The Boss
Bearbeiding, fra egenprodusert kulltegning til alternativt kunstnerisk uttrykk.
Originalfoto : Frank Stefanko
Den stadige jakten etter nye uttrykk..
Bildet inngår i albumet Smørerier -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-01-05 13:09:22
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger119
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1099679} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jostein S.
Hei
Du får frem et spesielt uttrykk i disse portrettene dine
Dette er du trolig alene om. Må berømme den kreative ideen
Å være nyskapende er en god egenskap
Roar B.
Har nok mye vært en sånn 'rolling stone', litt motstrøms, utolmodig kanskje, på jakt etter nye og ukjente veier, en søken etter 'motstand''. Derfor blir det også mye prøving og feiling underveis. Men bedre det enn hele tiden å bevege seg i den trygge og forutbestemte komfortsonen. Da snevres alt inn, føles som å gå på tomgang.
Takk for at du igjen var innom, Jostein !
Jostein S.
Hei!
Helt enig Roar. Å eksperimentere fotografisk er viktig for fotoet som medium. Å utvikle, utforske, og utvikle de fotografiske rammer er bare bra hvis ting skal utvikle seg videre. Sånt sett er det viktig at noen prøver å gjøre ting på en litt annerledes måte.
Å skape nye uttrykk synes jeg er en verdi i seg selv
Oddmund K.
Tøft og flott av en av mine favoritter.
Mvh Oddmund
Jon S.
Hei. Kulltegningene dine har en stofflighet og et utrykk som går direkte inn og treffer på uforklarelig vis. Bruken av lys/skygge og formfølelsen det gir er imponerende, også fordi jeg tenker på at dette er et flatt endimensjonalt utgangspunkt som du puster liv i. Håper du ikke blir fornærmet når jeg sier at jeg foretrekker de ubearbeidede tegningene dine, og at favoritten blant tegningene er Håkon Bleken. Takk for at du tar deg bryet med å dele. Mvh. Jon
Roar B.
Originaltegningen var julegave til min eldste datter. Hun er helfrelst Bruce fan, så der var det ikke vanskelig å finne full respons. Hyggelig at du også hører hjemme i den 'klubben', Oddmund.

Jon: Må bare ta det som et kompliment at du foretrekker originaltegningene :) Kanskje litt 'på siden å presentere motiver av denne art, på en foto side. Men erfarer jo at mange andre også viser mer eller mindre bearbeidete presentasjoner av kunstneriske uttrykk. Trøsten må være at disse i hvertfall er tatt med utgangspunkt i egne arbeider.
Inspirerende at du finner glede i disse tegningene, Jon !
Arild T.
Jeg må bare rose deg for den flotte kulltegningen! Imponerende!! Du har fått frem det røffe , men noe "salige" utrykket som er karakteristisk for The Boss.
Men nå til noe jeg har lurt på lenge og også i andre sammenhenger: Er foto av en tegning/et maleri, selv om det er sjøvprodusert, et foto i ordets rette forstand? Jeg bare spør; har ikke noe svar på det.

Hilsen Arild
Roar B.
..eller avbilde skulpturer, graffiti, malerier, andre kunstneres verker... Nei, jammen om jeg veit, Arild, slik jeg også antyda i mitt forrige innlegg. Men takk for dine synspunkter og at du lufta spørsmålet. Mottar gjerne flere synspunkter om akkurat det.
Hilsen Roar
Geir F.
Igjen et kunstnerisk og dyktig utført arbeid, Roar. I dette tilfellet likte jeg den flotte kulltegningen best der du på en glimrende måte får frem Springsteens litt bekymrede og samfunnsengasjerte uttrykk. Har f.ø. akkurat lest hans biografi, "Born to run". Har også vært på konsert med "The Boss" ved 2 anledninger.
Ellers er jo den etymologiske betydningen av fotografi "å tegne med lyset". Personlig synes jeg det ikke er noen forskjell på å avbilde et kunstverk, en person, et hus, en bil o.s.v. Lyssetting og kontraster gir forskjellige uttrykk fra originalen, og således tegner du "et nytt bilde" med lyset. Imidlertid viktig å oppgi kilde. Ser gjerne at du fortsetter å presentere fotografier av dine flotte kulltegninger, evt. også i versjoner med forskjellig lyssetting og justering av kontrast.
Geir
Avsluttet .
Først må jeg få si at jeg er meget imponert over både bildet og kulltegningen som ligger til grunn, dette er bildekunst på høyt nivå, treffsikkert og med utmerket utnyttelse av farver og lys. Jeg ser dette som en forbilledlig kombinasjon av fotomediet og tegne- / malemediet, det er ingen grunn til å stille krav om mediespesifisitet lenger. Derimot må jeg si at en ren avbildning av andres kunstverk, hvor lite eller intet tilføres, ikke fremstår som spesielt interessant utover en eventuell dokumentarisk funksjon. Men slik du, Roar, bruker dette, er det en glimrende utnyttelse av to litt ulike bildemedier, meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar B.
Mange takk, Geir og Kjell Ø. for at dere brukte tid på morrakvisten til gode og velfunderte meninger om bildet og til spørsmålet kunst, ikke kunst. Kloke ord jeg tar med meg inn i 2019.
Harald N.
The Boss er seg sjølv lik, kan like begge uttrykka her, fint at du formidlar desse på "Dotten"
Mvh Harald
Roar B.
Takk for det, Harald !
Siden antall visninger tyder på interesse, taler vel sansynligheten for at det kan komme noen flere, ja..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu