Svarttrost 1
Svarttrost hannen er en av mine favoritt fugler. Glinsende sort med en metallisk glans fra fjærdrakt, ben og nebb ved riktig belysning. Men helt sorte fugler er vanskelige å få eksponert slik at både fjærdrakt og det lyse nebbet og benene blir fine. Her er et bilde tatt for noen uker siden i en himmelsk flott belysning, duskregn med sol, som gir de helt rette effektene. Var litt uheldig og rakk ikke mer enn to skudd begge uten hele fuglen. Men det er sjelden jeg har hatt denne belysningen og trosten samtidig.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Canon 70-200 L 2,8 IS
  • Brennvidde155mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger245
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_53817} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Øyvind L.

Vanskelig å gi kritikk her! For meg virker alt perfekt! Utrolig bra! :)

Øyvind
Mehrzad G.

SKARPT og fint !!

mvh Mehrzad
Reidun G.

Fine detaljer i fjærdrakten og øyet.
Den kan ikke ha vært mange metrene unna ?
Virkelig bra ! - synd du ikke fikk med stjerten.
Reidun
Jostein M.

Denne er ikke lett. Du har fått fram detaljene på en bra måte. Som du selv beskriver. Det trenges et helt spesielt lys for å få til dette og muligens en helt spesiell fotograf:-)
Mvh
Jostein
Øyvind K.

Har den ikke et lite rusk i øyet, tro..? :-)
Flott igjen, men som nevnt, litt synt med stjerten.

-Øyvind
Christian E.

Skarpet og meget bra - ikke uventet fra din side! Godt gjort å få til tegning i den mørke fuglen. Ville likevel kanskje dempet mellomtonene noe, kanskje særlig på grenen fuglen sitter på. At stjerten ikke er med er synd - men det går jo fort noen ganger.

Bruker du støydemping selektivt på bakgrunnen, eller leverer kamerat så lite (ingen..?) støy?

Mvh CE
Jan W.

Ja den er ikke lett denne svarttrost hannen. Jeg måtte finne frem originalen for å kunne si noe om bildestøy og avstand. Avstanden vil jeg anslå til i underkant av 2 meter. Det er ikke brukt noen støyreduksjon på bakgrunnen. For den som jobber med nettop dette med å fange lyset korrekt kan det jo være av interesse å vite mer om opptaksforholdet. Til min egen forbauselse så jeg at det var 0 EV kompensering, som standard vrir jeg ned til -1 så fort en svartrost dukker opp for avbilding. Ellers er det som 90% av bildene mine ISO 400. Det at det er støyfritt kan til dels forklares ved at det ikke er undereksponert og på den annen side er 10D veldig bra på støy ved ISO 400. Etter mange 100 eksponeringer orker jeg nesten ikke ta bilder av svarttrosten lenger, da den er tilnærmet umulig for meg å lykkes med. Slikt lys som her er sjelden vare. Ca. 70cm under trosten er det i tillegg vått lyst granittfjell som fungerer som reflektor for å belyse fuglen fra undersiden. Jeg skal vise et bilde til av denne vakre fuglen i et dempet men hardere sollys neste gang.

Jan
Bjørn E.

Utroligt bra,
Det er som du sier en vanskelig fugl å få eksponert riktigt, det blir som regel gjengrodde partier på fuglen eller utbrente omgivelser. men dette var bra.

Mvh Bjørn
Christian Ø.

Meget bra. Alt er ellers sagt.

Kjetil H.

Voldsomt enig i det som er sagt, skarpt og fine detaljer, dog synes jeg stjerten er uheldig kuttet, men det er bare småpirk egentlig :-)
Bård Jensen S.

Jeg synes også det var synd med stjerten men det var et skikelig bra bilde.
Bjs
Nils B.

Synes bildet har bra toneleier og at bildet gir en god fargefølelse. Stjerten er nevnt, men jeg applauderer kontrastene.
mvh Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu