Blodige Rudolf
Her går det så flisene fyker på jakt etter små larver og lignende. Men det er ikke bare larver flaggspetten stapper i seg. Vi hadde en liten tragedie her for noen uker siden. Rudolf er fast gjest hos oss. Noen meter fra huset har vi en fuglekasse hvor et kjøttmeispar bruker å hekke, i år som ifjor. Denne fuglekassen har egentlig et litt for stort hull for kjøttmeisen. En morgen rett før de 5 ungene var flygedyktige synes jeg at jeg så Rudolf oppe ved fugle kassen. Jeg ble litt mistenksom og holdt øye med kassen den neste halvtimen. Og riktig nok plutselig er Rudolf der med hodet inne i kassen og flyr avgårde med en av ungene i nebbet. Jeg og Lena ble helt fortvilet, det viste seg at den allerede hadde forsynt seg med 3 av de 5 barna. Jeg byttet omgående frontstykke på kassen til ett med mindre hull. Men det gikk som ventet, selv om hakkespetten ikke kom inn ville kjøttmeisparet heller ikke inn å mate de to små. Så var det å sette tilbake det gamle frontstykket med et modifisert hull. Nå våget de to meisene seg så vidt det var inn, men morgenen etter hadde de forlatt kassen og de to små var døde. Dette bildet er tatt dagen etter og han har fremdeles litt blodstenk i fjærdrakten sin. Når han kom for å hente nummer fire den første dagen så han forferdelig ut.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Canon 70-200 L 2,8 IS
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger412
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Torbjørn L.

Bra fanget.. naturen er brutal..

mvh

Torbjørn
Jonas L.

Fint flaggspettportrett.
Forøvrig har jeg en fuglekasse for stær i hagen (med stort hull) som et kjøttmeispar slo seg til i. Ungene ble røvet når de var noen dager gamle. Jeg så ikke hva som tok dem, men flaggspetten har helt klart status som mistenkt.
mvh JL
Bjørnhild S.

Hmm..trist historie bak bildet..
Men fugelen og bildet var nydelig!
http://bjornhild.com
Lars L.

Litt av en historie ja. For den som driver med kassebygging gjelder det å ha riktig dimensjon på kasse og hull, men hva hjelper det når småfuglene tar i bruk kassene til større fulger.
En annen sak er jo at uten noen døde småmeiser ingen små hakkespetter, men det virker jo likefult brutalt for oss.
Lars Teppan J.

Utrolig hvor virkningsfulle enkelte bilder blir etter grensen på pixel og filstørrelse er øket! Veldig bra dette her! ;-)

mvh
Lars
Carsten A.

Naturen er full av brutale opportunister. Bra bilde av flaggspett.
MVH CA
Jostein M.

Et bra bilde og en ''god'' historie. Naturen gir og tar.
Mvh
Jostein
Nils B.

Kjempeflott historie og meget bra bide synes jeg. Sammen gir bildet og tekst en flott opplevelse.
mvh Nils
Tom E. F.

Flott bilde! Trist historie!
mvh Tom
Christian E.

Meget bra - for teknisk utførelse har jeg bare superlativer. Dette er nærmest et skoleeksempel på hvor skarpt et bilde kan presenteres i dette formatet (he he, uten overdreven USM....).

Mvh CE
Arild K.

Skarpt og flott flaggspett portrett !

Mvh AK
Reidun G.

Et fint bilde av flaggspetten, men for en blodig historie.

Jeg har også fuglekasser (for stare), før staren flyttet inn fant jeg et ekkorn der, med bakparten inni og forkroppen hengende utenfor, jeg trodde den var død og gikk og spekulerte hva jeg skulle gjøre, plutselig ser den meg - setter i et skrik og hopper avgårde - jeg tror jeg hoppet omtrent like høyt :-). Utrolig nok flyttet et starepar inn alikevel - hullet har spikerslag rundt kanten pga av ovennevnte krabat.
Reidun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu