Kvinandpositur med fraspark
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEF 400/5.6L USM på full åpning f/5.6
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310292} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Bergliot E.

Hei Carsten,
Først må jeg få GRATULERE deg som ukens fotograf:)

Svært så spenstig denne fuglen var. Knivskarpt bilde med utrolig flotte bevegelser i vannet både framfor og bak fuglen. Fint lys som lager skygger og liv i fugledrakten. Et godt bilde.

Bergliot:)
Morten M.

bra, nesten som fuglen viser seg fram i positur:=)
Kjell G.

Full klaff her, Carsten!

Alt ble helt topp, ikke minst søkket i vannet under føttene og fargespillet i bølgene i bakgrunnen. Den kileformede lysstripen på brystet er ekstra bonus.

Godt gjort også å få frem så mye grønt i hodet, som veldig ofte ser svart ut i annen belysning.

Skulle man ha ønsket noe mer, måtte det ha vært litt mer vann på sidene.

mvh kjellg


Marcus V.

Gratulerer som ukens fotograf, Carsten. Her viser du hvorfor du fortjener det.
Arnold H.

Hei og gratulerer med ukens fotograf

Veldig til ei gymnastisk øving - bøy og tøy. Artig, og det er presist og godt fanga. Snakk om å vere i rette sekund. Der er jo såå mange utruleg fine detaljar i dette bildet, kjempegodt komponert og skarpt og med fin djupne, så - ja, gratulerer også med eit kjempefint foto. Anbefales.

mvh
Arnold
Nils Christian S.

Det var et skikkelig flott bilde!
Klare fine farger - kjempefint motiv og skarphet !
Gratulerer!
Gulbrand T.

Hei Carsten
Gratulerer som ukas fotograf.
Flott fugel med nydelige farger.
Enig i kommentaren til Kjell.
Mvh Gulbrand.
Adrian Dyrhaug G.

Hei Carsten!

Har merket meg denne drikketeknikken et par ganger tidligere...ganske merkelig egentlig. Her har du kommet tett innpå den og fått frem mange vakre detaljer i fuglens fjærdrakt! Vakre farger og en harmonerende bakgrunn. Skarpheten sitter godt. Likte best hvordan du har fanget kvinandas fraspark. Likte dette godt!
Forresten, gratulerer som ukas fotograf!
Stå på videre!

mvh Adrian Grande
Ole Birger S.

Fint bilde. Jeg har lenge lurt på hvordan kvinandhannen lager disse lydene. Nå vet jeg det, føttene opp-, og stjærten nedover, samtidig. Dette bilde likte jeg godt. Ikke rart at denne øvelsen gjør inntrykk på damene. mvh obs
Carsten A.

Takk for kommentarer.

Morten Mella: ''Nesten som fuglen viser seg fram i positur'', det er jo akkurat det den gjør (mange, mange ganger pr. dag om det er kvinandhunner tilstede).

Adrian Dyrhaug Grande: Ingen drikketeknikk dette, derimot en karakteristisk spill-positur (jfr. kommentaren fra Ole Birger Skjelbred) noen ganger, som her, avsluttet med et ''fraspark'' eller ''bakspark'', gjerne også ledsaget av en forholdsvis svak vibrerende lyd. Hvorfor dette gjør inntrykk på kvinanddamene er ikke godt å si, men det er iallfall hensikten.

MVH CA







Marcus V.

Er nok riktig at dette er en positur av spillet, ja. Men får jeg spørre hvilken fremgangsmåte du har brukt? Brennvidde og evt. bruk av kamuflasje e.l.?
Venche J.

Fy farao Carstein. Dette ble bra.

Hadde menneskerasen skulle utføre slike halsbrekkende øvelser under selvsamme akt, så hadde vi nok hatt behov for dobbels så mange kiropraktorer som det i dag er på markedet. :)

En anbefaling fra meg også.

Wenche.
Roy H.

Kort og godt... FLOTT

Mvh Roy
Kjell Ivar Ø.

En positur så absolutt fanget i rette øyeblikk. Flotte farger både
på fugl og vann.
Vh Kjell Ivar
Carsten A.

Marcus Valeur: Kvinanden er vel uvanlig eller helt fraværende på Vestlandet (der du holder til, etter det jeg forstår), men bl.a. her på Østlandet er den faktisk meget vanlig. Det er neppe en dam, tjern eller vann rundt Oslo hvor den mangler. Dermed er den også lite sky, vant med folk som den da er. Kamuflasje er ikke nødvendig, heller ikke lang brennvidde. Men forholdsvis lang brennvidde er ønskelig av billedmessige grunner, man får da mindre vinkel mot vannflaten (mange steder vanskelig å komme helt ned på nivå med vannflaten). 400mm er kanskje i lengste laget for noen kameratyper, og 500 for kort for andre. Men valg av gode opptaks- og lysforhold mv. er mye viktigere enn valg av brennvidde.

MVH CA
Tom T.

Hei.

Mye er allerede sagt av andre her. Har nok ikke så mye annet å legge til i den anledning.

Men jeg sitter og titter, - og studerer, - og betrakter bildet, igjen og igjen.

Og jeg fatter rett og slett ikke hvordan du får det til!

Du er rett og slett, i mine brun-grønne øyne i alle fall, - utrolig dyktig! :-)

Mvh
Tom
Kjell Sigurd S.

Flott sak dette Carsten. Kvinandhannens flørteteknikk er både severdig og interessant. Detaljrikt foto fanget i riktig øyeblikk. Teknisk meget bra. Kunne kanskje ønske noe mer luft på sidene.

Kvinanden gir ellers ikke mye lyd fra seg, men i denne situasjonen høres den ganske tydelig, på samme måte som f.eks. stokkandens pipende lyd når den gjør samme øvelse - men med kroppen rett opp og hodet bøyd ned. Sistnevnte har jeg forresten ikke sett noe godt bilde av så det kan kanskje være en passende utfordring å løse nå i vårsolen...

Kjell S
Stian H.

Superb Carsten!

Jeg kan nok ikke komme med så mye nytt, men dette var da en spektakulær stilstudie av flørtende kvinand. Lyset passe lavt og lekkert, og detaljene er meget fine. Det er nok beina og vannsøkket som griper meg mest. meget bra.

Forøvrig har vi denne her hos oss også, men desverre som en forholdsvis sky variant. Det gjelder forøvrig for alle andefuglene i Flatanger. Sangsvanene krever ansmygning på linje med en tiur, grågåsa kakler avgårde så snart den ser folk, og silendene, lakseendene og stokkendene er like sky. Er nok ikke usansynlig at jakt og liten tilvenning til folk er forklaringen...
christian m.

Hei Carsten.

Knivskarpt bilde av Kvinanden.

Mvh Christian.
Lene L.

Herlig positur,ser ut som han viser seg fram til deg.
Fine detaljer,veldig skarpt og nydelige farger.

Gratulerer som ukens fotograf :-)

Lene
Fredrik S.

Eit spennande bilde av kvinandhannen, fylt med liv.
Fin positur, skarpheit, fargar og lys.

Bilda dine imponerer, og er ei god inspirasjonskilde.
Gratulerer som vekas fotograf!

Mvh Fredrik S
Marcus V.

Ok, jeg skjønner hva du mener.

Her på vestlandet (Bergen) er det ikke mange kvinener, nei, men noen steder kan det være enkelte individer. Ingen (så vidt jeg vet) holder til i parker og andre tettsteder, men i vann, innsjøer og tjern rundt om. De er dermed ikke særlig vant til mennesker og det blir ofte en utfordring å komme på fotohold.

Her (bilde nr. 367186) er et bilde tatt uten kamuflasje, med 300mm og uten beskjæring. Ikke det aller beste, men likevel greit for å være en såkalt ''vill kvinand''.
Gro K.

WOW !!!!!!!!!
Hilsen Gro.
Eyvind R.

Et glimrende stilstudie av kvinand, Carsten. Her sitter positur, fokusplan, farger og bakgrunn som et skudd. Bena gir bildet ''det lille ekstra''.

Mvh Eyvind
Nina E.

Herlig positur med skikkelig fraspark. Flotte lysforhold, meget god skarphet og super detaljgjengivelse. Anbefales! Mvh Nina
Inger-Lise S.

Hei Carsten! Bedre sent enn aldri: Gratulerer som ukens fotograf! Absolutt velforjtent.
Du deler av din lange erfaring og dine gode kunnskaper, noe som settes pris på.Det er fint at du også deler kunnskap om bl.a de ulike arter. Interessant å lese!
Artig positur med friske fraspark på kvinanden, - også her med medfølgende forklaring. Teknisk dyktig presentert,som vanlig.

Inger-Lise


Nina Elisabeth B.

Kjempe flott! :)
Carsten A.

Takk for ytterligere kommentarer!

Det er noen her som foretrekker ''mer luft på sidene'' (kjellg og Kjell S), greit nok, og i opptaket er det faktisk godt med rom for det. Jeg foretrekker omodlertid et heller trangt utsnitt, i dette tilfellet og stort sett i mange andre.

Nina E.: Vi satt jo der på akkurat samme stedet. Det var først etter at du gikk at lyset ble virkelig fint noen korte perioder - sent på dagen selvsagt.

Stian H.: Her i det tett befolkete og nærmest urbane østlandsområdet er sangsvanene mer pågående enn sky (ser de et menneske trenger de seg på i håp om noen brødskalker), grågås, kanadagås og stokkender opptrer omtrent på samme måte (napper i buksebeina om ikke brødskalkene kommer fort nok), siland og laksand er litt mer forsiktige, men ikke så mye at det gjør noe. Jeg liker Samsons wienerbrød, og den ellers litt sky sivhøna er glad i smulene derfra . . .

MVH CA
frøydis k.

Hei!

Gratulerer som ukens fotograf! Knivskarpt bilde med flott lys. Dette synes jeg fortjener en anbefaling!

Mvh Frøydis
Pål S.

Hei Carsten

Jeg er enormt imponert over bildene dine! Jeg har ikke tenkt å kommentere hvert enkelt bilde. Jeg bare nyter dem.

Med hilsen
Pål
Rolv B.

Jeg trodde anda hadde et problem, inntil jeg fikk forklaringen i kommentarene. Imponerende og inspirerende her vi sitter i nord med tett snevær og en halv meter sne i øyeblikket. Det blir vel vår her også en gang.
Ha en fin vår!
Mvh Rolv B
Jonas L.

Dette er et av de flotteste kvinandbildene jeg kan huske å ha sett (og det er ikke få). Denne typiske posituren har skikkelig vårfølelse over seg. Og her er det i tillegg flotte fargespeilinger i vannflaten.

Litt hardt lys kanskje, men det er håndtert teknisk på en svært bra måte. Meget bra!

Jonas
anders s.

meget flott bilde av kvinanda
her stemmer det meste
er artig å få servert et så spesielt bilde
mvh anders
ketil o.

Hei!
For en positur:) Fin komposisjon/utsnitt. Utrolig bra bilde med en imponerende skarphet og detaljgjengivelse i fjærdrakten. Lyset bidrar jo også positivt i så måte. Vannspruten/bølgen bak bare forsterker mitt helhetsintrykk her. Liker også fargen på vannet. Velkomponert og pent.
Mvh:
ketil
Inger-Lise S.

;-
Svein B.

Så mye bedre enn dette kan nok ikke stilstudien av kvinandhannens kurtisespill gjøres. I mine øyne. Pinlig god timing med frasparket og vannspruten fra føttene, og attpåtil er det hele toppet med det nydelige vannspeglet. Dette er virkelig bra.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu