Kjøttmeis
Enda et bilde fra foringsplassen. Og det blir sikkert ikke det siste...
Fotograf
Utstyr
  • Canon eos 10D
  • Canon 100-400 L IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger273
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62663} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Jan M.

Praktfult..Fine farger, sylskarpt med fin sløret bakgrunn
Reidun G.

Miljøet ditt er faktisk finere enn detaljene på fuglen - men helheten er bra.
Forer du nå, så må du fortsette over vinteren :-)
Reidun
Hans-Gunnar H.

Hærlige farger som harmonerer fint sammen med en bra komp!
Likte dette! Gleder meg til og se fler!
MVH Hans-Gunnar
Jostein M.

Kaster meg på Reidun her. Sluttresultat: Flott.
Mvh
Jostein
Bård Lauris H.

Meget fin bakgrunn... supert! Jeg liker høsten i så måte. Den gir så fine farger!
Trekk for at blåkanalen på kinnet er litt utblåst. Dette for en del små igjengrodde partier. Detaljene forsvinner litt på kinnet.
Men dette var bra... stubbe og himmelen er nært plasert perfekt i forholdt til hverandre!

Bra!

~b
Bård Lauris H.

RG:
Det strides om man må fullføre foringen igjennom en hel vinter. Fuglene vet hvor de skal finne mat fordi de alltid gjemmer maten på samme sted. Det er så fint inrettet at forskjellige arter hjemmer på forskjellige steder på feks et tre. Hvis en fugel dør vil alltids andre fugler av samme art finne maten. Grunnen er at de hjemmer og finner maten på instingt. Hvis man slutter å mate vil fuglene finne maten på de vante hjemme stedene. Høsten bruker de til å hamstre slik at de skal klare seg på vinteren. Heldigvis skjønner de ikke at vi har tengt til å mate igjennom vinteren slik at hvis man av en eller annen grunn må slutte(feks av helsemessige årsaker) så vil de klare seg. Dog har jeg tengt til å mate igjennom hele vinteren :-) og det synes jeg alle skal når de har startet.

Og til de av dere som ikke gir fugler havregryn fordi de eser i magen så er dette en myte. De kan spise havregryn uten problemer.

Jeg har lest en del literatur igjennom sommeren ;-)
Jan W.

Enig med Reidun.

''Matbrettet'' og bakgrunnen får flere poeng enn fuglen.

Jan
Stig B.

Fint bilde, inspirerer til å begynne foringen selv snart. Gleder meg til Dompappen kommer.
Mvh Stig
Jan N.

Oi! Takk for rask respons!
Joda, jeg har da tenkt å fortsette foringa, ingen risk for annet! ( Ifjor brukte vi ca 150 kg solsikke pluss mye annet snadder)
Angående detaljene i fjærdrakta. Jeg har brukt utfyllingsblits(-1 1/3), og det er mulig at det er det som har ''vasket'' ut noen detaljer.
(Jammen er dere nøye også, men det er fint det, jeg får bare streve på til det blir bra, da ;-))

Mvh
JanJ
Bård Lauris H.

JJ:

Vi må jo ha noe å pirke på når resultate er så bra i utgangspunktet... ;-)
Turid G.

Et virkelig fint bilde. Likte skarpheten i bilde.
Resten har de andre sagt.

mvh
Turid
Sidsel A.

Spørsmål til matinga. Jeg har ikke begynt ennå, begynte vel ca. midten av oktober i fjor. Har hørt at man ikke skal begynne for tidlig for ikke å ''narre'' trekkfuglene til å bli her for lenge. Stemmer det?
Du har virkelig tatt mange fine fuglebilder.
mvh Sidsel
Jan N.

Sidsel, jo det har jeg hørt sagt også. Men. Jeg starter som regel foringa med den første snøen, og forer da kontinuerlig til den er godt og vel borte igjen på våren. De fuglene som normalt trekker vekk fra disse strøka, som feks bokfink og bjørkefink, forsvinner etterhvert uansett foring. Jeg tror faktisk at trekkinstinktet er så sterkt hos de fleste at de drar uansett. Forhåpentligvis har vi bare gjort de bedre rustet til reisa ved å fore litt ekstra.
Kan være interessant med andre synspunkter ang. dette!

mvh

JanJ
Avsluttet .

Perfekt må jeg si
Haiman A.

yes yes
Dag Frode H.

Nok et vakkert fugleportrett fra deg, veldig bra.
Mvh
Dag Frode
Bård Lauris H.

SA:
Det stemmer det.... man kan ''narre'' de til å utsette trekket. En god regel er å begynne varig foring når snøen har lagt seg eller vi har varige kullegrader.
Dog vil enkelte trekkfugler trekke sørover ikke bare på grunn av fortilgangen. Noen trekkfugler trekker ikke sørover i det hele tatt enkelte år. De velger rett og slett å bli uansett hva vi gjør. Noen mener også at det er greit å fore på sommeren. Det kan feks hjelpe fuglene når det er mye dårlig vær og mattilgangen er dårlig. Insekter er ikke like aktive når det feks reiner.

NB jeg er ikke en ekspert. Den kunskapen jeg har er basert på hva jeg har lest. Det hender inn i mellom at folk skriver feil(selvsagt ikke med vilje) :-) Håper det hjelpe... du bør eventuelt kjøpe deg en bok om fugleforing. Man må feks være nøye med renhold osv...
Tore W.

Hei Jan.
Som artsbilde av kjøttmeis kan dette fungere, selv om fuglen da burde vært større i bildeflata. Men som bilde av kjøttmeis fungerer det dårlig. Hvorfor ikke si noe om miljøet? Når du forer har du all verdens muligheter til å ''plassere'' fuglen(e) hvor du måtte ønske. Prøv derfor å ''bygge'' opp et miljø som du mener passer for den typiske arten og sørg for å få fuglen dit. Kjøttmeisa er skarp og fint lyssatt, men det blir ingen helhet! Ta dette som en utfordring utover vinteren og gi meg noen rå fuglebilder som tar pusten fra oss!

2re
Svein B.

Hei. Det meste er allerede sagt om bildet. Litt lite detaljer i fugl, til et rent fugleportrett å være, etter min mening. Ørlite mildere blitz hadde nok gjort seg.

Mht foring, er mye også sagt. Jeg er i alle fall av den oppfatning av at hvis en starter å fore, så SKAL en fortsette til våren. Det er riktig som BLH sier, at noen fugler hamstrer, men dette gjelder langt ifra alle. Stort sett er det kun skogsmeisene (svartmeis/toppmeis/granmeis) som hamstrer i større utstrekning, samt også spettmeisen og nøtteskrike. Men kjøttmeis, blåmeis, finker og spurver mangler dette instinktet, eller det er så svakt, at hvis de først tiltrekkes en foringsplass, vil de bli nærmest avhengige av den. Det å avslutte en foring er selvfølgelig mindre risikabelt hvis det er mange naboer rundt en som forer i tillegg, i forhold til hvis en oppretter en foringsplass ute i skogen, eller lengre vekk fra andre som forer.

mvh
Svein B
Tom E. F.

Et slikt bilde kan jeg bare drømme om å ta, Jan!
Mye interessant lesning, forøvrig!
mvh Tom
Tom A. T.

Delikat bilde.
mvh Tom T
Avsluttet .

Flott sitteplass og bakgrunn !

Mvh Åsmund
Bård Lauris H.

SV og alle som forer: Du har rett i det med hamstring. Heldigvis holder feks kjøttmeisen seg som regel i skogkanten og rundt bebyggelse. Og er derfor som du sier ikke avhengig av en forplass. Dog kan man lokke fugler og dyr ut av sitt ''rette værested'' ved å gi de gale signaler. Hvis man feks får besøk av trekkfugler på forplassen, om man har startet foringen for tidlig, bør man prøve å kutte for tilgangen slik at de trekker sørover. Men av og til blir de fordi den naturlige fortilgangen er så stor at de ikke ser noen grunn til å stikke sørover. Tommelfinger regelen er å kjenne artene og vite hva som er naturlig for disse...

Vi har alle et ansvar når vi starter varig foring og vi bør være bevisst vårt annsvar! Heldigvis vil får foring som regel redde flere individer en det forårsaker død feks fra katter eller rovfugel som trekker til aktive forplasser. Vel rovfugler har også rett på mat!

~b
Tore Johan V.

Veldig behagelig for øye. Sier ikke mer :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu