Trollskog
Utstyr
  • Canon 5D Mark II
  • Canon EF 135L 1:2.0
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger59
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_505998} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Jeg ser et bilde av en tett granskog, med en heldekkende lys himmel over. Tittelen Trollskog gjør at jeg begynner å lete etter troll-lignende formasjoner, men finner ingen. Jeg antar derfor at tittelen henspiller på at skogen er så tett og ugjennomtrengelig at skal trollene gjemme seg et sted for menneskene, så kan det godt hende at det er her. (Iallfall BAK den tette skogen - troll er jo digre, og kan neppe presse seg mellom disse trærne.) Jo mer jeg ser på det, jo mer slår det meg at denne skogen virker usedvanlig tett og ugjennomtrengelig. Man kan jo videre gjøre seg noen tanker om at området inne i denne skogen aldri er berørt av mennesker, så kanskje finnes det helt uoppdagede ting her. Bildet inneholder altså rom for en liten historie for min del. Vet ikke hvilke tanker du gjorde deg, og det kunne vært interessant å høre det.

Estetisk synes jeg dette var riktig så fint - i all sin enkelhet. Litt skummel/trollsk stemning. Komposisjonen er tett, og inneholder kun trær, snø og himmel. Teleobjektivet bidrar til at trærne blir mer "sammentrykte" i dybderetningen, og således forsterkes inntrykket av et ugjennomtrengelig skog. Standpunktet virker til å være litt oppe i høyden, så jeg antar at du kanskje står på en bakketopp eller liknende. Himmelen er jevn og fin, og det synes jeg kler uttrykket godt. At det er snø på trærne bidrar også til å skape mer liv i skogen. Lyset virker til å være behagelig mykt og jevnt fordelt.

Sort/hvitt synes jeg kler uttrykket godt. Kontrastene i skogen fremstår harde - her er det få gråtoner. Jeg synes også dette bidrar positivt til uttrykket. Det viker som om du har lagt på litt vignettering i etterbehandlingen. Dette bidrar til å dra fokuset inn mot senter av bildet, og det synes jeg fungerer fint. Skarphet synes god, og selv om du har brukt blender 2, virker de fleste trærne til å være i fokus. Eksponeringen som virker noe mørk synes også riktig for stemningen i bildet.

Alt i alt synes jeg dette var riktig så bra, og jeg synes du har fått mye ut av et tilsynelatende svært enkelt motiv.

Mvh Jens :-)
Hallgeir H.
Mange takk, målet var å gjøre noe med et litt enkelt motiv.
Slutningene du har dratt stemmer stort sett. Stedet er ved Buruvann i Bærum.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu