele bildet. Men det er jo snakk om lange eksponeringer med bl.a. bevegelse i sjøen. Vet ikke om det gjør så mye for hovedinntrykket av bildet.
Lars S.

Hei, fint bilde, men månen så litt rar ut. Litt for kunstig.
Jan Kenneth S.

Litt mer skarphet og jeg hadde fått frysninger.. Likevell et meget bra bilde..
Håvard B.

Det er for lett å se at månen er manipulert inn. Den har en mørk kant rundt seg som ikke stemmer med himmelen, og den er så skarp at den ser ut til å være foran skyene. Kanskje litt blurring av månelayeren hadde gjort seg?
Helge R.

Det blir litt bakvendt med lys paa fjellet framfor maanen, har aldri opplevd dette fenomenet. Ellers er det et severdig bilde, bra komposisjon, men som sagt, lyset er ikke overbevisende.
Helge
Gunnar G.

Dette bildet er i utgangspunktet artig og fint å se på, men med litt lengere betraktning minner det dessverre mer om et bilde av typen ''finn 5 feil''. I dette bildet holder det med å finne 3 feil.
Svaret er: Månen er for stor i forhold til hva den virkelig hadde vært med den avstanden og med det teleobjektivet.
Månen er skarp, mens resten avbildet har uskarphet.
Månelys-stripen i sjøen kommer ikke fra månen (Legg en linjal midt i stripen, og midtlinjen treffer utfor månen).
Skal man manipulere et bilde er det viktig å være nøyaktig.
Gunnar
David L.

Brutal cut, does not feel real at all.
Marius F.

Umiddelbart ser det fint ut, men etter noen sekunder med betraktning ser månen påfallende innlimt ut. Himmelen fortsetter inn over halve månen, som om den rett og slett var en fysisk halvmåne. #2 ser bedre ut, men her synes jeg månen er en smule for lys i forhold til omgivelsene. En mer dempet måne i versjon #2 tror jeg hadde gjort seg godt.

Mvh MF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu