Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1300s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger460
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_388079} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Stig Børre E.
Det lille mennesket i en rå og tøff liten bit Norge. Komposisjonen er god, men det som virkelig gjør bildet er dybden og kontrastene. Topp!

StigB
Thore L.
Flott bilde! Synes komposisjonen er svært bra, og konturene i snøen kommer frem på en dramatisk måte gjennom motlys og bruk av vidvinkel. Klatreren skaper perspektiv. Godt utført!
Thore
anders s.
dette ble bare knallbra
herlig bilde der personen i bildet virkelig hever bildet mange hakk
mvh anders
anders s.
ha en flotters påske også:-)
Roger H.
Dette ser dramatisk ut. Virker som om det er terreng for stegjern og isøks. Kamerastandpunktet og personen gjør bildet severdig.

vh Roger
Håvard F.
Oii dette var dramatisk og flott. Her ser man naturkreftene virkelig tar tak. God komposisjon også.
Bra!
mvh
Håvard
Inger-Lise S.
For et landskap! Et mektig flott bilde!Lyset, snøføyken, komposisjon..Flott!

Inger-Lise
Avsluttet .
Thorbjørn jeg liker dette, komp+teknisk sitter som et skudd.
Motlys og snefokk, herlige fordhold for et annerledes påskebilde!
Meget bra jobba!

Eirik
Øyvind S.
Her blir jeg helt fortapt, er det mulig .. en ren nytelse for øyet hvor vilt og vakkert dette ble, kan drøsse på med superlativer til dette.. men det har ingen betydning egentlig.. bare nyter dette.. lenge.. her hadde det vært kjekt med en knapp ekstra å trykke på.. forøvrig god påske..
Øyvind
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Dette er et bilde som er til min "smak!"

Røfft landskap, etter boka riktig komp., menneske i miljø, følelsen å være til stede, lys/skygger, snøføyk osv...

Synes du har klart kontrastene godt her fra de mørke til det lyse uten at det er blitt overeksponert.

Har nok savnet på enkelte andre bilder, som jeg har nevnt, noe mer kontraster og "smell" i resultatene. Her kom det virkelig til sin rett!

Noe kornete i de mørke partiene men som kler det tøffe miljøet. (Er det konverteringen til B&W som gjør det eller er det, som jeg tror, snøpartiklene som gir utslaget!? Når jeg ser på himmelen er den klar, uten "korn")

Nei, her har jeg ikke så mye å si deg til forbedring! Håper jeg kan oppleve noe lignende i påsken!:)

God påske til deg og dine!

Knall!!:)

Mvh Svend

Thorbjørn R.
Tusen takk for overveldende respons.

Sorthvitt var et naturlig valg her - og noe justering av kontrasten økte dramatikken i bildet. Muligens kunne jeg jobbet litt mer med kontrasten på himmelen for å å få fram flere detaljer i skylaget.

Svend:Intet unnslipper ditt falkeblikk - og det er bra. Hva korningen egentlig skyldes er jeg usikker på, men den ble ihvertfall mer framtredende etter oppskarpingen. Jeg synes egentlig det passer motivet bra og lot det derfor være slik. Jeg har skrevet dette ut i A3 og kan da også se enkelte hvite korn i de mørke områdene - muligens er det små isklumper. I alle fall er de ikke flere enn at de kan klones vekk dersom jeg skulle ønske det.

Bildet er tatt under oppstigningen til Kavringtinden, se bilde nr. 447725. Som dere ser er ikke skiføret all verden - og det blåser en del. Da er det en god trøst at slikt vær gir spennende muligheter for foto. Godt vær er jo som kjent ikke nødvendigvis godt fotovær.

God påske.

Mvh Thorbjørn


neil robert jones f.
Hei Thorbjørn.
Her har du fanget noe heilt fantastisk. Det ser ut som figuren klatrer skyer.
Meget bra bilde vinkel, lys forhold og kontrast. Synes jeg.
Mvh Neil
Espen R.
Hei Thorbjørn
Du har fått mange gode ord om dette bildet, og det med rette. Helt konge komp, og konturene og lyset tilfører bildet dramatikk. Svært bra dette.
Espen
Avsluttet .
Hei Thorbjørn. Teknisk sikkert helt topp dette. Her har du utnyttet objektivets egenskaper fullt ut. Egentlig kan dette sammenliknes med et teaterstykke hvor ting ofte dramatiseres og settes helt på spissen av regissøren. I utgangspunktet trolig et ganske vanlig forblåst vinterlandskap med en skiløper i som er dradd og tøyd i alle retninger rent utstyrsmessig. Noen liker det, andre ikke, uansett, spesielt å se på!
vh kjellh
Jon V. S.
Et meget bra bilde Thorbjørn!
Dybde, skarphet, strukturer, komp. er topp samt en flott uværsfølelse..
Ha en fin påske..
Mvh.
Jon V.
Per Harald G.
Syns Stig B. fekk sagt det her. Dette vart eit rått bilde!
ingeborg w.
Jeg liker godt hvordan du har fått fram vinden og alle de forblåste detaljene i snøen her. Uten personen hadde ikke bildet blitt halvparten så bra. God påske Thorbjørn!
Øyvind A.
Deilig bilde, mye pga motlyset og den fine strukturen i forgrunnen. Fin plassering personen.

Det minner meg om noen av Jotunheimen-bildene til Ivar Bjørdalsbakke.

mvh ø.
Kjell Sigurd S.
Dette falt absolutt i smak. Fint driv i bildet, dels som en effekt av din bruk av den forblåste strukturen i forgrunnen og ikke minst snøfyken. Motlyset er fint håndtert og balanserer godt mot de andre elementene i bildet. Velvalgt plassering av personen. Potensiell veggpryd.

Mvh
Kjell S
Knut Georg F.
Flott eksponering og godt utsnitt/fokus av et elendig skiføre.
Litt uheldig at delvis utbrent himmel i overkant glir over i hvit bakgrunn her i presentasjonen.
Mvh Knut
Ivar B.
Dette ble virkelig knallbra! Utrolig stemning du får fram. Herlige linjer og struktur i bildet. Personen skulle med hell gått løitt nærmere slik at han gikk klar steinene, selv om det ikke er noen stor sak. Lekkert! Mvh ivar.
Avsluttet .
Dette var nok ikke bare bare å ta et bilde her. Et bilde som ble så bra. Bra vinkel, nok med korn. Personen passer meget bra i situasjonen/omgivelse/miljøet. Du viser godt at det ikke er en lek å være her. Det er bra!

Flotte kontraster og fart.

Mvh Wilko
Sissel N.
Nydelig!! Virkelig god reklame for påskefjellet, skulle ønske jeg var der, men her må jo valpene passes. God påske og takk for hyggelig evaluering:)
Tage Åsali J.
Kraftig og makeløst bilde!
En knall eksponering som akkurat klarer dynamikken mellom sola og skyggene bak snøfonnene.
Jeg titta på bildet tidligere idag, og måtte virkelig se meg om på min egen skitur som jeg har vært på idag:) Men fant ikke et slikt motiv, uansett er det fotografen som her har presentert en perle av norsk natur, og utbrente felter og evt støy har ingen betydning. Du har strukket ditt utstyr til det ypperste og tror du har full klaff her:)
Thorbjørn R.
Mange takk for ytterligere kommentarer og innspill.

Mvh Thorbjørn
Andreas S.
Hei

Et høyst severdig fjellbilde! Du får frem naturens råskap i form av tøff vind og ugjestmilde snøskavler på en meget god måte. S/h-jobben er også meget godt utført, dramatikken kommer veldig godt frem.

God påske og grav deg ned i tide!

Mvh. Andreas
Atle J. G.
Den utbrente solen er vel det eneste som jeg får lov å klage på. Ellers utrolig flott bilde! Veldig beskrivende hvor barsk det er der oppe.
Mvh AJG
Ørjan B.
Heisann Thorbjørn!
Dette var ett blinkskudd må jeg si. Fint komp. Får virkelig fram snefokket her. Skiløperen blir liten i mektig natur. Eneste sola som er litt utbrent men det er bare for å pirke litt:)

Mvh
Ørjan Bertelsen
Tove H.
Her stemmer alt i mine øyne - uten å ramse opp...(ja, minus den utbrendte sola, men pytt).......
Et mektig og flott bilde - hvor mennesket blir så lite i forhold til naturkreftene...
Knall!
Hilsen Tove
Ruben J.
Flott spennende og dramatisk fjellbilde
Thorbjørn R.
Mange takk for ytterligere kommentarer. Jeg ser at flere trekker fram den utbrente sola. Selv anser jeg vel ikke manglende detaljer på sola som noe problem her. Heller ikke i virkeligheten klarer man med det blotte øye å se detaljer på sola.

Mvh Thorbjørn
Marit O.
Her formidler du uvær på en glimrende måtte Thorbjørn,er nesten så jeg kan kjende kulda på kroppen her jeg sitter!Nydelig dybdefølese i bilde og gode kontraster,rått fjell bilde,flott plassering av persjonen som kjemper seg opp til topp her!

Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu