• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-09 14:20:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-09 14:34:29
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-09-09 15:17:41
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon EF 17-40 mm f/4 L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger563
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104106} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Cristina B.

Jøss, for noen store klare blå øyne. Utrolig hva du har fått til i dette portrettet, både når det gjelder lys og ikke minst uttrykket til jenta. Dette må vel være barneuskyldigheten selv. Fantastisk portrett, synes jeg.
mvh Cristina
Bjørn J.

Fantastiske øyne og uutgrunnelig uttrykk på modellen.
Jeg tok inn bildet og beskjærte litt på venstre siden, og mer til høyre. Faktisk helt intill panna hennes.
Bildet ble tettere og uttrykket sterkere.
Erlend M.

Gratulerer med et enestående barneportrett! KJEMPEFINT! Du har brukt teknikken på en ypperlig måte.
Avsluttet .

Dette synes jeg er veldig bra. Det er mulig Bjørn beskjæringsforslag har noe for seg, med det er som sagt bra som det er. Fargetonene er veldig behagelige og utrykket i ansiktet er som vanlig veeeeeldig bra!

Lene H.

Nydelig portrettbilde. Syns også at du skulle beskjært det meir på høgre side. Nydelige auge, og godt utrykk. Lika :)

-L
Nina I.

Tusen takk for varme ord alle sammen, og for tips om beskjæring :)

Mvh Nina



Carsten A.

Skikkelig fint og levende barneportrett - med barnets ''uskyldige'' uttrykksfullhet. Ikke et glansbilde av lykkelig barn heller, en felle (en billedmessig felle, altså) man fort kan gå i om fotografen selv har et nært forhold til barnet.

Utsnitt etc. er som det skal være, her mister du en skikkelig fin flateutnyttelse (kall det gjerne komposisjon) om du beskjærer, uansett fra hvilken kant og uansett om det er lite eller mye. Utsnittet er i og for seg ikke spesielt originalt, men her virker det akkurat soim det skal, et tettere utsnitt svekker avgjort bildet. Den lille flette-tjafsen på venstre side er helt sentral for bildet, det samme gjelder rommet til høyre.

Ellers har du beveget deg nærmest på en teknisk knivsegg i dette bilde, men du har greid å balansere to ''regelbrudd'' på en forbilledlig måte. Dels er brennvidden på sett og vis alt for kort etter mer vanlige normer for portrettopptak - men i dette opptaket skaper den bare en intens nærhet. Dels er opptaket gjort med overstrålende bakgrunn, igjen et slags teknisk ''regelbrudd'' - men her bidrar det bare til en delikat mykhet i presentasjonen.

Terningkast 6++!!

MVH CA
Nina I.

Ja, Carsten - Nå har jeg sittet her i en evighet for å komme opp med noe lurt å si etter den helt utrolige kritikken din. Vet virkelig ikke hva jeg skal si annet enn at jeg ble kjempeglad når jeg leste hva du skrev, og at jeg setter kjempestor pris på at du virkelig tar deg så mye tid til å skrive disse fantastiske kritikkene dine (og da mener jeg ikke minst de hvor du synes ting kan gjøres bedre). Du er jo virkelig en av dem som kommer med skikkelige gode råd og vink om hvordan vi kan forbedre bildene våre, og når du plutselig som her kommer med så mange godord så må jeg innrømme at jeg ble litt satt ut... hehehe

Godt å høre at du er enig med meg i beskjæringen. Utsnittet var i utganspunktet litt større, slik at det allerede er beskjært litt over og på venstre side. Skal se om jeg finner originalutnittet igjen her så kan jeg alltids laste opp det også. Liker selv at litt av miljøet rundt vises på bildet. Men folk har jo forskjellig smak så det er jo naturlig at det vil komme forskjellige meninger her inne :)

Nå er det vel mange som tror at jeg har et dypt ulykkelig barn siden jeg som regel poster bilder av henne hvor hun ser veldig alvorlig ut. Må bare få understreke at det ikke er tilfelle :) Bildene jeg poster her er gjerne blandt de siste jeg tar når jeg tar bilder av henne - slik at de værste grimasene og store glisene har blitt ''brukt opp''. Og så har hun vel etterhvert lært seg hva moren hennes liker også.

Tusen takk igjen til alle for utrolig koselige kommentarer, og en stor klem til Carsten (håper han tåler det nå da :)

Mvh Nina
Avsluttet .

Best
Carsten A.

He-he, tåler nok det ja, mange takk!

Ellers kjenner jeg igjen den måten du har gjort opptaket på, litt ekstra rom+midtstilling. Dette med tanke på den trimmingen av opptaket som nesten alltid er nødvendig når bildets sentrale element midtstilles. Slik midtstilling har lett for å skje - men bidrar også til at man kan arbeide raskt under opptaket med et motiv som ikke tåler sommel, enten det nå er barn, dyr eller annet. Ditt valg av utsnitt blir ikke mindre perfekt når jeg nå har sett originalutsnittet - men du kan jo vurdere om du syns en ørliten ytterligere beskjæring ovenfra (på V1) er en forbedring. Er ved næmere ettertanke litt i tvil om hva som er best på noe som egentlig ikke trenger noen forbedring - men som altså kanskje vinner ørlite på det likevel.

MVH CA
Nina I.

Bra du tålte det da :D

Har nå lagt til enda en versjon som er kuttet ørlite ekstra slik som foreslått (hmm - hvis det var sånn du mente da - kan tenkes det ble litt lite... :)

Midstillingen når jeg tok bildet har mye med hvordan fokuspunktene på 10D er plassert også forresten. Å fokusere og så komponere bildet på nytt blir vanskelig med 5-åringer foran kameraet :) Ting må som du sier skje fort.

Mvh Nina
Carsten A.

Som jeg ser det nå, syns jeg bildet vinner på beskjæringen i V4 - og mye skulle det jo heller ikke være. Det blir L I T T bedre plassering av hovedmotivet.

Ellers er det der med fokuspunktene sentralt, man blir jo litt styrt av dem. Ikke fullt så enkelt å fokusere manuelt og raskt med de søkerne som moderne digitalkamera har.

MVH CA
Nina I.

Må snart begynne å betale deg for ekstraservice her nå :)
Takk igjen for masse hjelp!

Og ja - det blir oftere og oftere jeg skulle ønske jeg hadde noen fokuspunkter ekstra. Er litt misunnelig på deg der ;)

Mvh Nina
Anniken S.

V4 til meg. Blir fremdeles fasinert av øynene til M. De er så energiske og undrende på samme tid. Føler at partiet nær øyet på høyre side blir noe utbrent og forstyrrer litt på øyet......, men når en mann som CA har gitt bildet 6++ er det kanskje greit å tie stille...*S*
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu