Gråtrost på redet
En litt grå dag så lyset er litt flatt...
Utstyr
  • Fuji Finpix S2
  • Sigma 500 4.5 ex apo hsm
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/45s
  • FilmtypeIso 400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger296
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_92892} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørn T.

Det er mange år siden reirfotografering var stuerent. Bildet er tatt med 500 mm, og det betyr vel at trostemor og far har fått rugero. Bildet er flott, men hvorfor valgte du høydeformat?
Mvh Bjørn
Arve G.

Flott komposisjon!
Jeg synes grådager ofte gir flott lys, og dette er bra.Gråtrosten er faktisk en veldig vakker fugl når man får studert den på nært hold.

Arve
Stig B.

Fin skarphet og fine detaljer. Enig med BT angående reir, men 500mm burde gi avstand nok.

Grålys gir ofte bra fotolys, unngår skarpe skygger etc. Fin eksponering.

Mvh Stig
Avsluttet .

Reirfotografering - varsomt utført - er helt OK, spør du meg. Altfor mye dobbeltmoral på den fronten. Reirfotografer er tross alt helt avhengige av at fuglen ikke skremmes vekk, mens blomsterfotografer, landskapsfotografer og grillentusiaster kan gi jamt faen (i den gra de overhodet skjønnner at de utgjør et problem for hekkende fugler).

Flott og mykt lys og god teknikk, men jeg synes utsnittet er litt trangt og høyt. Reirskåla danner en fin, rund form som ikke kommer til sin rett.
Svein B.

Reir, eller ikke reir......teknisk flott, men jeg er enig med KSH i at du kunne komponert litt bedre mht reirskåla når den først skulle være med...

mvh
Svein B
Hans-Gunnar H.

Likte og dette bilde!
Uansett hva man fotograferer, så er det en sjanse for at 'noe' kan bli forstyrret! Fertiliteten feks kan hos mange fugler og dyr kan være kort! Med massivt press under den tiden kan man faktisk ødelegge at de ikke får forplantet seg det året...
...har man forberedt seg godt, tar de riktige forholdsregler, forholder seg 'kontrolert', og forlater 'åstedet' med en god samvittigehet!
Da er det 'stue reint', .....det gjeller for 'all' fotografering dær vi er 'gjesten'!!

Kunne tenkt meg en beskjæring i bunnen...til under 'randen' av reiret....

MVH Hans-Gunnar
Bård Lauris H.

Takk for kommentarene...
Jeg kunne kanskje kuttet litt over fugelen...

Jeg har brukt kamo når jeg ha fotografert og forstyrret parret minimalt. I fjellsiden denne er fotografert er det mange trostereie. Jeg har brukt lang tid på å finne(les uker) et reir som var mulig å fotografere. De aller fleste har vært for høyt oppe eller skjult slik at jeg ikke har fri sikt og derfor måtte forstyrre mye for å kunne ta et bilde. Akkurat dette reiret lå heldigvis perfekt til hvor jeg kan sitte over reiret med et lite kamo telt(og heldigvis kan det stå nogenlude flatt). Jeg forstyrret selvsagt dette parret når jeg bærte inn teltet, men det er ikke mer enn hva en vanlig turgåer ville gjort.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu