Skogsnipe
Et av mange bilder med speilinger fra vader dammen sist sommer.
Bildet inngår i albumet Øra natur reservat - En serie bilder i og rundt våtmarks reservatet der jeg tilbrakte mye tid i guttedagene, lenge før det ble fredet.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 1D MKII
  • Sigma 300-800
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger738
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121782} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Tor-Erik E.

Et fantastisk bilde. Ikke stort mere å si!!!
Tor-Erik:)
Gunnar F.

Fint bilde - lys, farger og fotens tangering av vannet. Dog virker hodets tangering av bildekanten abrupt (speiling). Er det mer å hente nedenfor? Hva er den blåaktige utfadingen i nederkant for noe? Kan dette endres?

GunnarF.
emil w.

bra teknisk men det børde vert mere luft nede ca samme som over hodet.

mvh ewb
Roger V.

Hei
Bra bilde, teknisk sitter det vel, kansje litt utbrent i det hvite.(ser nesten slik ut på mins skjerm)
Bakgrunnen gjør at fugelen blir bra fremhevet. Slik den fortjener
Bildet løftes av at den ene foten er over vannet.
Likte ikke helt den nederste delen av bildet. Ser ut som en hvit skygge?? eller hva... Litt mer luft nede hadde og vært ønskelig fra min side, men ikke mye som det er i toppen.

Roger

Hans-Gunnar H.

Kjempeherlig bilde!
Gir et godt og levende inntrykk!
- for nedre delen, hvor jeg kunne ønske meg litt mer!
Godt jobba!

MVH Hans-Gunnar
Stig B.

Likte veldig godt bilde nr. 125691 også, men dette her var veldig bra!!!

Flott bakgrunnsfarge, nydelig symmetri, bra fotballett+++++

Hadde tålt litt mer rom nede, ble kanskje littegrann trangt. Kanskje litt lite detalj på det hvite brystet, men ellers flott skarphet og detaljering som vanlig.

Misunnelig ;-(

Mvh Stig
Tarjei Ekenes K.

mye er sagt allerede

pene detaljer

kult med skrittet fuglen tar

:-D ! son tarjeiav !
Erik A.

Pent og nært bilde av skogsnipa, i en uanstrengt og naturlig setting. Som andre også nevner, synd at speilingen ikke går klar av nedre bildekant. Den gråhvite skyggen langs nedre kanten kan kanskje være toppen av en nærliggende sten i strandkanten hitenfor fuglen, og som er helt ute av fokus?
Ellers synes jeg bildet partivis bærer preg av jpeg-komprimering. Spesielt synes dette over hals- og nakkepartiet, samt langs nebbsiluetten, som får et preg av ''pixel-trappetrinn''. Du har jo fortsatt 80 kb å gå på i bildestørrelse...
Men et pent portrett er det, tatt i det rette øyeblikk!
Pernille B.

veldig vakkert billde.. så friskt å rent på samme tid
Torgeir S.

Et aldeles nydelig fuglebilde med rene flotte farger og ypperlig speiling. Komposisjonen sitter som et skudd synes jeg og jeg plages ikke like mye av nedre del som noen andre her! Hvis nedre del hadde skulle hatt mer luft under seg ville bildet blitt mer midtstilt og lengre unna, jeg tror ikke det ville hevet bildet noe særlig. Derimot så er jeg enig at den ''skyggen'' i bunnen er litt skjenerende (men ikke et problem), BRA!

Mvh. Torgeir
Jan W.

Takker og bukker for alle hyggelige inspill.

Den blågråe ''skyggen'' i nedkant er overgangen mellom dammen og moder jord. Den litt våte sand-jorden speiler delvis himmelen og ute av fokus ser det da ut som en slags skygge. Altså ikke mer å hente der.

Erik, det er ikke jpg.komprimering som forårsaker piksel trappingen på til eks. nebbet, men heller den type oppskarpning som er gjort lokalt her. Jeg benytter 21'' CRT skjermer og 1920x1440 oppløsning til bildebehandling og da er det ikke mulig å se noen piksel trapping i det hele tatt. Men for å kunne se hvordan det kan se ut ved lav oppløsning ser jeg alltid over bildet i 200% helt til slutt. Og da softet jeg faktisk litt av nebbet helt til slutt, men oppdaget egentlig dette litt sent og orket ikke starte helt på nytt for å rette på det fra grunnen av. Selv om filstørrelsen ikke er så stor, er dette bildet ganske moderat komprimert i forhold til hva en må benytte med litt mere detalj rike bilder. De softe rene omgivelsene i dette bildet komprimerer svært bra uten noe synlig tap av informasjon og en større eller for den saks skyld en vesentlig mindre filstørrelse hadde ikke hatt noen invirkning på bildekvaliteten. JPG artifakter fremtrer på en helt annen måte enn slik piksel trapping. Håper forklaringen var til noe hjelp.

Mvh. Jan


Carsten A.

Skikkelig delikat fuglebilde fra deg igjen - av den typen vi andre ønsker vi skulle gjort selv!

Kanskje den aller nederste delen vinner på av nivået senkes endel.

MVH CA
Jan Fredrik I.

Lekkert Jan.
Skulle som flere andre ønsket at det var litt mer i nedre del av bildet, men det blir bare for pirk å regne i denne sammenhengen.

Mvh

Jan Fredrik

Kjartan T.

Jeg legger bare til at dette er et strålende bilde av skogsnipa. CA har helt rett, skulle ønske det var mitt.

Mvh Kjartan Trana
Arve G.

Nydelig bilde!
Her er all rosende omtale virkelig fortjent.
Utrolig nok så hekker denne elegante fuglen oppe i trærne.Den bruker gjerne gamle troste- eller duereir.Og den velger gjerne reir som ligger så høyt som 5-10m over bakken.

Arve
Erik A.

JW: Normalt benytter jeg 1280x1024 oppløsning, på 17-19'' skjermer av både CRT og LCD-type. Akkurat dette bildet så jeg på i en 17'' CRT med 1024x768, og da kom pixel-mønstringen tydelig fram. I mitt vante 1280-view er det knapt merkbart, såvidt synlig på halssidene bare, så jeg mener langt fra at dette er særlig skjemmende. Ville bare gjøre deg obs. på forholdet, slik det oppleves i en lavere, men mye brukt oppløsning. Men kanskje 1 jpeg komprimeringsnivå er å hente innenfor 250 kb? Det vil nok som du sier ikke hjelpe på flatene, men muligens bittelitt i finmønsterområdene på fuglen.
Uansett, bildet er flott det, særlig med de varme fine grønnfargene i vannflata, i stedet for de vanlige blå!
Avsluttet .

Ikke mye annet å tillegge enn at dette kan du. Fargene og tonene i bildet er virkelig flotte. Nydelig bilde nok en gang.

MvhJRH
Børge J.

Hei, kan ikke annet en å skryte jeg heller, utrolig flott bilde.
Blir motivert av slike bilder til å komme seg ut på nye fototurer, selv om en kommer hjem med bilder som ikke er i nærheten en gang..
BJ
Odd Tore S.

Her er alt og vel så det sagt allerede.
Jeg vil bare slutte meg til kommentarene om et flott bilde av skogsnipa, trist med nedkanten som tiltrekker seg så mye oppmerksomhet.
Litt høyere kamerastandpunkt, og dette kunne vært unngått/fuglen hadde fløyet?
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu