Det er ikkje det at eg hatar måsar, men dei har noko ''Ska ha---ska ha'' over seg....
...frå Stavanger tidlegare i dag.
Bildet inngår i albumet Flygande objekt. -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_46583} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
ellen-k w.

... noe du kanskje har til felles med en annen Børretzen... Måsen/måken er utrolig skarp, men bildet er skjemmet (i alle fall her hvor jeg sitter) av at bakgrunnen har ''digital støy'' (jeg tror det er rett terminologi)
ellen-k.
Carsten A.

Meget bra måkeportrett, fin illustrasjon av en grådig og frekk gruppe fugler, men også en elegant fugl som setter krav til fotografen - hvilket er løst bra her. Holder selv på med en illustrasjonsserie av hettemåke - jeg liker ganske enkelt måkefuglene (aller mest terneartene).

Jeg leste bildet inn i PS for å sjekke påstanden om digital støy, som ikke er synlig her, og heller ikke i stor forstørrelse i PS. At bakgrunnen er litt rotete er en annen sak - men støy, nei.
MVH CA
ellen-k w.

..nei, så var det feil terminologi, da!!! jeg har jo ikke peiling i det hele tatt - men jeg har jo fått med meg at du kan litt av hvert, CA. Kan du forklare meg hva ''bølgene'' - som minner om kurver på kart som bl.a. vises bak hodet til måken er? Ville det sett slik ut dersom bildet var tatt med analogt kamera også?
ellen-k.
Arvid B.

Dette bildet saman med omlag 450 andre, er teke i ein situasjon prega av ymse tankar. Svigermor mi ligg på sjukehus i Stavanger og kjempar for livet sitt. Medan Jorianne sit og passar på, har eg teke diverse fototurar i sentrum. Dei fleste bilda er tekne rundt Breiavatnet som har eit rikt dyreliv med mange arter. Det er nok ikkje få kilo brød som vert sette til livs der kvar dag.

Arvid
Arvid B.

Ellen-K.

Du har sikkert ein skjermoppløysing som har for få fargar til å visa mange bilder skikkeleg. Dersom du høgreklikkar på skrivebodet (om du brukar Windows) og vel ''innstilling'' eller ''proerties'' kjem du til ein seksjon der du kan velja ''innstillinger'' eller ''settings''.
Prøv å endra fargekvaliteten og sjå kva som hender. Har du eit skermkort med tilstrekkeleg minne, skulle du klara å få bort kartkurvene. Dette fenomenet har ingenting med om ein har brukt film eller digitalt opptak.

Arvid
André M.

Virkelig bra bilde!. Skikkelig godt fanget og tett beskåret. Til Ellen: Det du ser er ''JPG artifact'', eller utilstrekkelig toneforløp, om du vil. Dette skyldes at bildet er komprimert og lagret i JPG-format. Den ukomprimerte originalen har neppe disse bølgene(venter nå på sensor CA's dom ;-))
Carsten A.

Sendte omtrent samme forklaring til E-KS i forbindelse med et direkte spm. til meg.
MVH CA
Carsten A.

Beklager, men André Marhaugs forklaring (som jeg ikke hadde sett da jeg skrev mitt innlegg 29.03.03 kl. 00.07) er nok feil, og Arvid Børretzens er korrekt. Her er det et fullt ut tilstrekkelig toneforløp, men om vedkommende skjerm har et ''utilstrekkelig toneforløp'' (=for få farger) vil slikt som det er klaget over her ganske lett kunne vise seg i ''jevne'' områder (områder der tonene ligger tett i nivå).
MVH CA
ellen-k w.

tusen takk for all hjelp - har nå endret innstilling på skjermen til millioner (!!!) av farger - og den såkalte digitale støyen (sic...) er borte vekk!!! Så nå blir det ennå morsommere å titte på bildene her på .no!!!
Så takk, takk og god natt!
ellen-k.
Yvonne Anita R.

Flott måkeportrett, men det får være måte på hva den måken ''ska ha''. Den holder jo på å overta hele dotten. Den har i alle fall sikret seg plass under to forskjellige fotografer.

Yvonne
Steinulf L.

Håper at alt går bra med svigermoren din. Sikkert godt med en tur ut og tenke på andre ting. Du har igjen tatt et kjempefint fuglebilde.
Haiman A.

Jeg synes bildet til Richard Hatleskog er MYE bedre enn denne.
Arvid B.

Haiman..

Eg har studert Richard sitt bilde, og er komen til same konklusjon. ''MYE'' er eit sterkt ord, men slik folk ofte brukar dette ordet... så ja..eg går for den..

Arvid
Paal Henrik E.

Flott portrett, men bakgrunnen med nydelig skarphet, ser det ikke ut som om er ekte.
Carsten A.

Kommentaren til Paal Henrik Ekern skjønte jeg ikke. Når fotografen bruker selektiv fokus (=åpen blender) blir jo resultatet omtrent på prikken slik som dette?
MVH CA
Carsten A.

Kommentaren til Paal Henrik Ekern skjønte jeg ikke. Når fotografen bruker selektiv fokus (=åpen blender) blir jo resultatet omtrent på prikken slik som dette?
MVH CA
Arvid B.

Paal..

Bakgrunnen er som han var, med eit unntak: Det gule på nebbet på den uskarpe fuglen vart fjerna. Grunn: Gulfargen drog blikket for mykje.

Arvid
Finn M.

Flott fugleportrett.
Dette er nok litt av ei måke, som både er i stand til å dublisere seg selv og foreta tidsreiser (EXIF-opplysningene påstår bildet er tatt 30/3-03, idag er det den 29/3 -:))

mvh Finn
Arild S.

..kan jo være greit med et kamera forut for sin tid...

Bra måkebilde. Flott eksponering og fint nært utsnitt.

:) Arild
Tone H.

Dette er akkurat slik jeg oppfatter måkene, griske og svære i kjeften!! Skulle ønske jeg også klarte å ta bilder som var så skarpe.
AB: Du ga også svar til meg på et spørsmål jeg har hatt lenge og irritert meg veeeldig over, takk:) !(skjermoppløsninga)
Ha en fin lørdagskveld.

-Tone-
tommy e.

Enig i billedteksten! Stavanger e best!
Arvid B.

Tone..

Du takkar feil person. David som har programmert denne sida, er skuld i det heile. Eg er sjølv programmerar, og ser kor genialt det gjort (utan å ha sett ei einaste programline).
Eg fekk sjølv svaret på det same spørsmålet få dagar etter at eg oppdaga Foto.no. Etter det har eg fått svar på mange ting nesten dagleg. Største lærdomen får ein ved å sjå på andre sine bilder og pønska på korleis ein kunne gjort noko liknande sjølv.

Eg trur ikkje eg hadde teke dette bildet utan å ha kikka litt på det Ketil Knudsen har stelt i stand :-)

Arvid
Elisabeth W.

Jeg pleier ikke å ta måkebilder, men skulle jeg ha tatt et, så ville jeg gjerne ha tatt dette!

-- Elisabeth
I L.

Vilket gap! Det här var bra!
Tarjei Ekenes K.

dette likte jeg godt.
nok av måkebilder her i verden,
men dette sa meg noe.

fin posering av måken og sprek komposisjon

:-D ! son tarjeiav !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu